Піца, можна сказати, універсальне блюдо, яке, крім швидкого вгамування голоду, ще й ошатно виглядає, і, отже, може бути поставлено на стіл перед гостями. Не обов’язково піч цей італійський пиріг в духовці, а можна швидко приготувати його на сковороді. Знаючи кілька рецептів піци на сковороді, можна не хвилюватися за частування, якщо гості нагрянули зненацька, і всього за 10-15 хвилин приготувати смачну страву.
Швидка піца з ковбасою на сковороді за 10 хвилин
Для такої страви не буде потрібно складних складових, і все необхідне, швидше за все, знайдеться в холодильнику. Для страви потрібно таке:
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Олія оливкова або соняшникова | 1 їдальня ложка |
Борошно вищого гатунку | 2 склянки |
Ковбасні вироби | 100 г |
Сирна стружка | 150 г |
Яйце | 2 |
Сметана | 100 г |
Майонез | 100 г |
Томат | 1 штука |
У посуді для тіста змішують майонез і сметану, вбивши яйця, збивають все до однорідної маси. У неї всипають борошно і вимішують тісто.
Сковороду, яку протерли маслом, нагрівають і розкладають на ній тісто. На корж кладуть інгредієнти начинки. Смажити піцу слід до того моменту, як сир розплавиться. Кришку при приготуванні страви не застосовують.
Швидка піца на сковороді за 10 хвилин смачна і не поступається тій, що готується в духовці.
Рецепт без додавання яєць
Для такої страви тісто готують за попереднім рецептом, але виключивши з нього яйця. Начинка ж у цьому варіанті швидкої піци змінюється. Крім ковбаси, сиру і томата в неї кладуть ще оливки і мариновані огірки. Перше треба взяти 5 штук, а огірок потрібен 1. Буде потрібно і томатна паста, якою буде змазуватися корж перед тим, як на нього покладуть начинку. Готується страва, як і попереднє, до моменту розплавлювання сиру. Ця піца хвилинка кілька більш щільна, ніж перша.
На кисляку з шинкою
Можна приготувати і дуже ніжну піцу на кисляку з використанням для начинки шинки. Її іноді називають лінива піца. Смак такого блюда буде дещо незвичним. Для піци потрібні такі компоненти:
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кисляк | 500 мл |
Яйця | 2 |
Шинка | 100 г |
Майонез | За смаком |
Помідорна паста | За смаком |
Сирна стружка | 150 г |
Томат | 1 штука |
Високоякісна борошно | 500 г |
Сіль | ½ Чайної ложки |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Кисляк збивають з сіллю, розпушувачем і яйцями, а потім, енергійно розмішуючи, всипають потроху борошно. Її перестають додавати, як тільки вийде тісто середньої густоти.
На посипаній борошном дошці тісто розкочують в корж круглої форми. Його змащують змішаної томатною пастою з майонезом (у пропорції 1:1) і після розкладають начинку. Після цього корж кладуть на холодну сковорідку, яку попередньо протирають рослинним маслом і ставлять на вогонь. Готують пиріг до утворення золотистої скоринки на сирі.
Піца з того, що є в холодильнику
Така піца за своїм складом найрізноманітніша. Піч її зручно, коли після підготовки до прийому гостей залишилося потроху різних продуктів. Для такої страви потрібні наступні компоненти:
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно | На око |
Кефір | 370 мл |
Майонез | 2 столові ложки |
Яйця | 2 |
Кухонна сіль | 1/2 чайної ложки |
Сирна стружка | 200 г |
Розпушувач тіста | 1 чайна ложка |
Гриби | 4 штуки |
Ковбасні вироби | 150 г |
Томати | 2 штуки |
Помідорна паста | 2 столові ложки |
Цибуля ріпчаста | 1 штука |
Зелень | За смаком |
Цибулю нарізають півкільцями, які смажать до золотистого кольору. Кефір з’єднують із сіллю, розпушувачем, борошном, яйцями і відразу збивають не густе тісто.
Сковорідку протирають маслом і викладають тісто, покривають його сумішшю кетчупу та майонезу, потім розкладають начинку і засипають її зверху тертим сиром. Смажать пиріг 15-20 хвилин, накривши кришкою.
З тіста на кефірі
Для цієї страви потрібні такі продукти:
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кефір | 250 мл |
Борошно | 1,5 склянки |
Яйця | 2 |
Сіль | ½ Чайної ложки |
Сода | ½ Чайної ложки |
Томат | 1 штука |
Ковбасний виріб | 100 г |
Сирна стружка | 150 г |
Оливки | За смаком |
Кетчуп | За смаком |
Тісто для піци отримують з суміші кефіру з яйцями, борошном, сіллю і розпушувачем. Після збивання маса виявляється середньої густоти. На протертою маслом сковороді формують коржик, яку мажуть кетчупом, викладають на нього начинку. Смажать блюдо 10 хвилин і обов’язково під кришкою.
Як приготувати на сметані?
Можна зробити піцу на сметані. Вона замінює в тесті кефір. Рецепт такого італійського пирога дещо інший, ніж при використанні кефіру. Для страви потрібні наступні компоненти:
Компоненти | Кількість |
---|---|
Сметана | 2 столові ложки |
Борошно | ½ Склянки |
Яйця | 1 |
Томати | 1 штука |
Ковбасні вироби | 100 г |
Сирна стружка | 100 г |
Оливкова або соняшникова олія | 1 їдальня ложка |
Майонез | 1 їдальня ложка |
Тісто готують, збиваючи разом сметану, яйця і борошно. У підсумку воно має бути рідким. Тісто наливають на сковороду, заздалегідь протерту рослинним маслом. Після розкладають начинку, засинають всі сиром і заливають майонезом. Готують піцу 7 хвилин, накривши кришкою.
Картопляна піца швидкого приготування
Цікавою буде і картопляна піца. Вона оригінальна, і таким блюдом завжди можна здивувати гостей. Для приготування знадобиться:
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопля | 3 середніх |
Борошно | 1,5 склянки |
Яйце | 2 |
Майонез | 2 столові ложки |
Оливкова або соняшникова олія | 3 столові ложки |
Помідорна паста | 2 столові ложки |
Ковбасні вироби | 100 г |
Сирна стружка | 100 г |
Кріп і петрушка | За смаком |
Картоплю, очистивши від шкірки, труть на тертці і з’єднують з яйцями і борошном. Далі тісто кладуть на сковороду, в яку налито масло. Під кришкою, корж смажать до зарум’янювання. Після його перевертають, мажуть майонезом і томатною пастою, а потім викладають начинку. Готують піцу ще 7-10 хвилин.
На майонезі
Така піца робиться особливо просто, але при цьому виходить смачною і ситною. Для неї потрібні такі складові:
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно | 2 склянки |
Майонез | 2 столові ложки |
Сметана | 2 столові ложки |
Яйце | 1 |
Томати | 1 штука |
Солодкий перець | 1 штука |
Сирна стружка | 100 г |
Ковбасні вироби | 100 г |
Кріп і петрушка | За смаком |
Основу збивають, змішавши майонез, сметану, яйця і борошно. Поклавши масу на розігріту, протерту маслом сковороду, на неї розкладають начинку. Далі готують під кришкою до моменту повного розплавлення тертого сиру.
Приготувати експрес-піцу на сковороді зовсім не складно, і з цим впорається людина далека від кулінарії.