Смачна ароматна піца з грибами ніжною начинкою на тонкому тесті не залишить нікого байдужим. Готується він швидко, в страву можна додавати будь-які інгредієнти на ваш смак.
Простий рецепт піци з грибами
Вам знадобиться:
Для тіста:
- цукровий пісок – 25 г;
- олія соняшникова – 30 мл;
- борошно пшеничне – 520 г;
- сіль – 5 г;
- вода – 300 мл;
- дріжджі – 10 г;
Для начинки:
- гриби – 0,5 кг;
- цибулина – 1 шт.;
- перець чорний за смаком;
- кетчуп – 120 г;
- олія соняшникова – 40 г;
- сир – 0,2 кг;
- сіль за смаком.
Алгоритм дій:
- Займемося виготовленням тесту. Насипаємо в чашу цукровий пісок, дріжджі, сіль і борошно.
- Прогріваємо молоко до теплого стану і заливаємо їм сипку суміш продуктів.
- Наливаємо масло, формуємо тісто і прибираємо його в тепло на 2 години.
- За цей час готуємо начинку. Дрібно порубаємо очищену цибулину і підсмажити її в олії до появи прозорості інгредієнта.
- Гриби порізати скибочками і засипати до цибулі. Смажимо ще 10 хвилин. Насипати приправи і сіль.
- Відпочилий грудку тіста поділяємо на дві частини. Кожну з них розгортаємо в тонкий пласт.
- Змащуємо поверхню коржа кетчупом.
- На нього викладаємо і розрівнюємо обсмажені гриби з цибулею.
- Провести шматок сиру через тертку і засипати їм начинку.
- Прогріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо ароматне ласощі протягом 15 хвилин.
- У нас вийшло дві чудово смачних піци.
З додаванням в начинку курки
Список продуктів:
- дві часточки часнику;
- три печериці;
- базилік сушений – 8 г;
- сир – 90 г;
- цибулина – 1 шт.;
- філе курки — 1 шт.;
- майонез – 20 г;
- сіль – 3 г;
- дріжджі сухі – 10 г;
- один помідор;
- борошно біла – 0,2 кг;
- кетчуп – 40 г;
- червоний і чорний перець — за смаком;
- олія оливкова – 35 мл
Як готується піца з грибами і куркою:
- Знімаємо шкірку з грибів і цибулі. Печериці шаткуємо на пластинки.
- Куряче м’ясо нарізаємо кубиками. Нагріваємо оливкову олію в сковороді.
- На шипящую поверхня посуду викладаємо кубики філе, додаємо сіль разом з сумішшю перців. Підсмажити м’ясо до золотистого кольору.
- В окремій мисці з’єднуємо борошно, сіль і дріжджі.
- 20 мл оливкової олії заливаємо 120 грамами теплої води, перемішуємо рідина. Виливаємо її в борошняну суміш, замішуємо тісто і скачуємо з нього кульку. Він не повинен липнути до рук.
- Змащуємо всю поверхню кулі маслом, закриваємо харчової пленой і залишаємо на кухні в теплі на годину.
- Після того, як тісто збільшилося в об’ємі, перетворюємо його в тонкий коржик з допомогою качалки. Вирізаємо з нього рівний квадрат або коло.
- У чашці з’єднуємо кетчуп і майонез, додаємо проведений через прес часник.
- Отриманим соусом обмазуємо пласт тіста.
- Зверху накладаємо куряче м’ясо, печериці, цибулю, нарізану кільцями.
- Нашаткувати кружальцями помідор і викласти на основну начинку. Засипаємо все сиром і базиліком.
- Готуємо страву в духовці з температурою 200 градусів 15 хвилин. Приємного апетиту!
З грибами та ковбасою
Склад рецепта:
Тісто:
- майонез – 0,2 кг;
- тепла вода – 50 мл;
- сода – 5 м;
- борошно – 220 г;
- яйце – 1 шт.;
- сіль – 6 г;
Начинка:
- сир – 0,2 кг;
- сіль і суміш різних перців;
- ковбаса – 300 г;
- масло рослинного виду для піджарки;
- печериці заморожені – 150 р.
Піца з грибами та ковбасою покроково:
- Крізь сито висипаємо борошно на стіл у вигляді гірки. Робимо на її вершині поглиблення.
- Змішуємо в чаші сире яйце, сіль, майонез, воду і гашену оцтом соду.
- Отриману суміш акуратно виливаємо в борошно.
- Формуємо пружний шар тіста, загортаємо в пакет і закриваємо в холодильнику.
- В цей час очищені печериці ріжемо кружальцями і смажимо на сковороді в олії до рум’яної скоринки.
- Брусочками рубаємо варену або копчену ковбасу.
- З’єднуємо майонез з томатним кетчупом і перемішуємо соус з ковбасою.
- Після приготування начинки переходимо до основи для піци. Розминаємо на тонкий пласт грудку тіста, викладаємо його на змащену маслом поверхню листа, прибираємо звисаючі краї.
- Всередину викладаємо м’ясо в соусі, розподіляємо по ній кружечки грибів. Засипаємо це пишність тертим сиром.
- За бажанням можна насипати сіль і перець.
- Запікаємо страва при 220 градусів 20-30 хвилин. За цей час сир розплавиться і утворює ніжну золотисту скориночку. А всередині ви відчуєте соковиту начинку.
