Коли хочеться порадувати домашніх смачним, ситним блюдом, яке не потребує тривалого перебування на кухні, на допомогу завжди прийде піца з батона. Начинкою для цього ласощі можуть стати абсолютно будь-які продукти, так і способів обробки домашньої піци кілька. Розберемо кілька найпопулярніших і простих у виконанні рецептів.
Лінива піца з батона в духовці
Для приготування знадобиться наступний набір продуктів:
- 1 батон;
- 150 г копченої ковбаси;
- 2 маринованих огірочка;
- 1 помідор;
- 2 яйця;
- 100 г сиру;
- 3 ст. л. майонезу.
Лінива піца готується дуже просто, так як не потрібно замішувати тісто – в якості основи прекрасно підійде звичайний батон або дріжджова булка.
А порядок виконання цієї страви такий:
- Розрізати батон вздовж по горизонталі на дві половинки.
- Вийняти за допомогою ножа або просто руками всю м’якоть, залишивши недоторканою скоринку.
- Змастити обидві половини основи майонезом.
- Натерти варені яйця і викласти в «хлібні човники».
- Нарізати огірочки гуртками і відправити на яйця.
- Далі викласти ковбасу, нарізану невеликими кубиками.
- Помідор нарізати кружальцями і викласти поверх ковбаси.
- Засипати батони з начинкою тертим сиром і відправити блюдо запікати при 180 градусах, поки сир повністю не розплавиться і не підрум’яниться.
Піца з батона в духовці готується дуже швидко, і з такою ж швидкістю зникає зі столу.
На сковороді на швидку руку
Ще один швидкий рецепт приготування смачної піци з підручних матеріалів. На сковороді вона виходить тонка, з хрусткими краями, а завдяки різноманітності начинок, ідеально підійде для сніданку.
Щоб порадувати рідних цією стравою, знадобиться:
- половина батона – 6-7 скибочок;
- неповний стакан молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- 100 г будь-ковбаси;
- 1 помідор;
- трохи болгарського перцю;
- 5 оливок;
- 50 г сиру;
- 2 ст. л. кетчупу або іншого томатного соусу;
- 2 ст. л. майонезу;
- 1 ст. л. рослинного масла.
Деякі продукти в начинку можна замінити на свій смак.
Коли на столі буде повний набір інгредієнтів, можна приступати до приготування:
- Нарізати підготовлену ковбасу і солодкий перець кубиками, оливки і помідори – кружечками, а сир натерти на крупну соломку.
- Батон накришити в миску, залити його молоком і розім’яти до однорідної консистенції. Посолити, вмішати в тісто яйце і борошно. Повинно вийти густе і щільне тісто.
- На холодну сковороду налити олію, викласти тісто тонким шаром, накрити кришкою і смажити до утворення рум’яної скоринки знизу. Прибрати з вогню.
- Перевернути «млинець» і викласти на нього начинку, починаючи з томатно-майонезного соусу.
- Щедро посипати тертим сиром, накрити піцу кришкою і повернути на плиту, налаштувавши невеликий нагрів. Готувати 5 хвилин, вимкнувши плиту, дати постояти.
У цьому рецепті можна використовувати абсолютно будь-які інгредієнти. Головна умова – вони повинні бути готові до вживання, так як страва не піддається тривалій термічній обробці.
Готуємо в мультиварці
Міні-піца на батоні виходить смачно і швидко, якщо її приготувати в мультиварці. Інгредієнти для неї також підбираються, виходячи з власних уподобань.
Для цього рецепта знадобиться:
- 3 булочки для гамбургера або 1 батон;
- 50-70 г сиру;
- 150 г шинки або ковбаси;
- 1 помідор;
- зелень для прикраси.
Для порціонної подачі краще взяти булочки, блюдо з них виглядає більш акуратно. Але і батон – відмінна основа для цього рецепта.
Порядок приготування такий:
- Нарізати помідори, зелень і ковбасу кубиками. Сир натерти. У хліба вийняти м’якуш (у булочок зрізати дах для красивої подачі.)
- Підготовлені інгредієнти викласти в хлібну основу, зверху посипати тертим сиром і покласти міні-піци в мультиварку. Дах для булочок укласти поруч, не накриваючи їх.
- Випікати 15 хвилин в режимі «Випічка», поки сир не розплавиться.
- Подавати, посипавши зеленню. Можна накрити кришкою від булочки.
Такий варіант піци ідеально підходить для зайнятих жінок.
Міні-піца на батоні в мікрохвильовці
Це ще один популярний спосіб приготування гарячих бутербродів або міні-піци в домашніх умовах. Впоратися з ним може навіть недосвідчений кулінар.
Для приготування страви потрібно взяти:
- батон, нарізаний скибочками на точну кількість їдців;
- кетчуп;
- майонез;
- сосиски;
- сир.
Інгредієнти брати в такій кількості, щоб вистачило всім бажаючим спробувати.
Процес приготування:
- Скибочки хліба намазати сумішшю майонезу та кетчупу.
- Нарізати сосиски кружечками.
- Викласти сосиски на батон, посипати тертим сиром.
- Відправити в мікрохвильову піч на 1,5 хвилини, поки сир не розплавиться.
Ось так просто можна приготувати сніданок для всієї родини.
З курячої начинкою
Більш складна у виконанні, але не менш смачна піца виходить, якщо до її складу входить курка.
Для приготування цієї страви, крім птиці, знадобиться:
- 1 батон або багет;
- 200 г сиру;
- 200 г печериць;
- 300 г філе курки;
- 1 цибулина;
- 1 помідор;
- зелень;
- 3 ст. л. виноградного масла;
- 200 мл сметани 20%;
- спеції – сіль, перець, прованські трави.
Вся складність цієї страви в тому, що начинку попередньо необхідно термічно обробити. Зробити це краще заздалегідь, щоб вона встигла трохи охолодитися.
Процес приготування піци з курячої начинкою по цьому рецепту такий:
- Філе вимити, звільнити від пленочек і прожилок, нарізати кубиками і обсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількість масла, поки м’ясо не стане білого кольору. Посолити і поперчити.
- Нарізати печериці такими ж кубиками, залишивши трохи для прикраси. Додати гриби до курки і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні.
- Нарізати соломкою цибулю, додати його в сковороду, коли з неї випарується вся рідина. Смажити до готовності всіх інгредієнтів, і тільки після цього довести начинку до смаку – додати спеції.
- Посипати начинку зеленню і залити сметаною. Тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Як сметана закипить – зняти з плити і трохи остудити.
- Підготувати батон розрізати навпіл і вийняти м’якуш. Викласти основу для піци на застелений фольгою деко, викласти порівну начинку, додати зверху кружечки помідора, залишилися часточки грибів і тертий сир.
- Духовку включити на 200 градусів і поставити в неї деко з піцою на 10 хвилин. Визначити готовність блюда за подрумянившимся краях батона.
Така піца навіть на свято буде виглядати багато, апетитно і обов’язково сподобається хлебосолами.