Піца 4 сира – класичний рецепт і ще 5 варіантів приготування в домашніх умовах

Піца 4 сиру від Іллі Лазерсона

В першу чергу варто звернути увагу на тісто – справжнє італійське тісто. Не варто лякатися, що воно дріжджове, готується воно досить швидко і просто. Випікається така піца близько п’яти хвилин при правильно розігрітій духовці!

Що необхідно:

  • Дріжджі (живі);
  • Сіль;
  • Трохи цукру;
  • Вода;
  • Борошно.

Запам’ятайте правило — під час виготовлення тіста для піци, береться одна частина води, і до неї додається 2,5 частини борошна.

Відповідно якщо ви берете склянку води, необхідно додати 2,5 склянки борошна.

Сіль, дріжджі і щіпка цукру висипають в одну ємність. Туди ж додається потрібну кількість води. Далі все потрібно перемішати до розчинення дріжджів. В отриману рідину ллємо олію. Після засипаємо борошно і приступаємо до вымешиванию тесту. Всю відразу борошно засипати не потрібно. Додається одна частина, тісто вимішується, стоїть якийсь час, а потім висипається залишок і знову вимішується до однорідної маси, поки не перестане липнути до рук.

Духовка розігрівається до 250 градусів.

Тепер можна зайнятися сирами. Беремо 4 види італійських сирів:

  • Пармезан;
  • Горгонзола;
  • Моцарелла;
  • Рікотта.

Важливо, щоб тісто настоялося близько години. Після того як воно підійшло, ділимо його на кілька частин. Одну беремо в руки, робимо невелику коржик і розкочуємо качалкою до потрібної товщини. Тісто розкочується від центру коржі в різні сторони!

Для зручності можна покласти деко догори ногами, потім накрити папером для запікання і розмістити заготовку на ній. Так піцу буде зручніше знімати після приготування!

Основа піци кладеться на деко, і тільки після цього на неї начинку. Першою буде викладена рікотта невеликими мазками, потім горганзола. Це м’який сир і він просто ламається на невеликі шматочки, викладаючись на поверхню піци. Далі пармезан — це твердий сир. Його не вийде намазати або накришити на основу піци. Пармезан треться на дрібну тертку. Цей тип сиру має особливий смак і аромат, тому важливо з ним не переборщити. Останній кладеться моцарелла. Цей сир можна натерти, а можна нарізати скибочками.

Дивіться також:  Піца з морепродуктами – 5 рецептів в домашніх умовах

Піца ставиться в добре розігріту духовку буквально на п’ять хвилин.

Після готовності вона виймається з духовки, сбрызгивается оливковою олією. Також можна трохи посипати сумішшю трав для піци. Калорійність такої піци близько 290 ккал на 100 грам.

Приємного апетиту!