З додаванням шинки
Шинка, на відміну від ковбаси, надає піці неповторний ніжний смак копченостей і робить страву більш ситним.
Компоненти для страви:
Начинка:
- помідори – 2 шт.;
- свіжі гриби – 0,4 кг;
- кетчуп – 35 г;
- сир – 160 г;
- цибулина;
- шинка – 170 г;
Основа:
- кип’ячена вода – 0,2 л;
- цукор – 8 г;
- борошно – 390 г;
- масло рослинне – 55 мл;
- сіль – 10 г;
- дріжджі – 11 р.
Як готується ласощі з шинкою і грибами:
- Змішуємо сіль з цукром, заливаємо теплою водою, висипаємо в суміш борошно і наливаємо олію, додаємо сухі дріжджі.
- Ріжемо кубиками підготовлені гриби з цибулею. Відправляємо їх готується на сковорідку.
- Розкачуємо тісто в пласт. Деко або форму для запікання обробляємо рослинним маслом.
- Викладаємо основу для піци на поверхню форми, зайве тісто зрізаємо.
- Наливаємо кетчуп і розмазуємо його по всій поверхні тіста. Заповнюємо майбутню піцу начинкою з обсмажених грибів і цибулі.
- Зверху розподіляємо шматочки шинки і помідор. Засипаємо начинку тертим сиром.
- Запікаємо піцу при температурі 200 градусів 20 хвилин. Повинна з’явитися апетитна рум’яна кірочка.
Грибна піца з фаршем
Вам знадобиться:
- одна цибулина;
- сир – 140 г;
- фарш м’ясний – 0,4 кг;
- майонез – 0,1 кг;
- тісто на дріжджах – 0,5 кг;
- кетчуп – 100 г;
- гриби – 0,2 кг.
Рецепт з фаршем і грибами покроково:
- Спочатку підготуємо основу для наїдки. Можна купити готове тісто для піци, а можна зробити вдома.
- Свинячий або яловичий фарш смажимо на сковороді з прогрітим маслом разом з шматочками цибулі 15-20 хвилин. Фарш повинен бути повністю готовий.
- Тісто можна розкачати в один великий пласт, а можна розім’яти на кілька маленьких коржів.
- Промазуємо основу для піци сумішшю кетчупу і майонезу.
- Робимо прошарок начинки з фаршу, брусочків грибів і тертого сиру.
- Кожен шар промазуємо майонезом.
- Відправляємо піцу в деко в духовку на 15 хвилин. Температура 180 градусів.
З грибами і помідорами
Що потрібно взяти:
- шматочок вершкового масла – 25 г;
- шматок сиру – 50 г;
- тісто дріжджове – 0,3 кг;
- часточка часнику;
- свіжа зелень – 50 г;
- 4 помідора;
- приправи за смаком;
- цукор – 9 м;
- гриби – 0,2 кг;
- цибуля – 1 шт.;
- олія соняшникова – 90 мл
Як готується піца з грибами і помідорами:
- Змішуємо дріжджі, цукровий пісок, розчиняємо їх у склянці теплої води. Залишаємо склянку накритим в теплому місці.
- З’єднуємо борошно і сіль, додаємо до них вершкове масло. Наливаємо в суміш рідина з дріжджами і замішуємо тісто.
- Гладке тісто закриваємо харчової пленой і прибираємо на годину.
- Розкачуємо з нього тонкий пласт, укладаємо на сковороду або деко. Не забудьте змастити їх поверхню рослинною олією.
- Видалити з помідорів тонку шкірку, розминаємо м’якоть ложкою і викладаємо на сковороду тушкуватися.
- Наливаємо 40 мл соняшникової олії, насипаємо сіль, дрібно нарізаний часник, цибулю і мелений перець.
- Через годину перекладаємо томатну масу в сито і перетираємо в пюре.
- Змащуємо корж тіста залишилися олією, викладаємо кашку помідорів, зверху завантажуємо обсмажені гриби і кришимо тертий сир. Залишаємо страва на пів години. За цей час поставимо духовку в режим підігріву.
- Наливаємо на піцу трохи олії і випікаємо ласощі протягом 35 хвилин.
- Ароматну ніжну рум’яну піцу посипаємо подрібненою зеленню і насолоджуємося її пікантним смаком.
Готуємо з маринованими грибами
Інгредієнти рецепту:
- половина цибулини;
- сир молочний – 90 г;
- томатний соус – 80 г;
- гриби мариновані – 150 г;
- масло рослинного виду для обжарювання;
- готове тісто для піци;
- 10 маленьких помідорів чері;
- шинка – 100 р.
Алгоритм дій:
- Обробляємо поверхню листа маслом.
- Готове тісто розгортаємо в тонкий коржик і розподіляємо її по листу.
- Потрібну кількість томатного соусу розмазуємо по тесту.
- Частина сиру розрізати на шматочки і розкласти по основі для піци.
- Кружальцями шаткуємо помідори і викладаємо на сир.
- Залишилося розподілити брусочки шинки і мариновані гриби.
- Подрібнюємо половинку цибулини в крихту і засипаємо нею начинку піци.
- Що залишився сир проводимо через тертку. Це завершальний акорд для ласощі. Насипаємо його зверху.
- Закриваємо деко в розпеченій до 200 градусів духовці і готуємо хвилин 15 до легкої золотистої сирної скоринки.