Піца в мультиварці, звичайно, виходить зовсім не така, як у печі. Але вона теж досить смачна, а головне, готується дуже швидко.
Простий рецепт піци з ковбасою в мультиварці
Необхідні продукти:
- сіль, цукор — по щіпці;
- 450 грам борошна;
- 0,2 кг сиру;
- 8 грам дріжджів;
- два яйця;
- 0,3 кг ковбаси;
- по 2 ложки томатного соусу майонезу;
- стакан молока.
Процес приготування:
- Зазначене кількість дріжджів заливаємо нагрітим молоком і даємо постояти близько 10 хвилин.
- Яйця злегка збиваємо з цукром і сіллю, додаємо до них дріжджову масу і борошно, перемішуємо. Тісто для піци в мультиварці повинно вийти досить густим. Залишаємо на 30 хвилин, після чого перекладаємо в чашу пристрою.
- Промазуємо заготівлю томатним соусом, викладаємо нарізану ковбасу, покриваємо майонезом і готуємо 25 хвилин в режимі «Випічка». За кілька хвилин до його відключення засипаємо натертий сир і чекаємо, коли він розплавиться.
Оригінальний смак з анчоусами
Необхідні продукти:
- маленька упаковка вершкового масла;
- яйце;
- одна цибулина;
- 10 грам дріжджів;
- п’ять анчоусів;
- сіль за смаком;
- 0,5 кг борошна;
- 100 грам сиру;
- три ложки томатного соусу.
Процес приготування:
- Приготувати піцу з анчоусами просто: розтоплюємо масло, з’єднайте з дріжджами, які заздалегідь розчинили у воді, додаємо сіль, борошно і доводимо до густого стану.
- Перекладаємо масу в чашу, промазуємо зверху соусом і наповнюємо начинкою. Всі інгредієнт, звичайно, попередньо необхідно подрібнити.
- Встановлюємо режим «Випічка» і готуємо страву близько 25 хвилин. За кілька хвилин до відключення не забуваємо посипати майже готову піцу сиром.
Закрита піца в мультиварці
У цьому рецепті обов’язково використовувати саме таку основу. Смачної вийде і піца з листкового тіста.
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- по маленькій ложці солі і цукру;
- 0,1 літра води;
- 2 ложки томатного соусу;
- 5 грам дріжджів;
- 0,2 кг борошна;
- 200 грам ковбаси чи шинки.
Процес приготування:
- У ємності перемішуємо борошно із зазначеними в списку сипучими інгредієнтами. Розмішуємо, вливаємо воду, доводимо до стану гладкого грудки і прибираємо на 40 хвилин.
- Розкачуємо тонку основу середнього розміру, мажемо її соусом, кладемо зверху подрібнену ковбасу і тертий сир, накриваємо іншою частиною коржі і добре скріплюємо краю.
- Смажимо з двох сторін по 10 хвилин в чашу мультиварки в режимі «Випічка».
З курячим філе
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- 5 грам дріжджів;
- 0,25 кг борошна;
- 2 ложки соусу томатного;
- цибулина і помідор;
- ложечка солі і цукру;
- 150 грам курячого філе;
- стакан води.
Процес приготування:
- З’єднуємо всі сипучі продукти, крім борошна. Додаємо теплу воду, всипаємо борошно і доводимо масу до пружності.
- Робимо з неї основу, яку поміщаємо в чашу і промазуємо соусом. На неї викладаємо нарізане на тонкі пластини куряче філе.
- Потім йдуть кільця цибулі, скибочки помідора і тертий сир. Прикриваємо кришку приладу і готуємо в режимі «Випічка» 20 хвилин.
Піца «Чотири сиру»
Необхідні продукти:
- 30 мілілітрів оливкової олії;
- п’ять грам живих дріжджів;
- 0,5 літра води;
- 50 мілілітрів соусу бешамель;
- ложечка солі;
- 0,8 кг борошна;
- за 20 грам чотирьох різних видів сиру.
Процес приготування:
- З’єднуємо борошно з оливковою олією і сіллю. Вливаємо суду ж теплу воду, в якій попередньо розвели дріжджі. Цій масі даємо постояти близько 30 хвилин.
- Робимо з тіста круг, відповідний за розміром чаші для вашої мультиварки. Його товщина повинна бути не більше п’яти міліметрів. Викладаємо заготовку на дно і промазуємо соусом.
