Таке блюдо можна готувати і в будні дні, і подати на святковий стіл. Ми підібрали для вас кілька рецептів піци в домашніх умовах в духовці.
З ананасами і курячою грудкою
У цьому рецепті є докладний опис приготування тіста. Його можна використовувати для інших видів піци (1-9 крок).
Інгредієнти:
- борошно – 0,4 кг;
- томатна паста – 3 ст. ложки;
- вода – 0,11 л;
- консервований ананас – 3 кільця;
- часник – 1 зубчик;
- молоко – 0,11 л;
- орегано – 1 щіпка;
- сухі дріжджі – 5 г;
- куряче філе – 0,2 кг;
- пісне масло – 2 ст. ложки;
- сир твердих сортів – 0,2 кг;
- оливки – 5 штук;
- помідор;
- оливкова масло – для змазування дека;
- сіль, цукор – кілька дрібок.
Приготування:
- Просійте близько 300 грам борошна. Перекладіть її в глибоку миску.
- Додайте до борошна трохи цукру і солі.
- Влийте 2 ст. ложки соняшникової олії.
- Тепер в окрему каструльку налийте очищену воду і молоко (по 110 мл). Трохи підігрійте суміш на газу.
- Розчиніть дріжджі в теплій рідині.
- Перелийте молочну суміш у миску до борошна.
- Тепер замісіть тісто.
- Просійте решту 100 грам борошна. Додавайте її в тісто, по мірі необхідності.
- Коли тісто стало однорідним і не прилипає до рук – воно готове. Накрийте ємність чистим рушником і поставте в тепле місце.
- Зубчик часнику натріть на дрібній тертці.
- На сковороду покладіть томатну пасту. Влийте до неї 3 ложки води.
- Додайте до пасти часник і орегано. Все змішайте і включіть невеликий вогонь. Варіть соус до густоти. Це займе кілька хвилин. В процесі смаження, не забувайте заважати соус.
- Нарізати куряче філе на невеликі шматочки і відварити її в підсоленій воді. Приблизний час приготування – 15 хвилин. Воно залежить від шматочків м’яса. Якщо курка легко протикається виделкою – вона готова.
- Наріжте куряче м’ясо.
- Оливку – тонкими кружечками. З одного оливки повинно вийти 3-4 кружечки.
- Помідор – тонкими півкільцями.
- Ананасові кільця розріжте на 4 частини.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Змастіть деко оливковою олією.
- Розкачайте тісто або розтягніть його руками.
- Викладіть тісто в змащену форму.
- Промажте основу томатним соусом.
- Рівномірно розподіліть начинку по всьому периметру тесту.
- Зверху посипте піцу сиром.
- Температура духовки 200 градусів. Готуйте піцу до рум’яного тесту.
- Піца в духовці готова!
Чотири сиру
Інгредієнти:
- готове тісто для піци – 0,4 кг;
- емменталь – 0,1 кг;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- моцарелла – 0,1 кг;
- орегано – 1 щіпка;
- пармезан – 0,05 кг;
- базилік – 1 щіпка;
- рокфор (горгондзола) – 0,1 кг.
Приготування:
- Змастіть форму оливковою олією.
- Викладіть на неї готове тісто. В кількох місцях проткніть його виделкою.
- Змастіть основу оливковою олією.
- Посипте масло щіпка орегано.
- Натріть емменталь на крупній тертці.
- Моцарелу наріжте тонкими пластинами.
- Пармезан натріть на дрібній тертці.
- Рокфор дуже тонко наріжте вручну.
- Тепер викладаємо сир. Візьміть половину натертого емменталь і розподіліть його по всьому тесту.
- Розкладіть по всій піці шматочки рокфору.
- Додайте нарізану моцарелу.
- Посипте всю площу піци натертим пармезаном.
- Зверху притрусіть блюдо эмменталем, частина якого залишилася після першого шару сиру.
- Трохи притисніть сир до тесту, щоб він рівномірно лежав на основі.
- Притрусіть сири базиліком.
- Надсилайте піцу «4 сиру» в розігріту до 200 градусів духовку. Дбати страва буде близько 15 хвилин.
- Готуйте піцу до рум’яних бортиків. Потім розріжте її на 8 частин і пригощайте рідних.
З куркою і грибами
Інгредієнти:
- готове тісто для піци – 0,25 кг;
- пісне масло або смалець – для смаження;
- куряче філе – 0,1 кг;
- сіль – кілька щіпок;
- томатна паста – 2-3 ст. ложки;
- печериці – 0,2 кг;
- приправа «до піци» — за смаком;
- твердий сир – 0,1 кг;
- ріпчасту цибулю.
