Домашня піца – неймовірно смачне блюдо, яке обожнюють всі діти і дорослі. В залежності від своїх уподобань, її готують з найрізноманітнішими начинками, а щоб спробувати щось новеньке, можна зробити незвичайну піцу з ананасами. Соковита закуска з неповторним ароматом тропічних фруктів стане відмінним пригощанням для рідних та подарує чудовий настрій на цілий день.
Гавайська піца з ананасами і куркою
Рецепт гавайської піци з ананасами і курячим філе відрізняється своєю простотою та не потребує великої кількості часу на приготування.
Випікати піцу треба з дріжджового несолодкого тіста, а для начинки підібрати свіжі або консервовані ананаси, м’ясо, сир. Для заливки слід зробити томатний соус.
Використовувані продукти (на 2 вироби):
- борошно – 0,4 кг;
- пакетик швидкорозчинних дріжджів;
- вода – 180 мл;
- цукор і дрібна сіль – на смак;
- олія оливкова – 45 мл;
- три помідора;
- крохмаль – 20 грам;
- дві часточки часнику;
- італійські трави – 4 грами;
- стиглий ананас – 380 грам;
- сир Моцарелла – 0,3 кг;
- куряча грудка (відварна) – 320 грам.
Готуємо:
- В великій мисці змішати дріжджі з просіяним борошном, потім насипати сіль і трохи цукру.
- Після, додати воду, оливкове масло і перемішати до утворення пружної маси.
- Отримане тісто накрити чистою тканиною і дати йому постояти 45 хвилин.
- Коли борошняна основа збільшиться в розмірі і стане м’якше, розділити її на два шматки. Потім розкачати їх у коржі товщиною близько 2 див.
- Тепер слід підготувати начинку. Для цього варену курку треба порізати прямокутними брусочками. Ананас очистити від шкірки і нашаткувати тонкими часточками. Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
- Щоб зробити соус, необхідно обшпарити помідори окропом, потім зняти з них шкірку і подрібнити м’якоть гострим ножем. Потім додати масло, закинути трави і посолити.
- Поставити суміш на вогонь, закип’ятити і варити п’ять хвилин. Після чого засипати крохмаль, ретельно розмішати і покласти роздавлений під пресом часник. Готувати ще хвилину, потім відставити і остудити.
- Заготовки з тіста помістити на лист, покритий пекарської папером, а потім змастити їх соусом. Зверху викласти курку, часточки ананаса і посипати все сиром.
- Поставити піцу в духовку, розігріту до 195 градусів, і піч п’ятнадцять хвилин.
Готові вироби перекласти на плоскі тарілки і порізати трикутниками. Потім поставити на стіл і пригостити всіх присутніх.
Готуємо з креветками
Чудова закуска, яка ідеально підходить для гарячого вечері, – це піца з креветками, овочами і консервованими ананасами.
Заморожені морепродукти необхідно попередньо відварити, але не довше трьох хвилин, оскільки від тривалої теплової обробки вони стають жорсткими і втрачають смак.
Використовувані продукти:
- тісто – 0,3 кг;
- паста з томатів – 50 грам;
- маслини (без кісточок) – 12 шт.;
- один болгарський перець (жовтий);
- ананаси – 100 грам;
- Пармезан – 120 грам;
- фіолетова цибулина;
- десять великих креветок:
- сухі приправи для м’яса і овочів – на смак.
Готуємо:
- Зробити для піци з креветками і ананасами пружне, пластичне тісто. Потім тонко розкачати його, посипати запашними приправами і покласти на деко, оброблений жиром.
- Перець вимити, очистити від насіння і нарізати смужками.
- Цибулину нашаткувати кільцями, маслини порізати кружальцями, ананаси – квадратиками.
- Пармезан перетворити в дрібну стружку.
- Креветки промити, опустити в киплячу воду і дістати через дві хвилини. Потім остудити і розділити на невеликі шматочки.
- Корж на деку змастити пастою з помідорів і розкласти на ній всі компоненти – спочатку морепродукти, потім цибулю, оливки і перець. Зверху рівномірно розподілити сир.
- Відправити виріб в духовку та випікати півгодини.
Піца з креветками і ананасами виходить красивою, ароматною і зберігає свій смак протягом декількох днів. Вживати його можна відразу або зберігати в холодильнику і розігрівати в мікрохвильовій печі.
Простий рецепт з шинкою на сковороді
Відмінний варіант для сніданку – піца з ананасами і шинкою, яка готується буквально за десять хвилин на сковороді. Закуска має ніжну консистенцію і незрівнянним смаком, який оцінять всі домочадці під час ранкової трапези.
Використовувані продукти:
- великий помідор;
- два курячих яйця;
- борошно – 170 грам;
- сир – 0,15 кг;
- консервований ананас – 120 грам;
- майонез – 45 грам;
- шинка – 0,2 кг;
- сметана – 25 грам;
- зелена цибуля – 4 пера.
Готуємо:
- З’єднати сметану з майонезом, потім додати сирі яйця і, поступово підсипаючи борошно, акуратно перемішати складу. У результаті повинно вийти рідкувате тісто.
- Шинку нарізати кубиками, сир порізати соломкою.
- Зелена цибуля сполоснути водою і порубати.
- Налити в сковорідку олію і залити тестом.
- Зверху покласти нарізану шинку і скибочки ананаса. Потім закинути цибулю і розкласти сир.
- Накрити сковорідку з піцою кришкою, поставити на середній вогонь і запікати закуску 8 – 12 хвилин.
