З шинкою і твердим сиром
Правильно готувати піцу «Карбонара» з беконом, але в цьому рецепті будемо виходити з того, що деяких продуктів не змогли придбати.
Для 250 г готового тіста знадобиться:
- 130 г шинки;
- 1 томат;
- 200 г будь-якого сиру твердих сортів;
- яйце;
- 5 ст. л. вершків;
- чорний мелений перець;
- зелень.
Тонкий пласт тіста ставимо на пару хвилин в розігріту духовку, дістаємо, змащуємо оливковою олією. Шинку нарізаємо невеликими кубиками (іноді господині обсмажую разом з цибулею) і розподіляємо рівним шаром. Помиємо помідор, видаляємо плодоніжки. Ножиком надаємо форму тонких кружечків. Вони підуть зверху ковбаси.
У невеликому посуді виделкою або вінчиком спочатку змішуємо вершки з яйцем. Натираємо сир на дрібній тертці і додаємо в суміш разом з рубаною зеленню і спеціями. Розливаємо по поверхні, присипаємо залишилися сиром і ставимо в гарячу духову шафу.