- Зверху покриваємо її рівномірно розподіленими шматочками сирів і ставимо на 30 хвилин в режим «Випічка».
Рецепт приготування з морепродуктами
Це буде піца без дріжджів. В рецепті використовується готове листкове тісто, щоб максимально спростити процес.
Необхідні продукти:
- 100 грам копчених мідій;
- 0,2 кг листкового тіста;
- 100 грам вже відварених креветок;
- помідор;
- близько 10 оливок;
- 150 грам сиру;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Тісто необхідно розморозити, можна навіть деякий час потримати його в мультиварці на підігріві.
- Розкачуємо з нього основу і поміщаємо на дно чаші. Покриваємо її спочатку скибочками помідорів, а потім і шматочками морепродуктів. Присипаємо обраними спеціями, наприклад, чорним перцем.
- Потім укладаємо оливки і все засипаємо тертим сиром. Готуємо близько 30 хвилин, включивши режим «Випічка».
Вегетаріанська піца
Необхідні продукти:
- по ложці рослинного масла і цукру;
- 2 склянки борошна;
- два помідора;
- ложечка солі і стільки ж сухих дріжджів;
- 0,2 кг сиру;
- цибулина і один перець солодкий;
- 100 грам грибів;
- 0,2 кг маринованих огірків;
- 30 грам оливок;
- три ложки томатного соусу.
Процес приготування:
- Нарізаємо цибулю і гриби, відправляємо їх у чашу і тримаємо близько 10 хвилин в режимі «Випічка» до золотистого кольору.
- Змішуємо рослинне масло, сіль, борошно, цукор і дріжджі. Додаємо потрібну кількість теплої води, щоб у результаті маса вийшла еластичною. Прибираємо її на дві години.
- Робимо коржик за розміром чаші, викладаємо її на дно, добре мажемо соусом, зверху кладемо гриби з цибулею, а потім і всі інші подрібнені овочі. Завершує все тертий сир.
- Залишаємо заготовку на 30 хвилин, включивши прилад на режим «Випічка».
З шинкою і помідорами
Це буде швидка піца на кефірі в мультиварці, яка легко готується і не вимагає часу на підйом тіста.
Необхідні продукти:
- по дрібці солі і соди;
- половина ложечки цукру;
- 2 ложки томатного соусу;
- 150 грам сиру;
- склянка борошна;
- яйце;
- 0,2 кг шинки;
- два помідора;
- 130 мл кефіру.
Процес приготування:
- У кефір засипаємо соду, цукор, сіль і перемішуємо. Додаємо борошно і у вас повинна вийти густа суміш, яку переливаємо тепер в чашу мультиварки.
- Шинку нарізаємо пластинами, а помідори кільцями. Віддайте перевагу щільним томатам, оскільки надто соковиті размочат тісто.
- Кладемо на тісто дві ложки томатного соусу і розмазуємо. Поверх нього йде підготовлена начинка. Весь натюрморт присипаємо тертим сиром.
- Тримаємо блюдо 25 хвилин в режимі «Випічка» під кришкою. Після закінчення готування даємо йому постояти ще п’ять хвилин перед подачею на стіл.
Готуємо на дріжджовому тесті
Необхідні продукти:
- 0,2 кг сиру;
- помідор;
- 2 ложки соусу томатного;
- 0,3 кг борошна;
- 4 грама дріжджів;
- за пів ложечки солі і цукру;
- 0,2 літра води;
- 200 грам ковбаси;
- дві ложки рослинної олії.
Процес приготування:
- Змішати борошно з іншими сипучими продуктами, влити теплу воду і рослинну олію. Добре перемішати до еластичного стану і прибрати на 40 хвилин.
- Зробити з відпочив тесту основу, викласти її в чашу, промазати соусом, покрити подрібненої ковбасою, помідорами і тертим сиром. Готувати під кришкою 30 хвилин, включивши режим «Випічка».
Піца з ананасами
Необхідні продукти:
- 0,3 кг будь-якого тесту на свій смак;
- 0,2 кг будь-яких ковбасних виробів;
- 100 грам сиру;
- 200 грам консервованих ананасів;
- 50 грам томатного соусу.
Процес приготування:
- Вирізаємо з тіста форму під розмір чаші, укладаємо її туди і заливаємо соусом.
- Зверху додаємо нарізані ковбасні вироби і шматочки ананасів. Включаємо режим роботи на 20 хвилин у програмі «Випічка». За деякий час до закінчення процесу присипаємо піцу сиром.