Коли виріб з боків і знизу покриється підсмаженою скоринкою, його можна вважати готовим. Піцу з ананасами і шинкою рекомендується подавати гарячою з фруктовим чаєм і чорною кавою.
Домашня піца з ананасами і грибами
Ще один нескладний рецепт ананасовій піци – з додаванням грибів. Її обов’язково потрібно спробувати!
Для страви можна підібрати звичайні печериці, але особливий «лісовий» аромат йому додадуть маслюки, боровики, грузді або лисички.
Використовувані продукти:
- свіжі гриби – 0,25 кг;
- цибулина;
- невелика банку з ананасами;
- кетчуп – 50 грам;
- орегано – 20 грам;
- сир голландський – 0,2 кг;
- дріжджі – 10 грам;
- вода — 170 мл;
- ананас – 130 грам;
- пісне масло – 23 мл;
- борошно пшеничне – 180 грамів;
- велика сіль – 4 грам.
Готуємо:
- Дріжджі змішати з борошном, потім підлити воду, додати рослинне масло і сіль. Продукти перемішати і залишити на чверть години.
- Після, вимісити еластичне тісто, накрити його щільною тканиною і поставити на півгодини в тепле місце.
- Коли борошняна основа підніметься, її потрібно обім’яти, потім перетворити в корж і покласти на деко.
- Потім вимити гриби і нарізати пластинами, цибулю очистити і нашаткувати півкільцями.
- Овочі з’єднати і обсмажити до рум’яного відтінку.
- Корж намазати кетчупом і присипати меленим орегано.
- Викласти на неї смажені гриби, додати шматочки ананасів і насипати сирну крихту.
- Випікати піцу в розігрітій духовці двадцять хвилин.
Свіже частування трохи остудити, потім порізати і поставити на стіл. Любителі пікантних страв під час приготування можуть використовувати гострий кетчуп, пряні трави і різноманітні спеції.
З додаванням бекону
Піца з ананасами і беконом виходить досить поживною і виглядає дуже апетитно. Для її приготування потрібно мінімум часу і доступні інгредієнти, які є в будь-якому супермаркеті.
Використовувані продукти:
- борошняна основа – 0,5 кг;
- бекон – 230 грам;
- сир (натертий) – 0,2 кг;
- ананаси – 0,14 кг;
- паста з помідорів – 60 грам;
- запашні трави, спеції – за смаком;
- болгарський перець (червоний) – 70 грам;
- десять оливок.
Готуємо:
- Тісто для піци купити в магазині або зробити самостійно. Потім розкачати його і помістити на засипаний борошном деко.
- В томатну пасту додати сухі приправи, перемішати і розподілити отриманий склад на борошняній основі.
- Бекон порізати довгими брусочками, болгарський перець – тонкою соломкою. Оливки нарізати кільцями, ананаси кубиками.
- Всі продукти розкласти на поверхні виробу і посипати їх натертим сиром.
- Прогріти духовку до 200 градусів, поставити в неї піцу і готувати двадцять п’ять хвилин.
Закуску з беконом і ананасами рекомендується вживати відразу після випічки. До неї можна запропонувати легкий салат із зелених овочів.
Як приготувати закриту піцу
Приємно здивувати сім’ю і гостей під час обіду допоможе закрита піца з ананасами і двома видами сиру. Оригінальне частування має незрівнянний смак, спокусливий аромат і може стати гідною заміною домашніх пирогів або булочкам.
Використовувані продукти:
- дріжджове тісто – 0,6 кг;
- ананаси (нарізані) – 110 грам;
- цибулина;
- дві часточки часнику;
- Моцарелла і Пармезан – за 80 грам;
- два помідори.
Готуємо:
- Тісто розділити на дві частини і розкачати за допомогою качалки.
- Один корж помістити на змащений жиром деко і розкласти на ній кружечки ананаса, часточки помідорів, нарізану кубиками цибулю і роздавлений пресом часник.
- Моцарелу розділити на великі бруски, Пармезан подрібнити квадратиками. Потім посипати сирними шматочками вже оформлені продукти.
- Коржик з начинкою накрити другим пластом тіста і ретельно заліпити краю по всьому периметру.
- Відправити виріб в духовку, розігріту до 210 градусів, і піч п’ятнадцять хвилин.
Гарячу закуску трохи остудити і довільно нарізати. Подавати закриту піцу на красивому блюді в поєднанні з аджикою або сметанним соусом.
Піца з копченою куркою і ананасами
Ситне частування з ананасами і копченою куркою, приготоване на вечерю, подарує позитивні емоції і відновить сили після напруженого трудового дня. Завдяки вдало підібраним інгредієнтів, смак страви виходить яскравим, насиченим і дуже приємним.
Використовувані продукти:
- тісто – 0,4 кг;
- копчена курка (грудка) – 0,3 кг;
- ананас – 0,2 кг;
- часник – 3 зубчики;
- три помідора без шкірки;
- сир («Російський») – 175 грам;
- цибулю зелений, кінза – на свій розсуд.
Готуємо:
- Тісто перетворити в пласт круглої форми товщиною 2 див.
- Ананаси і курку нарізати середніми кубиками.
- У блендері розтерти помідори і часник. Потім томатну масу посолити і додати в неї столову ложку оливкової олії.
- Коржик з тіста викласти на оброблений жиром деко, помістити на неї курятину, потім ананаси і залити соусом з помідорів.
- Зверху розподілити сир і присипати закуску рубаною зеленню.
- Випікати заготівлю чверть години в духовці з температурою 195 градусів.
Готовий виріб перекласти на піднос, розділити на порції і подати з улюбленими напоями. Приємного апетиту!