Піца з грибами – 7 рецептів в домашніх умовах

Смачна ароматна піца з грибами ніжною начинкою на тонкому тесті не залишить нікого байдужим. Готується він швидко, в страву можна додавати будь-які інгредієнти на ваш смак.

Простий рецепт піци з грибами

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • цукровий пісок – 25 г;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • борошно пшеничне – 520 г;
  • сіль – 5 г;
  • вода – 300 мл;
  • дріжджі – 10 г;

Для начинки:

  • гриби – 0,5 кг;
  • цибулина – 1 шт.;
  • перець чорний за смаком;
  • кетчуп – 120 г;
  • олія соняшникова – 40 г;
  • сир – 0,2 кг;
  • сіль за смаком.

Алгоритм дій:

  • Займемося виготовленням тесту. Насипаємо в чашу цукровий пісок, дріжджі, сіль і борошно.
  • Прогріваємо молоко до теплого стану і заливаємо їм сипку суміш продуктів.
  • Наливаємо масло, формуємо тісто і прибираємо його в тепло на 2 години.
  • За цей час готуємо начинку. Дрібно порубаємо очищену цибулину і підсмажити її в олії до появи прозорості інгредієнта.
  • Гриби порізати скибочками і засипати до цибулі. Смажимо ще 10 хвилин. Насипати приправи і сіль.
  • Відпочилий грудку тіста поділяємо на дві частини. Кожну з них розгортаємо в тонкий пласт.
  • Змащуємо поверхню коржа кетчупом.
  • На нього викладаємо і розрівнюємо обсмажені гриби з цибулею.
  • Провести шматок сиру через тертку і засипати їм начинку.
  • Прогріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо ароматне ласощі протягом 15 хвилин.
  • У нас вийшло дві чудово смачних піци.

З додаванням в начинку курки

Список продуктів:

  • дві часточки часнику;
  • три печериці;
  • базилік сушений – 8 г;
  • сир – 90 г;
  • цибулина – 1 шт.;
  • філе курки — 1 шт.;
  • майонез – 20 г;
  • сіль – 3 г;
  • дріжджі сухі – 10 г;
  • один помідор;
  • борошно біла – 0,2 кг;
  • кетчуп – 40 г;
  • червоний і чорний перець — за смаком;
  • олія оливкова – 35 мл

Як готується піца з грибами і куркою:

  • Знімаємо шкірку з грибів і цибулі. Печериці шаткуємо на пластинки.
  • Куряче м’ясо нарізаємо кубиками. Нагріваємо оливкову олію в сковороді.
  • На шипящую поверхня посуду викладаємо кубики філе, додаємо сіль разом з сумішшю перців. Підсмажити м’ясо до золотистого кольору.
  • В окремій мисці з’єднуємо борошно, сіль і дріжджі.
  • 20 мл оливкової олії заливаємо 120 грамами теплої води, перемішуємо рідина. Виливаємо її в борошняну суміш, замішуємо тісто і скачуємо з нього кульку. Він не повинен липнути до рук.
  • Змащуємо всю поверхню кулі маслом, закриваємо харчової пленой і залишаємо на кухні в теплі на годину.
  • Після того, як тісто збільшилося в об’ємі, перетворюємо його в тонкий коржик з допомогою качалки. Вирізаємо з нього рівний квадрат або коло.
  • У чашці з’єднуємо кетчуп і майонез, додаємо проведений через прес часник.
  • Отриманим соусом обмазуємо пласт тіста.
  • Зверху накладаємо куряче м’ясо, печериці, цибулю, нарізану кільцями.
  • Нашаткувати кружальцями помідор і викласти на основну начинку. Засипаємо все сиром і базиліком.
  • Готуємо страву в духовці з температурою 200 градусів 15 хвилин. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Піца Маргарита – 5 рецептів приготування італійської піци

З грибами та ковбасою

Склад рецепта:

Тісто:

  • майонез – 0,2 кг;
  • тепла вода – 50 мл;
  • сода – 5 м;
  • борошно – 220 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 6 г;

Начинка:

  • сир – 0,2 кг;
  • сіль і суміш різних перців;
  • ковбаса – 300 г;
  • масло рослинного виду для піджарки;
  • печериці заморожені – 150 р.

Піца з грибами та ковбасою покроково:

  • Крізь сито висипаємо борошно на стіл у вигляді гірки. Робимо на її вершині поглиблення.
  • Змішуємо в чаші сире яйце, сіль, майонез, воду і гашену оцтом соду.
  • Отриману суміш акуратно виливаємо в борошно.
  • Формуємо пружний шар тіста, загортаємо в пакет і закриваємо в холодильнику.
  • В цей час очищені печериці ріжемо кружальцями і смажимо на сковороді в олії до рум’яної скоринки.
  • Брусочками рубаємо варену або копчену ковбасу.
  • З’єднуємо майонез з томатним кетчупом і перемішуємо соус з ковбасою.
  • Після приготування начинки переходимо до основи для піци. Розминаємо на тонкий пласт грудку тіста, викладаємо його на змащену маслом поверхню листа, прибираємо звисаючі краї.
  • Всередину викладаємо м’ясо в соусі, розподіляємо по ній кружечки грибів. Засипаємо це пишність тертим сиром.
  • За бажанням можна насипати сіль і перець.
  • Запікаємо страва при 220 градусів 20-30 хвилин. За цей час сир розплавиться і утворює ніжну золотисту скориночку. А всередині ви відчуєте соковиту начинку.

З додаванням шинки

Шинка, на відміну від ковбаси, надає піці неповторний ніжний смак копченостей і робить страву більш ситним.

