Піца Пепероні — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Піца Пепероні – смачна паляничка з великою кількістю Моцарели і гострої ковбаси, яка, безумовно, припаде до смаку всім.

Піца Пепероні – класичний рецепт

Приготувати піцу Пепероні за звичним традиційним рецептом нескладно, але доведеться витратити якийсь час. Рецепт складається з декількох частин, які ми розглянемо більш докладно.

Традиційне тісто для піци

Необхідні продукти:

  • 0,25 літра води;
  • 2 великі ложки оливкової олії;
  • 3 склянки борошна;
  • ложечка солі;
  • 10 грам солі;
  • 2 маленьких ложки дріжджів.

Процес приготування:

  • Теплою водою заливаємо дріжджі, додаємо цукор і даємо цій суміші постояти близько 10 хвилин.
  • Борошно відправляємо в глибоку ємність, перемішуємо спочатку з сіллю, а потім і з дріжджовий масою.
  • Залишилося гарненько вимісіть вміст, так щоб воно стало гладким і еластичним, і прибрати куди-небудь на 30 хвилин, не забувши прикрити рушником.

Після цього тісто для піци Пепероні можна використовувати за призначенням.

Класичний соус для Пепероні

Необхідні продукти:

  • 3 грама солі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 0,6 кг помідорів;
  • 2 ложки оливкової олії;
  • по 5 грам базиліка і орегано;
  • ложечка цукру.

Процес приготування:

  • Помідори промиваємо, обдаємо окропом, щоб шкірка легко пішла, і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Готову масу необхідно добре прогріти на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
  • Викладіть до неї всі зазначені інгредієнти крім часнику і трав, тримайте на плиті ще стільки ж часу.
  • Всипте приправи, дрібно порізаний часник і через дві хвилини соус для піци буде готовий.

Гостра ковбаса для піци

Необхідні продукти:

  • 5 грам аскорбінової кислоти;
  • 10 грам цукру;
  • 2 зубчики часнику;
  • до 2 метрів оболонки для ковбаси;
  • 2 кг свинячого філе;
  • 12 грам анісу;
  • 30 грам нитритной солі;
  • кілограм курячого філе і стільки ж яловичого;
  • 0,25 літра червоного сухого вина;
  • 70 грам солі;
  • ложка кайенского перцю;
  • 40 грам паприки.
Дивіться також:  Тонке тісто для італійської піци

Процес приготування:

  • Все зазначене м’ясо в охолодженому вигляді подрібнюємо через м’ясорубку і добре відбиваємо про тверду поверхню, так щоб вона побіліла. Після цього прибираємо отриману масу в холодильник на 24 години.
  • Після закінчення цього терміну додаємо інші інгредієнти зі списку, все вимішуємо і готовим фаршем наповнюємо оболонку. Її необхідно перев’язувати через кожні 25 сантиметрів і випускати повітря.
  • Сушимо ковбасу близько 12 тижнів у прохолодному приміщенні з температурою +10 градусів.

В інших рецептах, наведених нижче, запропоновані варіації начинки для піци, але тісто, ковбаса Пепероні і соус в кожному варіанті присутні обов’язково.

З меленою паприкою

Необхідні продукти:

  • половина маленької ложки меленої паприки;
  • 0,4 кг тіста;
  • щіпка базиліка;
  • 150 грам ковбаси Пепероні;
  • велика ложка соусу;
  • 0,2 кг Моцарелли.

Процес приготування:

  • З тіста робимо коржик товщиною не більш п’яти міліметрів.
  • Промазуємо її соусом, посипаємо спеціями, зверху кладемо платівки сиру і ковбасу, нарізану на тонкі кухлі.
  • Тримаємо заготовку в духовці близько 20 хвилин, заздалегідь прогрів її до 200 градусів.

