Піца – справжній шедевр італійської кухні, який вже кілька десятиліть не втрачає своєї популярності. Сьогодні у нас на порядку денному – піца з грибами та ковбасою. Для рецепту згодиться будь-який якісний м’ясний продукт, а також гриби у свіжому, замороженому або маринованому вигляді.
Класична піца з ковбасою і грибами в духовці
Італійська піца підкорила весь світ, і сьогодні кожна господиня має свій рецепт приготування такого знаменитого страви. Ми пропонуємо спекти класичну піцу з ковбасою і грибами.
Інгредієнти:
- півтори склянки борошна;
- півсклянки води;
- одне куряче яйце;
- дві ложки олії;
- по 80 г копченої і вареної ковбаси;
- 80 г грибів;
- дві ложки кетчупу;
- 70 г сиру.
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати тонку основу для піци, потрібно в миску вилити воду (не холодну), додати туди щіпку солі, влити олію, вбити яйце і перемішуючи, поступово вводити борошно. Тісто прикриваємо і даємо йому час відпочити.
- Тим часом підготуємо начинку. Беремо два види ковбаси і нарізаємо довільно (можна кубиками, а краще тонкою соломкою). Так само тонко подрібнюємо гриби, а сир просто пропускаємо через тертку.
- На столі розкачуємо тісто, вирізаємо коло і перекладаємо його на деко, попередньо змастивши останній маслом. Обробляємо основу кетчупом і викладаємо начинку – спочатку ковбасу, потім гриби. Присипаємо все сиром.
- Ставимо піцу вже в прогріту до 180 С духовку на чверть години. Замість вареної і копченої ковбаси допустимо використовувати шинку. Готова закуска теж виходить надзвичайно смачною.
Швидкий рецепт на сковороді
Багато хто навіть не здогадуються, що приготувати піцу вдасться і на сковороді. Про те, як швидко спекти таке смачне італійське ласощі, дізнайтеся нижче.
Інгредієнти:
- два курячих яйця;
- 80 г білих грибів;
- за п’ять ложок сметани і майонезу;
- зубчик часнику;
- 65 г будь-ковбаси;
- цибулина;
- дев’ять ложок борошна;
- ложка кетчупу і стільки ж рафінованої олії.
Спосіб приготування:
- У миску розбиваємо яйця, трохи присаливаем їх, додаємо сметану і майонез. Все змішуємо, а потім засипаємо борошно. Це буде основа для піци.
- Цибулини і подрібнюємо гриби, обсмажуємо на олії до повного випаровування рідини.
- Сковороду змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Потім акуратно додаємо кетчуп і плавними рухами розмішуємо соус.
- Присипаємо його подрібненим пряним овочем, викладаємо нарізану тонкою соломкою ковбасу, гриби з цибулею і притрушиваем все тертим сиром.
- Відправляємо сковорідку на вогонь, прикриваємо і готуємо нашу швидку піцу 15 – 20 хвилин.
З маринованими грибами
Якщо ви не дуже любите піцу зі свіжими грибами, то замініть їх маринованими. Вони надають страві особливу пікантність і приємну гостроту.
Інгредієнти:
- 475 г борошна;
- 15 г свіжих (півпачки сухих) дріжджів;
- півсклянки теплого молока;
- одне велике яйце;
- ложка топленого масла;
- 130 г сирокопченої ковбаси;
- п’ять ложок маринованих грибів;
- два невеликих маринованих огірка;
- 120 г сиру.
Спосіб приготування:
- Якщо для тесту ви використовуєте свіжі дріжджі, то першим ділом на їх основі потрібно зробити опару. Для цього в теплому молоці розвести дріжджі, кладемо трохи солі і борошна, розмішуємо, залишаємо на 20 хвилин. Потім змішуємо отриманий склад з яйцями, маслом і залишилася борошном.
- Сухі дріжджі не потребують ніякої підготовки, їх просто спочатку змішуємо з борошном, а потім з іншими інгредієнтами. Неважливо, які саме дріжджі будуть використані, тісто в будь-якому випадку повинно вийти гладким, а по консистенції як густа сметана. Основу прикриваємо і даємо їй час відпочити і підвестися.
- Для начинки ріжемо кружальцями ковбасу, гриби – тонкими пластинами, а огірки подрібнюємо кубиками.
- З тіста робимо основу у формі круглої коржі або прямокутника і перекладаємо її на деко. Змащуємо майонезом, можна упереміш з кетчупом.
- Викладаємо начинку шарами – спочатку огірки, потім грибні слайсы, ковбасу і сирну стружку. Ставимо піцу в піч на півгодини (температура – 190 °С).
Піца з печерицями, ковбасою і помідорами
Якщо шалено захотілося піцу, не обов’язково йти в піцерію, адже приготувати таку страву вдома не складе ні найменшого праці. Крім того, це зручно, адже для начинки можна використовувати тільки ті інгредієнти, які найбільше любить ваша сім’я.
Інгредієнти:
- 380 г борошна;
- дві ложки олії оливи;
- ложка свіжих дріжджів;
- ложка солодкого піску;
- 160 мл води;
- п’ять ложок кетчупу;
- п’ять печериць;
- 35 г будь-ковбаси;
- три томата;
- маслини;
- 85 г сиру;
- плід солодкого перцю.
