Піца з фаршем – ситна смачна страва, яке підійде для сніданку, перекусу на роботі або пікніка. Готується вона дуже просто, а фарш для начинки можна вибирати будь-по своєму смаку.
Проста піца з фаршем та сиром
Інгредієнти:
- півкіло готового дріжджового тіста;
- грам 250 фаршу з яловичини;
- 2 помідори;
- кетчуп за смаком;
- 1 цибулина;
- сіль;
- спеції;
- до 200 грам «Російського» сиру.
Приготування:
- Сформувати з тіста круглу основу.
- 2/3 частини сиру нарізати тонкими брусочками і загорнути їх по краю коржі з тіста, сформувавши борту з начинкою.
- Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на будь-якому жирі до прозорості. Додати до овочу фарш, сіль і спеції, підходящі для яловичини.
- Основу з тіста перенести на деко і змастити кетчупом.
- Зверху розподілити обсмажений фарш з цибулею і розкласти помідори, нарізані тонкими слайсами.
- Засипати інгредієнти тертим сиром.
Запікати піцу в духовій шафі при високій температурі до рум’яної скоринки.
З додаванням грибів
На півкіло дріжджового тіста візьміть наступні інгредієнти:
- стільки ж змішаного м’ясного фаршу (свинина+яловичина);
- грам 200 свіжих печериць;
- 1 цибулина;
- 2 помідори;
- по половині склянки класичного майонезу і солодкого кетчупу;
- «Російський» сир за смаком;
- сіль.
Приготування:
- Подрібнити цибулю і обсмажити його з фаршем до готовності обох інгредієнтів. Посолити. В процесі м’ясо слід постійно розминати лопаткою, щоб воно не скочувалося в кому.
- Гриби нарізати тонкими слайсами. Помідори порізати кругляком. Сир крупно потерти. Чим більше його буде, тим смачніше вийде начинка.
- Розкачати круглу піцу. Змастити її сумішшю з майонезу і кетчупу і сформувати невисокі бортики.
- Викласти на піцу фарш з цибулею, гриби і помідори. Засипати все сиром.
- Запікати страву в жаркій духовці чверть години.
Готова піца з фаршем і грибами розрізається на невеликі шматочки і подається до столу теплим.
З курячим фаршем
На традиційні півкіло дріжджового тіста потрібні такі інгредієнти:
- 1 помідор;
- 2 – 3 часникових зубки;
- грам 200 курячого фаршу;
- 1 великий солодкий перець;
- жменя маринованих опеньків;
- 3 – 4 ложки легкого майонезу;
- грам 100 будь-якого напівтвердого сиру;
- сіль.
Приготування:
- Помідор нарізати тонкими слайсами, перець – смужками.
- Окремо обсмажити до готовності розім’яту виделкою солоний фарш і дуже дрібно нарізані опеньки.
- Майонез змішати з розчавленим часником. Присолити.
- Готове тісто розкачати за розміром дека і змастити часниковим майонезом.
- Зверху розподілити начинку з фаршу і грибів, розкласти шматочки перцю і помідорів.
- Засипати тертим сиром.
Запікати піцу з курячим фаршем в духовій шафі при середній температурі півгодини.
Піца з фаршем з листкового тіста
Інгредієнти:
- 1 упаковка готового листкового тіста;
- грам по 200 м’яса яловичини і свинини;
- 1 велика цибулина;
- гілка стиглих черрі;
- до 200 грам «Російського» сиру;
- 5 ст. л. пасти з томатів;
- майонез;
- сіль;
- перець.
Приготування:
- М’ясо і цибулю крупно порізати і перекрутити їх разом через м’ясорубку або за допомогою блендера перетворити в однорідний фарш. Посолити, поперчити масу і обсмажити до готовності.
- Сир дрібно потерти, а черрі нарізати четвертинками.
- Тісто дуже тонко розкачати і змастити пастою з томатів. За смаком зверху розподілити майонез.
- Викласти остиглий фарш і розподілити по ньому шматочки томатів. Присипати сиром інгредієнти.
Запікати частування в духовці трохи менше півгодини при середній температурі.
