Піца на листковому тісті: 12 рецептів на дріжджовому і бездріжджовому тісті

Піца є істинно італійським блюдом, що представляє собою відкриту коржик з добавками. Класична піца зазвичай покрита томатами та сиром. Ця страва популярна у всьому світі, тому воно має величезну кількість інтерпретацій. Пропонуємо найбільш вдалі, на наш погляд, рецепти піци на листковому тісті.

Піца на листковому дріжджовому тісті


Для підготовки листкового дріжджового тіста, нам знадобиться:

● борошно — 2 ст.;
● молоко (вода) — 1 скл.;
● дріжджі — 20 г;
● цукор — 1 ст. л.;
● сіль — ½ ч. л.;
● яйце;
● злив. масло — 100-300 р.

Підготовка тесту своїми руками:

1. У миску налити злегка підігрітого молока.
2. У склянці розвести дріжджі в маленькому обсязі молока або води, вилити в миску, потім додати яйця і сіль. Гарненько опрацювати віночком, просіяти борошно і знову перемішати. Після замісити тісто і за бажанням додати топлене вершкове масло або олію.
3. Тісто присипати тонким шаром борошна, прикрити серветкою. Залишити на 3-4 години в теплому місці, щоб воно піднялося.
4. Після того, як тісто підніметься, розкачати в прямокутний пласт товщиною 1-1,5 див. В центр помістити ½ масла, прикрити стороною листа, зверху покласти масло і знову накрити вільним пластом.
5. Посипати тісто борошном і розкачати до товщини 2-3 см, скласти вчетверо. Повторити процедуру.

З начинкою з ковбаси різних видів

● тісто — 500 г;
● мисливські ковбаски — 150 г;
● салямі — 200 г;
● ковбаса варена — 250 г;
● сир — 350 г;
● помідори — 2 шт.;
● перець — 2 шт.;
● зелень;
● майонез — 40 г;
● кетчуп — 60 р.

Покрокове приготування.

1. Порізати кільцями мисливські ковбаски, помідори, перець. Варену ковбасу і салямі нарізати кубиками, сир подрібнити.
2. Розкласти На деку підготовлену основу і промазати його майонезним соусом з додаванням кетчупу.
3. Викласти ковбасу, томати і перець, зверху засипати сиром і зеленню.
4. Поставити в духовку при 200 град., випекти.

Грибна піца на листковому дріжджовому тісті


● тісто — 500 г;
● гриби — 300 г;
● цибулю;
● ковбаса варена — 200 г;
● помідор;
● сир — 350 г;
● кетчуп — 60 г;
● майонез — 40 г;
● зелень.

Спосіб приготування.

1. Нарізати помідори кільцями, ковбасу кубиками, гриби слайсами або кубиками.
2. Очистити цибулю і нарізати кубиками, подрібнити сир і зелень.
3. Обсмажити на сковороді цибулю з грибами, за бажанням можна посолити.
4. Викласти на деко розкатане тісто і промазати його соусом з майонезу і кетчупу (можна додати зелень).
5. Викласти ковбасу, гриби, обсмажені з цибулею і помідори. Зверху засипати сиром і зеленню.
6. Випекти, як у попередньому рецепті.

Готуємо в мультиварці

До складу піци в мультиварці входить:

● тісто — 500 г;
● томат. соус — 6 ст. л.;
● оливкова олія — 1 ст. л.;
● сухе орегано — 1 ч. л.;
● сир моцарелла — 120 г;
● салямі — 200 г;
● помідори — 2 шт.;
● цибуля солодкий;
● сир чеддер — 30 г;
● сир пармезан — 20 р.

Дивіться також:  Піца в мікрохвильовці – 9 рецептів приготування

Готуємо піцу поетапно:

1. Вирізати з тіста коло, діаметром значно більше, ніж чаша мультиварки.
2. Перекласти тісто в миску.
3. Приготувати соус: змішати томатний соус з оливковою олією і орегано.
4. Нанести соус рівним шаром на корж, відступаючи від краю 1-2 див.
5. На соус викласти попередньо натертий на тертці сир моцарелла.
6. Очистити цибулю, нарізати тонкими кільцями. Помідори вимити і також нарізати кільцями. Салямі нарізати слайсами або кубиками.
7. На корж, змащену соусом, розкласти кільця, присипати тертим сиром чеддер і пармезаном.
8. Поставити каструлю на режим «Мультиповар» і готувати 30 хвилин при 160 градусах.

