З курячої начинкою
Більш складна у виконанні, але не менш смачна піца виходить, якщо до її складу входить курка.
Для приготування цієї страви, крім птиці, знадобиться:
- 1 батон або багет;
- 200 г сиру;
- 200 г печериць;
- 300 г філе курки;
- 1 цибулина;
- 1 помідор;
- зелень;
- 3 ст. л. виноградного масла;
- 200 мл сметани 20%;
- спеції – сіль, перець, прованські трави.
Вся складність цієї страви в тому, що начинку попередньо необхідно термічно обробити. Зробити це краще заздалегідь, щоб вона встигла трохи охолодитися.
Процес приготування піци з курячої начинкою по цьому рецепту такий:
- Філе вимити, звільнити від пленочек і прожилок, нарізати кубиками і обсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількість масла, поки м’ясо не стане білого кольору. Посолити і поперчити.
- Нарізати печериці такими ж кубиками, залишивши трохи для прикраси. Додати гриби до курки і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні.
- Нарізати соломкою цибулю, додати його в сковороду, коли з неї випарується вся рідина. Смажити до готовності всіх інгредієнтів, і тільки після цього довести начинку до смаку – додати спеції.
- Посипати начинку зеленню і залити сметаною. Тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Як сметана закипить – зняти з плити і трохи остудити.
- Підготувати батон розрізати навпіл і вийняти м’якуш. Викласти основу для піци на застелений фольгою деко, викласти порівну начинку, додати зверху кружечки помідора, залишилися часточки грибів і тертий сир.
- Духовку включити на 200 градусів і поставити в неї деко з піцою на 10 хвилин. Визначити готовність блюда за подрумянившимся краях батона.
Така піца навіть на свято буде виглядати багато, апетитно і обов’язково сподобається хлебосолами.