Спосіб приготування закуски з томатами, з печерицями і ковбасою:
- Основними компонентами тіста є борошно вищого сорту, звичайний білий цукор, дрібна сіль, дріжджі та нехолодна вода. Для початку висипаємо в миску солодкі і солоні гранули, кладемо дріжджі. Потім вливаємо теплу воду, а через п’ять хвилин – масло оливи. Замішуємо м’яке тісто і даємо йому час відпочити (хвилин 40).
- Після тесту робимо основу будь-якої зручної форми і перекладаємо її на деко, змащуємо кетчупом.
- Розподіляємо По поверхні кругляш помідор і скибочки перцю, зверху кладемо тонкі грибні слайсы, нарізану довільно ковбасу і маслини. Присипаємо все сиром.
- Запікаємо піцу з грибами, ковбасою і помідорами чверть години при 220 градусах.
Як зробити з солоними грибами
Якщо ви ніколи не пробували піцу з солоними грибами, – терміново записуйте цей рецепт. Приготуємо тісто за рецептом піци з грибами, ковбасою і томатами.
Інгредієнти:
- 320 г солоних грибів;
- 280 г будь-ковбаси;
- цибулина;
- три ложки оцту;
- три часникового зубчики;
- майонез, кетчуп;
- 170 г сиру «Голландського»;
- сушений базилік;
- підлогу ч. ложки солодкого піску;
- чотири ложки олії оливи.
Спосіб приготування:
- Першим кроком замішуємо тісто (див. попередній рецепт). Накриваємо його і залишаємо в теплі на 40 хвилин.
- Після, замаринуем цибулю. Для цього нарізаємо овоч півкільцями, змішуємо його з цукром і оцтом.
- Гриби обсушуємо, ковбасу ріжемо кубиками або соломкою.
- Основу розподіляємо на деко і змащуємо кетчупом. Викладаємо ковбасу, потім солоні гриби і замаринований цибулю. Поливаємо все майонезом і відправляємо в духовку на півгодини (температура – 180 °С). Потім присипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 15 хвилин.
- Масло оливи змішуємо з подрібненим базиліком і пряним овочем. Готову піцу поливаємо соусом і подаємо до столу.
З копченою ковбасою
Успіх приготування піци багато в чому залежить від правильно підготовленої основи.
Для тесту не варто брати яйця. Також його слід замішувати безпосередньо перед випічкою, а не використовувати розморожений варіант.
Основу ми також будемо замішувати на оливковій олії, як у попередніх рецептах.
Інгредієнти:
- три ложки томатного кетчупу;
- 280 г сиру (вибирайте з м’яких сортів);
- 35 г копченої ковбаси;
- 160 г грибів (краще гливи);
- половина цибулини.
Спосіб приготування:
- Замішуємо м’яке і пухнасте тісто. Поки воно відпочиває, підготуємо начинку.
- На маслі олів обсмажуємо подрібнену цибулю разом з грибами.
- Сир тремо на тертці, можна використовувати відразу кілька різних сортів.
- Тісто розгортаємо в пласт і кладемо його на деко. Змащуємо основу кетчупом, посипаємо частиною сиру. Потім викладаємо інші інгредієнти для начинки і знову присипаємо всі сирної стружкою.
- Запікаємо піцу 20 хвилин (температура – 180 °С).
З додаванням в начинку курки
Начинка для піци може бути самою різною. Так що заважає зробити відмінну закуску з грибами, ковбасою вареною грудкою?
Інгредієнти:
- 210 мл молока (нежирного);
- 420 г борошна;
- 110 г топленого масла;
- щіпка цукру і солі;
- 45 г сухих дріжджів;
- 240 г печериць;
- 230 г курячої грудинки;
- 230 г вареної ковбаси;
- невелика цибулина;
- три зубці часнику;
- 90 мл олії пісного;
- 85 г сиру;
- 55 мл майонезу.
Спосіб приготування:
- Тісто будемо готувати, як на пиріжки. Для цього в теплому молоці розмішуємо топлене масло, вливаємо дві ложки пісного, додаємо дріжджі і борошно. Замішуємо основу для піци і даємо їй час відпочити.
- В цей час приготуємо соус. У пісному маслі обсмажуємо подрібнений часник до рум’яного кольору, потім додаємо кетчуп, сіль, цукор і вливаємо півсклянки води. Трохи прогріваємо соус, вимикаємо вогонь і відставляємо складу в бік, щоб він охолов.
- Тепер потрібно обсмажити тонко нарізані гриби до рум’яного кольору.
- Грудку птиці відварюємо, подрібнюємо довільно. Ковбасу ріжемо тонкою соломкою. Цибулю шаткуємо кільцями, сир подрібнюємо на тертці.
- На деко викладаємо тісто, розминаємо його руками, просочуємо соусом. Кладемо цибулю, потім курку, гриби, ковбасу і сир.
- Відправляємо піцу в духовку на 45 хвилин (температура – 180 °С).
Як ви змогли переконатися, домашня піца може бути самою різною. Головне, підключити до процесу приготування свою фантазію і гарний настрій.