Піца з батона – 5 рецептів, як приготувати ліниву піцу в духовці на сковороді і в мікрохвильовці

З курячої начинкою

Більш складна у виконанні, але не менш смачна піца виходить, якщо до її складу входить курка.

Для приготування цієї страви, крім птиці, знадобиться:

  • 1 батон або багет;
  • 200 г сиру;
  • 200 г печериць;
  • 300 г філе курки;
  • 1 цибулина;
  • 1 помідор;
  • зелень;
  • 3 ст. л. виноградного масла;
  • 200 мл сметани 20%;
  • спеції – сіль, перець, прованські трави.

Вся складність цієї страви в тому, що начинку попередньо необхідно термічно обробити. Зробити це краще заздалегідь, щоб вона встигла трохи охолодитися.

Процес приготування піци з курячої начинкою по цьому рецепту такий:

  • Філе вимити, звільнити від пленочек і прожилок, нарізати кубиками і обсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількість масла, поки м’ясо не стане білого кольору. Посолити і поперчити.
  • Нарізати печериці такими ж кубиками, залишивши трохи для прикраси. Додати гриби до курки і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні.
  • Нарізати соломкою цибулю, додати його в сковороду, коли з неї випарується вся рідина. Смажити до готовності всіх інгредієнтів, і тільки після цього довести начинку до смаку – додати спеції.
  • Посипати начинку зеленню і залити сметаною. Тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Як сметана закипить – зняти з плити і трохи остудити.
  • Підготувати батон розрізати навпіл і вийняти м’якуш. Викласти основу для піци на застелений фольгою деко, викласти порівну начинку, додати зверху кружечки помідора, залишилися часточки грибів і тертий сир.
  • Духовку включити на 200 градусів і поставити в неї деко з піцою на 10 хвилин. Визначити готовність блюда за подрумянившимся краях батона.

Така піца навіть на свято буде виглядати багато, апетитно і обов’язково сподобається хлебосолами.

Дивіться також:  Пишне тісто для піци – 7 рецептів, як зробити смачне і м’яке тісто для домашньої піци
Прокрутка до верху