На сковороді на швидку руку
Ще один швидкий рецепт приготування смачної піци з підручних матеріалів. На сковороді вона виходить тонка, з хрусткими краями, а завдяки різноманітності начинок, ідеально підійде для сніданку.
Щоб порадувати рідних цією стравою, знадобиться:
- половина батона – 6-7 скибочок;
- неповний стакан молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- 100 г будь-ковбаси;
- 1 помідор;
- трохи болгарського перцю;
- 5 оливок;
- 50 г сиру;
- 2 ст. л. кетчупу або іншого томатного соусу;
- 2 ст. л. майонезу;
- 1 ст. л. рослинного масла.
Деякі продукти в начинку можна замінити на свій смак.
Коли на столі буде повний набір інгредієнтів, можна приступати до приготування:
- Нарізати підготовлену ковбасу і солодкий перець кубиками, оливки і помідори – кружечками, а сир натерти на крупну соломку.
- Батон накришити в миску, залити його молоком і розім’яти до однорідної консистенції. Посолити, вмішати в тісто яйце і борошно. Повинно вийти густе і щільне тісто.
- На холодну сковороду налити олію, викласти тісто тонким шаром, накрити кришкою і смажити до утворення рум’яної скоринки знизу. Прибрати з вогню.
- Перевернути «млинець» і викласти на нього начинку, починаючи з томатно-майонезного соусу.
- Щедро посипати тертим сиром, накрити піцу кришкою і повернути на плиту, налаштувавши невеликий нагрів. Готувати 5 хвилин, вимкнувши плиту, дати постояти.
У цьому рецепті можна використовувати абсолютно будь-які інгредієнти. Головна умова – вони повинні бути готові до вживання, так як страва не піддається тривалій термічній обробці.