Піца Пепероні – смачна паляничка з великою кількістю Моцарели і гострої ковбаси, яка, безумовно, припаде до смаку всім.
Піца Пепероні – класичний рецепт
Приготувати піцу Пепероні за звичним традиційним рецептом нескладно, але доведеться витратити якийсь час. Рецепт складається з декількох частин, які ми розглянемо більш докладно.
Традиційне тісто для піци
Необхідні продукти:
- 0,25 літра води;
- 2 великі ложки оливкової олії;
- 3 склянки борошна;
- ложечка солі;
- 10 грам солі;
- 2 маленьких ложки дріжджів.
Процес приготування:
- Теплою водою заливаємо дріжджі, додаємо цукор і даємо цій суміші постояти близько 10 хвилин.
- Борошно відправляємо в глибоку ємність, перемішуємо спочатку з сіллю, а потім і з дріжджовий масою.
- Залишилося гарненько вимісіть вміст, так щоб воно стало гладким і еластичним, і прибрати куди-небудь на 30 хвилин, не забувши прикрити рушником.
Після цього тісто для піци Пепероні можна використовувати за призначенням.
Класичний соус для Пепероні
Необхідні продукти:
- 3 грама солі;
- 2 зубчики часнику;
- 0,6 кг помідорів;
- 2 ложки оливкової олії;
- по 5 грам базиліка і орегано;
- ложечка цукру.
Процес приготування:
- Помідори промиваємо, обдаємо окропом, щоб шкірка легко пішла, і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Готову масу необхідно добре прогріти на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
- Викладіть до неї всі зазначені інгредієнти крім часнику і трав, тримайте на плиті ще стільки ж часу.
- Всипте приправи, дрібно порізаний часник і через дві хвилини соус для піци буде готовий.
Гостра ковбаса для піци
Необхідні продукти:
- 5 грам аскорбінової кислоти;
- 10 грам цукру;
- 2 зубчики часнику;
- до 2 метрів оболонки для ковбаси;
- 2 кг свинячого філе;
- 12 грам анісу;
- 30 грам нитритной солі;
- кілограм курячого філе і стільки ж яловичого;
- 0,25 літра червоного сухого вина;
- 70 грам солі;
- ложка кайенского перцю;
- 40 грам паприки.
Процес приготування:
- Все зазначене м’ясо в охолодженому вигляді подрібнюємо через м’ясорубку і добре відбиваємо про тверду поверхню, так щоб вона побіліла. Після цього прибираємо отриману масу в холодильник на 24 години.
- Після закінчення цього терміну додаємо інші інгредієнти зі списку, все вимішуємо і готовим фаршем наповнюємо оболонку. Її необхідно перев’язувати через кожні 25 сантиметрів і випускати повітря.
- Сушимо ковбасу близько 12 тижнів у прохолодному приміщенні з температурою +10 градусів.
В інших рецептах, наведених нижче, запропоновані варіації начинки для піци, але тісто, ковбаса Пепероні і соус в кожному варіанті присутні обов’язково.
З меленою паприкою
Необхідні продукти:
- половина маленької ложки меленої паприки;
- 0,4 кг тіста;
- щіпка базиліка;
- 150 грам ковбаси Пепероні;
- велика ложка соусу;
- 0,2 кг Моцарелли.
Процес приготування:
- З тіста робимо коржик товщиною не більш п’яти міліметрів.
- Промазуємо її соусом, посипаємо спеціями, зверху кладемо платівки сиру і ковбасу, нарізану на тонкі кухлі.
- Тримаємо заготовку в духовці близько 20 хвилин, заздалегідь прогрів її до 200 градусів.
З ріпчастою цибулею
Необхідні продукти:
- 30 грам соусу;
- 0,3 кг тіста;
- ложка оливкової олії;
- 0,2 кг Моцарели;
- базилік, майоран, орегано – по половині чайної ложки;
- одна невелика цибулина;
- 150 грам Пепероні.
Процес приготування:
- Тісто перетворюємо в корж, зверху добре промазуємо її соусом і присипаємо зазначеними спеціями.
- Викладаємо платівки сиру (можна просто натерти його на тертці). Додаємо ковбасу, нарізану кружечками, і на неї — цибулю кільцями.
- Прибираємо заготовку на 20 хвилин в гарячий духовий шафа, поставивши температуру на 220 градусів.
Варіація з білим соусом
Необхідні продукти:
- 0,2 кг Пепероні;
- 50 мілілітрів вершків;
- 0,3 кг тіста;
- два помідора;
- різні трави на свій смак;
- 50 грам сирного сиру;
- щіпка солі;
- 0,2 кг Моцарелли.
Процес приготування:
- Змішайте вершки і сирний сир, злегка посоліть і викладіть суміш у неї вибрані трави.
- Цією масою добре промажте заздалегідь розкачану з тіста основу. Зверху посипте її половиною Моцарелли, натертої на тертці.
- Додайте помідори, нарізані скибочками, і покрийте їх залишилися сиром.
- Останній шар – ковбаса кружечками. Тепер можна прибирати заготовку на 20 хвилин у духовку, розігріту до 220 градусів.
Гостра закуска з помідорами
Необхідні продукти:
- 3 ложки соусу;
- два помідора;
- перець чилі – одна штука;
- тісто – 0,3 кг;
- трави;
- 150 грам Моцарели;
- 0,25 кг ковбасок Пепероні.
Процес приготування:
- На приготовлену основу з тіста наносимо хороший шар соусу і присипаємо травами.
- Викладаємо порізану сир, помідори кружечками і ковбасу. Зверху покриваємо всі шматочками гострого перцю і готуємо при 200 градусах близько 25 хвилин.
Піца Пепероні з соусом з часнику
Необхідні продукти:
- 3 зубчики часнику;
- 0,3 кг тіста;
- 150 грам Моцарели;
- щіпка солі;
- 50 мл оливкової олії;
- 200 грам фірмових ковбасок;
- трави за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку зробимо соус. Для цього подрібнюємо часник будь-яким способом, перетираємо його з сіллю, заливаємо ложечкою масла, а потім додаємо решту, але вже підігріте. Залишаємо соус відпочивати на три години, щоб він вийшов більш насиченим.
- Коржик з тіста присипаємо травами, покриваємо скибочками сиру і ковбасою, нарізаною кругляком.
- Випікаємо піцу в гарячій духовій шафі близько 20 хвилин, встановивши нагрівання на 220 градусів. Після цього краї тіста промащуються приготованим соусом.
Піца Пепероні «А-ля Галлі»
Необхідні продукти:
- 200 грам Пепероні;
- одна цибулина;
- 0,3 кг тіста;
- 40 грам соусу;
- трави і зелень за смаком;
- 0,3 кг Моцарелли.
Процес приготування:
- Зроблену з тіста основу змащуємо соусом, присипаємо обраними травами. Це може бути базилік, орегано або навіть майоран.
- Зверху покриваємо заготівлю нарізаним або перетертим сиром, а потім і ковбасою, яку попередньо подрібнили кружечками.
- Прикриваємо всі цибульними кільцями. Їх кількість визначайте за власним смаком, необов’язково нарізати всю цибулину.
- Готуємо закуску в добре розігрітій духовці близько 25 хвилин. А подаємо гарячу піцу зі свіжою зеленню або ж з оливковою олією.