Приготування:
- Гарненько промийте печериці. Зріжте всі темні частини.
- Наріжте гриби тонкими пластинами або розріжте кожен на 4 частини.
- Цибуля нарубайте дрібними кубиками.
- Розігрійте в сковороді смалець. На гарячу сковороду викладайте гриби. Вони повинні пустити сік. Смажте їх до випаровування вологи.
- Потім посоліть гриби, додайте цибулю. Обсмажуйте овочі до золотистого відтінку.
- Покладіть шматочок філе на гарячу сковороду і обсмажте його по 3 хвилини з двох сторін. Воно не повинно бути повністю готовим, воно дожарится вже в піці.
- Тепер дістаньте м’ясо і наріжте його кубиками.
- Устелите деко пергаментом. Змастіть його маслом.
- Дуже тонко розкачайте тісто. Викладіть його в форму для випікання.
- Змастіть основу томатною пастою.
- Викладіть смажені гриби з цибулею.
- Тепер рівномірно розподіліть куряче м’ясо.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Притрусіть начинку сиром.
- Зверху посипте піцу приправою.
- Надсилайте форму в розігріту до 190 градусів духовку.
- Готуватися піца буде близько 15 хвилин.
Як приготувати піцу Маргарита?
Для домашнього приготування, ви можете використовувати кетчуп або томатну пасту. Але якщо хочете і час дозволяє, можна зробити спеціальний соус.
Інгредієнти:
- готова основа – 1 штука;
- зелений базилік – 8 листочків;
- моцарелла – 0,15 кг;
- оливкова масло – для змазування дека і для піци;
- помідор – 1 штука.
Для соусу:
- помідори – 0,2 кг;
- сушений базилік – 2 щіпки;
- часник – 1 зубчик;
- орегано (сушений) – 1 щіпка;
- сіль – 1 щіпка.
Приготування:
- Спочатку зробимо соус. Помідори промийте.
- Зробіть невеликі надрізи, у вигляді плюса. Обдайте кип’ятком овочі. Тепер шкіра легко зніметься.
- Тепер виріжте у помідорів хвостики. Перекладіть їх у чашу блендера.
- Очистіть від шкірки часник роздушіть його в часникодавці. Перекладіть до помідорів.
- Додайте в блендер дрібку солі, орегано і дві щіпки базиліка. Подрібніть соус до однорідної маси. Тепер він готовий.
- Змастіть оливковою олією деко і покладіть на нього готову основу.
- Промажте основу соусом, ніж його буде більше, тим соковитіше вийде піца.
- Збризніть томатний соус оливковою олією.
- Поставте деко в духовку на 5 хвилин, розігрівши її до максимальної температури.
- Моцарелу наріжте тонкими скибочками або невеликими кубиками.
- Помідор промийте і наріжте півкільцями.
- На підсмажену основу викладайте моцарелу.
- Зверху викладіть півкільця томатів.
- Промийте базилік. Викладайте свіжі листочки верх піци, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні.
- Відправляйте лист з піцою в розігріту до 200 градусів духовку.
- Якщо сир розплавився – піца готова. Ріжте її на 8 частин і подавайте до столу.
З морепродуктів в духовці
Інгредієнти:
- дріжджове тісто для піци – 0,3 кг;
- королівська креветка – 1 штука;
- свіжий кріп – кілька гілочок;
- заморожені кальмари – 0,15 кг;
- помідор – 1 штука;
- ялтинська цибуля – 1 невелика головка;
- заморожені мідії – 0,1 кг;
- томатний соус – 3 ст. ложки;
- твердий сир – 0,1 кг.
Приготування:
- Складіть у глибоку миску всі заморожені морепродукти – кальмари, креветку і мідії. Залиште їх при кімнатній температурі до повного розморожування.
- Наріжте кальмар тонкими кільцями.
- Закип’ятіть воду.
- Залийте все морепродукти окропом і відразу його злийте.
- Тепер знову залийте їх гарячою водою і залиште на 5-8 хвилин. Через зазначений час – злийте окріп.
- На обробну дошку викладіть кілька паперових рушників. Зверху помістіть морепродукти. Папір вбере зайву вологу, і вони будуть готові до подальшої переробки.
- Ялтинський цибулю наріжте півкільцями.
