Пісочне тісто для пирога | Рецепт з Фото

Пироги з пісочного тіста просто незрівнянні. Тісто в таких пирогах ніколи не буває товстим, будучи лише оболонкою, основну ж роль відіграє начинка. Тому такі пироги особливо сподобаються ласунам, люблячим фруктові пироги. Підійде пісочне тісто для пирога з варенням, з яблуками і сливами, з сиром і гарбузом. Готується такий пиріг дуже швидко і легко, важливо лише знати кілька секретів. По-перше, всі інгредієнти повинні бути добре охолодженими, по-друге, робити все потрібно швидко. Це основне, далі вже кожна господиня сама методом проб і помилок виробляє ідеальний спосіб приготування пісочного тіста.

Рецепт пісочного тісто для пирога з фото

Пісочне тісто гарне тим, що підходить як для солодкого, так і для несолодкого пирога. Готувати його можна з будь-якою начинкою – з фруктами, сиром, варенням, гарбузом, а також різними овочами і навіть м’ясом. Пропоную кілька рецептів приготування пісочного тіста, яке підійде для приготування дивно смачних пирогів.

Пісочне тісто для пирога з яблуками

Пиріг з пісочного тіста з яблуками дуже популярний в США, навіть назва особливу є – American apple pie, і кожен, хто його чує, відразу розуміє, про що йдеться. Американський пиріг – дивно смачний, ароматний, з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою. Щоб приготувати смачний американський яблучний пиріг, важливо знати правильний рецепт пісочного тіста для пирога. Воно повинно бути в міру хрустке, не дуже товсте і дуже ароматне.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150 г;
  • Борошно – 300 г (1,5 склянки);
  • Вода крижана – 90 мл

Спосіб приготування:

  • Вершкове масло для пісочного тіста має бути добре охолодженим, краще попередньо помістити його в морозильну камеру. Як тільки дістанете масло з холодильника, діяти потрібно швидко, щоб воно не встиг розтанути. Змішати масло з борошном і добре розім’яти рукою. Однорідної маси у вас не вийде відразу, так що не лякайтеся, ви все робите правильно. Щоб масло легше розминалася з борошном, його можна попередньо швидко натерти на крупній тертці.
  • Додати крижану воду і добре вимісити м’яке еластичне тісто. Робити це потрібно швидко, щоб масло в тесті не встигло розтопитися від тепла рук.
  • Загорнути тісто у харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин. Тісто виходить не солодке, солодкість йому додадуть яблука. З такого листкового тіста можна робити як солодкі, так і несолодкі пироги.
  • За час, поки тісто в холодильнику пресується і стискається, готуючись стати основою для пирога, можна встигнути приготувати начинку. В даному випадку це будуть свіжі яблука. Їх потрібно промити і нарізати тонкими часточками, пересипати цукром і залишити хвилин на 10-15. Щоб вони не потемніли, їх можна збризнути лимонним соком.
  • Дістати тісто з холодильника, розділити на 2 частини. Частина, яка побільше, розкачати тонко і застелити на дно форми для випікання. Добре притиснути пальцями до формі, щоб під тестом не залишилося повітря.
  • Викласти в підготовлену яблучну начинку і накрити зверху шаром розкатаної другої частини тесту. Красиво скріпити краю хвилею і зробити 8-10 проколів виделкою. Випікати пиріг в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Дивіться також:  Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Як приготувати пісочне тісто для пирога з сиром

Інгредієнти:

  • Охолоджене вершкове масло – 150 г;
  • Борошно – 200 г;
  • Жовток – 1 шт.;
  • Сіль дрібна – 0,5 ч. ложки;
  • Вода крижана – 3 ст. ложки;
  • Цукор – 2 ст. ложки.

Для сирної начинки:

  • Сир – 400 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 2/3 склянки;
  • Ванільний цукор – 15 р.

Спосіб приготування:

  • У цьому рецепті додаткової розсипчастості тісту надає жовток, крім того, тісто виходить злегка жовтуватим, а в процесі випікання на поверхні пирога з’являється гарна золотава скоринка. Змішати жовток з водою і поставити в холодильник хвилин на 15.
  • Борошно змішати з цукром і сіллю. Щоб тісто вийшло дуже м’яким і однорідним, можна замість цукру використовувати цукрову пудру в тій же кількості.
  • Вершкове масло порубати кубиками, змішати з борошном і перетерти до утворення дрібної крихти.
  • Потім дістати з холодильника охолоджену воду з жовтком, додати до масляної маси і добре перемішати, щоб вийшла маса, що нагадує пластилін. Сформувати з тіста кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
  • Тим часом змішати всі інгредієнти начинки з допомогою блендера. Повинна вийти однорідна кремоподібна маса.
  • Розкачати тісто, відклавши невеликий шматочок в холодильник, тонким шаром і викласти у форму для запікання, добре приплюснувши до стінок. Зверху викласти рівним шаром сирну масу. Зверху натерти відкладений шматочок тесту на крупній тертці. Запікати пиріг в духовці 30 хвилин. Подавати з чашкою ароматного чорного чаю з м’ятою або лимоном.

Прокрутка до верху