З курячої начинкою


● листкове дріжджове тісто – 500 г;
● кетчуп – 60 г;
● помідори – 2 шт.;
● цибуля червоний – ½ частину;
● перець чилі маринований – 2 шт.;
● грудка куряча – 250 г;
● перець;
● спеції (прованські трави) – 3 м;
● сир голландський – 350 р.

Підготовка страви в такому порядку:

1. Нарізати помідори кільцями, цибулю і перець – півкільцями, курячу грудку кубиками, а перець чилі – дрібними кубиками.
2. Покласти на деко розкатане тісто і рівномірним шаром промазати його кетчупом.
3. Викласти курку, цибулю, перець чилі і солодкий. Зверху розкласти помідори, засипати сиром і спеціями. За бажанням додати зелень.
4. Відправити лист з піцою з листкового дріжджового тіста в піч, нагріту до 200 градусів, випекти.

Піца з салямі в духовці

● листкове дріжджове тісто – 500 г;
● ковбаски салямі – 150 г;
● перець;
● італійські трави – 10 г;
● томатна паста – 6 ст. л.;
● олія оливкова;
● помідори – 2 плоду;
● сир голландський – 300 р.

Спосіб приготування:

1. Салямі нарізати кубиками, помідори – кільцями, перець – півкільцями.
2. Приготувати соус: змішати томатну пасту з сумішшю італійських трав і додати в соус ½ ложки олії.
3. Викласти розкачане тісто на деко, розмазати соус рівномірним шаром.
4. Викласти на піцу начинку: ковбаски, перець, помідори.
5. Засипати блюдо сиром, за бажанням додати зелень або прованські трави.
6. Поставити деко в духовку, запекти.

Піца з листкового бездріжджового тіста


Склад для того щоб зробити домашнє листкове бездріжджове тісто для піци:

● борошно – 450 г;
● олія слив. – 250 г;
● яйце;
● горілка – 1 ст. л.;
● оцет (9%) – 3 ч. л.;
● сіль – 1 щіпка;
● вода – 180 мл

Приготування полягає в наступному:

1. Вбити в стакан яйце, додати сіль, оцет і горілку, перемішати до однорідного стану. Влити стільки води, щоб склянку наповнився. Рідка заготівля для тіста готова.
2. Висипати 400 г борошна (приблизно 3 склянки) на робочу поверхню, у гірці прокласти ямку, влити рідку заготовку.
3. Замісити тісто: змішати внутрішню частину борошна з водою, поступово просіваючи борошно, вимішувати не менше 5 хвилин. Тісто має бути гладким і еластичним. Потім перекласти в миску і затягніть плівкою. Залишити на 1-2 години.

Дивіться також:  Томатний соус для піци – 11 рецептів

На замітку. Для отримання пружності можна просто побити його про робочу поверхню багато разів.

Приготувати масляну суміш:

1. До 50 р борошна додати холодне масло і порубати ножем до однорідності. Далі викласти суміш на лист пергаменту, прикрити другим листом і прокатувати качалкою до товщини 7-10 мм.
2. Покласти суміш і відпочиле тісто в холодильник на 20 хвилин.
Всього три етапи розкочування.
1. Дістати тісто, покласти на робочу поверхню і розкачати в тонкий лист. Потім покласти на ⅓ листа масло, відступаючи від краю 1-1,5 см. Вільної стороною тесту прикрити його і защипнути кінці. Далі скласти протилежну сторону з маслом з попередньою стороною. Повинно вийти тришарове тісто. Після розтягнути краї тіста так, щоб вийшов рівний прямокутник, і скріпити кінці пальцями.
2. Накрити тісто плівкою і знову відправити в холодильник на 30 хвилин. Після того, як тісто охолоне, покласти його на робочу поверхню і продавити качалкою, щоб розподілити масло.
3. Розкачати тісто листом, товщина якого близько 1 див. Повторити, як у першому пункті. Накрити тісто харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини.
4. Дістати тісто з холодильника і покласти до себе тією стороною, де видно його верстви. Швидко, але акуратно розкачати його. Потім знову скласти тісто в 3 шари, як було описано раніше, і знову відправляємо в холодильник на півгодини. Весь процес повторити двічі.
Готове тісто рекомендується різати гострим тонким ножем, щоб краї не тягнулися і не м’яли.