- Помідор – тонкими скибочками.
- Кріп дрібно наріжте. 6 гілочок залиште для прикраси готової піци.
- Тонко розкачайте дріжджове тісто.
- Промажте томатним соусом. Тепер начинка для піци: 1) Викладіть півкільця цибулі. 2) Нарізаний помідор. 3) Присипте все рубаним кропом. 4) Кільця кальмара. 5) У кільця покладіть мідії. 6) По центру піци покладіть велику креветку. Щоб страва виглядало ефектно, королівську креветку не треба чистити. 7) Останній шар – натертий на крупній тертці сир.
- Нагрійте духовку до 200 градусів. Поставте піцу з морепродуктів на 15 хвилин.
- Гарячу піцу прикрасьте свіжим кропом і подавайте до столу.
Піца з овочевою начинкою
Інгредієнти:
- готова основа – 1 штука;
- суміш перців – 1 щіпка;
- томатна паста чи кетчуп – 4 ст. ложки;
- цвітна капуста – 0,1 кг;
- цибуля – 2 головки;
- солодкий перець – 1 штука;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- твердий сир – 0,2 кг.
Приготування:
- Промийте цвітну капусту або розріжте її на суцвіття.
- У сотейник налийте воду і закип’ятіть її. Коли вона закипить, додайте сіль і капусту. Варіть близько 5 хвилин.
- Готову капусту відкиньте на друшляк.
- Поріжте цибулю невеликими кубиками.
- Обсмажте. В кінці смаження присипте його сумішшю перців.
- Змастіть основу соняшниковою олією.
- Промажте її кетчупом або томатною пастою.
- Тепер викладайте обсмажену цибулю.
- Зверху – шар кольорового капусти.
- Солодкий перець поріжте дрібними кубиками і покладіть в піцу.
- Натріть сир і притрусіть їм овочеву піцу.
- Нагрійте духовку до 200 градусів і відправте в неї деко з піцою. Готуйте її 15-20 хвилин.
- Овочева піца готова! Ріжте її на шматочки і подавайте до столу.
З ковбасою і сиром
Це самий простий і швидкий рецепт приготування піци. Якщо до вас несподівано нагрянули гості – цей рецепт вас виручить.
Інгредієнти:
- ковбаса (варена або копчена) – 0,2 кг;
- помідор – 1 штука;
- оливки (за бажанням) – 6 штук;
- твердий сир – 0,15 кг;
- готова основа – 1 штука;
- кетчуп або соус – 3 ст. ложки;
- приправа «до піци» — 1 ч. ложка.
Приготування:
- Наріжте ковбасу тонкими довгими смужками.
- Помідор наріжте півкільцями.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Оливки наріжте тоненькими кільцями.
- Змастіть основу тонким шаром кетчупу.
- Викладіть на нього ковбасу.
- Рівномірно розкладіть оливки по всій піці.
- Притрусіть все сиром.
- Тепер посипте піцу приправою.
- Зверху викладіть помідори.
- Надсилайте піцу в розігріту до 220 градусів духовку. Готуватися вона буде 7-10 хвилин.
- Посипте свіжою зеленню.
Каприччиоза — покроковий рецепт
Інгредієнти:
- готова основа для піци – 1 штука;
- орегано – 1 щіпка;
- консервовані артишоки – 0,05 кг;
- моцарелла – 0,1 кг;
- оливки – 6 штук;
- печериці – 0,05 кг;
- оливкова масло – 1,5 ст. ложки;
- майоран – 2 щіпки;
- шинка – 0,05 кг.
Приготування:
- Моцарелу наріжте невеликими кубиками.
- Гриби промийте і зріжте нижню частину ніжки. Наріжте їх тонкими пластинами.
- Шинку наріжте невеликими кубиками.
- Оливки – тонкими кружечками.
- Артишоки розріжте навпіл.
- У невелику миску налийте оливкова олія. Додайте до нього одну дрібку орегано і дві щіпки майорану. Все змішайте, оливковий соус готовий.
- На тісто додайте подрібнену моцарелу.
- Біля неї розкладіть гриби і шинку.
- Також, рівномірно розподіліть всі артишоки і оливки.
- Збризніть піцу оливковим соусом.
- Випікайте її в духовці, при температурі 220 градусів. Приблизний час приготування – 15 хвилин.
- Готову піцу наріжте на 8 шматочків і подавайте до столу.
Тепер ви точно зможете приготувати піцу і порадувати свою сім’ю.