Не викладайте на тісто гарячу начинку, інакше основа може пропектися нерівномірно. Тому дочекайтеся остигання складу і злийте з нього зайву рідину.
З помідорами
Інгредієнти:
- ½ Кг готового дріжджового тіста;
- сіль;
- півсклянки піца-соус на основі помідорів;
- грам 200 Моцарели;
- 3 помідори;
- 300 – 350 грам свинячого фаршу.
Приготування:
- Тісто тонко розкачати і розподілити по ньому піца-соус.
- Фарш посолити і обсмажити до готовності. Викласти його на основу для піци.
- Зверху розподілити помідорні слайсы і висипати весь тертий сир.
Запікати піцу при 230 градусах 18 – 20 хвилин.
На дріжджовому тесті
Інгредієнти:
- півсклянки борошна найвищого гатунку;
- 100 мл теплої питної води;
- грам 300 домашнього фаршу;
- грам 200 сиру;
- 1 ч. л. дрібної солі;
- 1 ст. л. олії оливи;
- 1 ч. л. миттєвих дріжджів;
- 1 ст. л. солодкого кетчупу;
- 3 невеликих помідора;
- 1 маринований огірок;
- ½ Жовтого болгарського перцю.
Приготування:
- Змішати сіль з дріжджами і залити їх теплою водою і маслом. Добре перемішати склад і залишити на чверть години.
- Всипати в майбутнє тісто борошно, пару раз просіяне через найдрібніше сито.
- Замісити еластичне і зручну в роботі масу. Залишити під чистим рушником на 90 хвилин у місці без протягів.
- Фарш обсмажити з шматочками жовтого перцю і кетчупом. Досолити за смаком начинку.
- Розкачати тісто на деку, застеленому промасленим пергаментом. Зверху викласти злегка остигнула обсмажену начинку.
- На фарші розкласти кругляш маринованого огірка і помідорів.
- Засипати піцу тертим сиром.
Запікати страву при 200 – 210 градусах чверть години.
З баклажанами і фаршем
Інгредієнти:
- ½ Упаковки листкового тіста;
- грам 300 – 350 змішаного м’ясного фаршу (курка+свинина);
- 3 часникових зубки;
- 1 баклажан;
- 1 солодкий болгарський перець;
- грам 200 сулугуні;
- 1 помідор;
- поварена сіль.
Приготування:
- Фарш вимішати, обсмажити і посолити за смаком.
- На тому ж жирі обсмажити кубики баклажанів до готовності, додавши до них роздавлений часник.
- Перець нарізати тонкими брусочками. Сулугуні потерти. Помідор порізати тонкими слайсами.
- На розкачану основу для піци викласти спочатку обсмажений фарш, потім баклажани і помідори. Все засипати тертим сулугуні.
- Випікати частування в розігрітій духовці чверть години.
З начинкою для піци за таким рецептом можна експериментувати. Наприклад, вибираючи інші овочі і сорти сиру.
З додаванням кукурудзи
На півкіло будь-якого тесту потрібні такі інгредієнти:
- банка кукурудзи;
- кетчуп;
- 1 цибулина;
- чверть кіло будь-якого м’ясного фаршу;
- стакан тертого сиру;
- 3 помідора.
Приготування:
- Подрібнену цибулю обсмажити з раскрошенным м’ясним фаршем. За смаком у масу можна додати сіль і улюблені спеції.
- Тісто розкачати на деко, змастити кетчупом і викласти на нього трохи остигнула начинку зі сковороди.
- Кукурудзу висипати на друшляк. Коли з зерен стече зайва рідина, розподілити їх за фаршу.
- Зверху розкласти нарізані кругляком середньої товщини помідори.
- Все засипати сиром.
Запікати страву в дуже гарячій духовій шафі до рум’яності основи. За цей час сир повинен повністю розплавитися.
Піца – страва, що дає безмежний простір для фантазії. Не знаєте, чим швидко нагодувати домашніх? Зробіть піцу, використавши все, що знайдете в холодильнику! Сири, м’ясо і ковбаси, овочі мариновані і свіжі, оливки, зелень… В хід може піти всі, а результат буде кожен раз несподіваним, але завжди смачним.