З начинкою з яловичини

● тісто – 500 г;
● яловичина – 250 г;
● цибулю;
● сир – 300 г;
● олія слив. – 50 г;
● часник – 3 зубчики;
● помідор – 2 плоду;
● перець мелений;
● кетчуп – 60 г;
● майонез – 40 р.

Покрокова збірка піци:

1. Нарізати ріпчасту цибулю і яловичину соломкою, обсмажити на олії. Потім посолити і додати подрібнений часник і перець.
2. Нарізати помідори кільцями.
3. Змішати кетчуп і майонез.
4. Помістити підготовлену основу на деко і покрити шаром соусу.
5. Викласти яловичину з цибулею, зверху розподілити помідори, присипати тертим сиром.
6. Випікаємо піцу і подати до столу гарячою.

Піца з фаршем

● тісто – 500 г;
● фарш м’ясний – 300 г;
● цибулю;
● помідори – 3 плоду;
● перець;
● соус томатний – 6 ст. л.;
● сир – 350 г;
● спеції.

Дивіться також:  Вегетаріанська піца – 6 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Спосіб приготування:

1. Очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Обсмажити на сковороді до рум’яного кольору, додати фарш, посолити і обсмажувати до готовності.
2. Нарізати помідори кільцями, перець – півкільцями.
3. Перекласти основу на деко і обмазати його томатним соусом.
4. Рівномірно розподілити фарш, обсмажений з цибулею. Викласти перець і помідори. Зверху присипати тертим сиром і спеціями. Поставити деко в духовку і випікаємо.

З морепродуктами

● тісто – 500 г;
● морський коктейль – 800 г;
● томатний соус – 80 г;
● помідори – 2 плоду;
● сир твердий – 350 г;
● цибуля ріпчаста;
● спеції;
● винний оцет.

Спосіб приготування:

1. Відварити коктейль з морепродуктів протягом 2-3 хвилин. Якщо морські продукти варено-морожені, досить просто розморозити їх і розрізати на частини.
2. Нарізати тонкою соломкою цибулю, влити ложечку винного оцту і замаринувати.
3. Помідори нарізати кільцями.
4. Викласти розкачане тісто на деко і обмазати його томатним соусом.
5. Розкласти по тесту коктейль з морепродуктів і додати трохи спецій. Потім викласти мариновану цибулю і помідори, присипати тертим сиром. За бажанням додати спеції.
6. Випікати при 200 градусів до готовності.

Готуємо з грибами і вареною ковбасою


● тісто – 500 г;
● варена ковбаса – 300 г;
● гриби – 200 г;
● помідори – 2 плоду;
● сир твердий – 350 г;
● кетчуп – 40 г;
● майонез – 60 г;
● спеції.

Спосіб приготування:

1. Гриби нарізати слайсами і обсмажити до золотистої скоринки.
2. Варену ковбасу нарізати кубиками, помідори – кільцями.
3. Змішати майонез і кетчуп, додати в нього ковбасу, перемішати.
4. Покласти основу на деко і обмазати соусом з ковбасою. Потім додати гриби і помідори. Засипати тертим сиром і поставити в піч.

З томатами та моцарелою

Легка на смак, але разом з тим досить ситна піца з томатами і ніжною моцарелою готується за наступним рецептом:
● тісто – 500 г;
● зелений базилік – 6 гілочок;
● томат. соус – 3 ст. л.;
● помідори – 3 плоду;
● моцарелла – 250 г;
● оливкова олія – 1 ст. л.;
● орегано.

Спосіб приготування:

1. Нарізати помідори кільцями, з сиру моцарелла злити розсіл і подрібнити за допомогою терки.
2. З обірвати листочки базиліка і ½ з них нарізати ножем.
3. Основу акуратно перекласти на деко і обмазати томатним соусом.
4. Розподілити ½ частину нарізаного базиліка, прикрити половиною порції помідорів. Присипати ½ порцією сиру. Знову викласти помідори і присипати сиром. Зверху викласти цілі листочки базиліка і посипати орегано.
5. Запекти в нагрітій духовій печі до готовності.

На замітку. Щоб піца добре різалася, а сир не розтягувався ножем, дайте їй охолонути 5-7 хвилин і тільки після цього розділіть на шматочки.

Прокрутка до верху