Компоненти для страви:

Начинка:

  • помідори – 2 шт.;
  • свіжі гриби – 0,4 кг;
  • кетчуп – 35 г;
  • сир – 160 г;
  • цибулина;
  • шинка – 170 г;

Основа:

  • кип’ячена вода – 0,2 л;
  • цукор – 8 г;
  • борошно – 390 г;
  • масло рослинне – 55 мл;
  • сіль – 10 г;
  • дріжджі – 11 р.
Дивіться також:  Піца на сковороді – 8 рецептів швидкої піци за 10-15 хвилин!

Як готується ласощі з шинкою і грибами:

  • Змішуємо сіль з цукром, заливаємо теплою водою, висипаємо в суміш борошно і наливаємо олію, додаємо сухі дріжджі.
  • Ріжемо кубиками підготовлені гриби з цибулею. Відправляємо їх готується на сковорідку.
  • Розкачуємо тісто в пласт. Деко або форму для запікання обробляємо рослинним маслом.
  • Викладаємо основу для піци на поверхню форми, зайве тісто зрізаємо.
  • Наливаємо кетчуп і розмазуємо його по всій поверхні тіста. Заповнюємо майбутню піцу начинкою з обсмажених грибів і цибулі.
  • Зверху розподіляємо шматочки шинки і помідор. Засипаємо начинку тертим сиром.
  • Запікаємо піцу при температурі 200 градусів 20 хвилин. Повинна з’явитися апетитна рум’яна кірочка.

Грибна піца з фаршем

Вам знадобиться:

  • одна цибулина;
  • сир – 140 г;
  • фарш м’ясний – 0,4 кг;
  • майонез – 0,1 кг;
  • тісто на дріжджах – 0,5 кг;
  • кетчуп – 100 г;
  • гриби – 0,2 кг.

Рецепт з фаршем і грибами покроково:

  • Спочатку підготуємо основу для наїдки. Можна купити готове тісто для піци, а можна зробити вдома.
  • Свинячий або яловичий фарш смажимо на сковороді з прогрітим маслом разом з шматочками цибулі 15-20 хвилин. Фарш повинен бути повністю готовий.
  • Тісто можна розкачати в один великий пласт, а можна розім’яти на кілька маленьких коржів.
  • Промазуємо основу для піци сумішшю кетчупу і майонезу.
  • Робимо прошарок начинки з фаршу, брусочків грибів і тертого сиру.
  • Кожен шар промазуємо майонезом.
  • Відправляємо піцу в деко в духовку на 15 хвилин. Температура 180 градусів.

З грибами і помідорами

Що потрібно взяти:

  • шматочок вершкового масла – 25 г;
  • шматок сиру – 50 г;
  • тісто дріжджове – 0,3 кг;
  • часточка часнику;
  • свіжа зелень – 50 г;
  • 4 помідора;
  • приправи за смаком;
  • цукор – 9 м;
  • гриби – 0,2 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 90 мл
Дивіться також:  Тонке тісто для італійської піци

Як готується піца з грибами і помідорами:

  • Змішуємо дріжджі, цукровий пісок, розчиняємо їх у склянці теплої води. Залишаємо склянку накритим в теплому місці.
  • З’єднуємо борошно і сіль, додаємо до них вершкове масло. Наливаємо в суміш рідина з дріжджами і замішуємо тісто.
  • Гладке тісто закриваємо харчової пленой і прибираємо на годину.
  • Розкачуємо з нього тонкий пласт, укладаємо на сковороду або деко. Не забудьте змастити їх поверхню рослинною олією.
  • Видалити з помідорів тонку шкірку, розминаємо м’якоть ложкою і викладаємо на сковороду тушкуватися.
  • Наливаємо 40 мл соняшникової олії, насипаємо сіль, дрібно нарізаний часник, цибулю і мелений перець.
  • Через годину перекладаємо томатну масу в сито і перетираємо в пюре.
  • Змащуємо корж тіста залишилися олією, викладаємо кашку помідорів, зверху завантажуємо обсмажені гриби і кришимо тертий сир. Залишаємо страва на пів години. За цей час поставимо духовку в режим підігріву.
  • Наливаємо на піцу трохи олії і випікаємо ласощі протягом 35 хвилин.
  • Ароматну ніжну рум’яну піцу посипаємо подрібненою зеленню і насолоджуємося її пікантним смаком.

Готуємо з маринованими грибами

Інгредієнти рецепту:

  • половина цибулини;
  • сир молочний – 90 г;
  • томатний соус – 80 г;
  • гриби мариновані – 150 г;
  • масло рослинного виду для обжарювання;
  • готове тісто для піци;
  • 10 маленьких помідорів чері;
  • шинка – 100 р.

Алгоритм дій:

  • Обробляємо поверхню листа маслом.
  • Готове тісто розгортаємо в тонкий коржик і розподіляємо її по листу.
  • Потрібну кількість томатного соусу розмазуємо по тесту.
  • Частина сиру розрізати на шматочки і розкласти по основі для піци.
  • Кружальцями шаткуємо помідори і викладаємо на сир.
  • Залишилося розподілити брусочки шинки і мариновані гриби.
  • Подрібнюємо половинку цибулини в крихту і засипаємо нею начинку піци.
  • Що залишився сир проводимо через тертку. Це завершальний акорд для ласощі. Насипаємо його зверху.
  • Закриваємо деко в розпеченій до 200 градусів духовці і готуємо хвилин 15 до легкої золотистої сирної скоринки.
Прокрутка до верху