З ріпчастою цибулею

Необхідні продукти:

  • 30 грам соусу;
  • 0,3 кг тіста;
  • ложка оливкової олії;
  • 0,2 кг Моцарели;
  • базилік, майоран, орегано – по половині чайної ложки;
  • одна невелика цибулина;
  • 150 грам Пепероні.

Процес приготування:

  • Тісто перетворюємо в корж, зверху добре промазуємо її соусом і присипаємо зазначеними спеціями.
  • Викладаємо платівки сиру (можна просто натерти його на тертці). Додаємо ковбасу, нарізану кружечками, і на неї — цибулю кільцями.
  • Прибираємо заготовку на 20 хвилин в гарячий духовий шафа, поставивши температуру на 220 градусів.

Варіація з білим соусом

Необхідні продукти:

  • 0,2 кг Пепероні;
  • 50 мілілітрів вершків;
  • 0,3 кг тіста;
  • два помідора;
  • різні трави на свій смак;
  • 50 грам сирного сиру;
  • щіпка солі;
  • 0,2 кг Моцарелли.
Дивіться також:  Піца з лаваша – 7 рецептів, як приготувати піцу в духовці, мікрохвильовій печі та на сковороді

Процес приготування:

  • Змішайте вершки і сирний сир, злегка посоліть і викладіть суміш у неї вибрані трави.
  • Цією масою добре промажте заздалегідь розкачану з тіста основу. Зверху посипте її половиною Моцарелли, натертої на тертці.
  • Додайте помідори, нарізані скибочками, і покрийте їх залишилися сиром.
  • Останній шар – ковбаса кружечками. Тепер можна прибирати заготовку на 20 хвилин у духовку, розігріту до 220 градусів.

Гостра закуска з помідорами

Необхідні продукти:

  • 3 ложки соусу;
  • два помідора;
  • перець чилі – одна штука;
  • тісто – 0,3 кг;
  • трави;
  • 150 грам Моцарели;
  • 0,25 кг ковбасок Пепероні.

Процес приготування:

  • На приготовлену основу з тіста наносимо хороший шар соусу і присипаємо травами.
  • Викладаємо порізану сир, помідори кружечками і ковбасу. Зверху покриваємо всі шматочками гострого перцю і готуємо при 200 градусах близько 25 хвилин.

Піца Пепероні з соусом з часнику

Необхідні продукти:

  • 3 зубчики часнику;
  • 0,3 кг тіста;
  • 150 грам Моцарели;
  • щіпка солі;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 200 грам фірмових ковбасок;
  • трави за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку зробимо соус. Для цього подрібнюємо часник будь-яким способом, перетираємо його з сіллю, заливаємо ложечкою масла, а потім додаємо решту, але вже підігріте. Залишаємо соус відпочивати на три години, щоб він вийшов більш насиченим.
  • Коржик з тіста присипаємо травами, покриваємо скибочками сиру і ковбасою, нарізаною кругляком.
  • Випікаємо піцу в гарячій духовій шафі близько 20 хвилин, встановивши нагрівання на 220 градусів. Після цього краї тіста промащуються приготованим соусом.

Піца Пепероні «А-ля Галлі»

Необхідні продукти:

  • 200 грам Пепероні;
  • одна цибулина;
  • 0,3 кг тіста;
  • 40 грам соусу;
  • трави і зелень за смаком;
  • 0,3 кг Моцарелли.

Процес приготування:

  • Зроблену з тіста основу змащуємо соусом, присипаємо обраними травами. Це може бути базилік, орегано або навіть майоран.
  • Зверху покриваємо заготівлю нарізаним або перетертим сиром, а потім і ковбасою, яку попередньо подрібнили кружечками.
  • Прикриваємо всі цибульними кільцями. Їх кількість визначайте за власним смаком, необов’язково нарізати всю цибулину.
  • Готуємо закуску в добре розігрітій духовці близько 25 хвилин. А подаємо гарячу піцу зі свіжою зеленню або ж з оливковою олією.
Дивіться також:  Піца – 8 рецептів в домашніх умовах в духовці
Прокрутка до верху