Піца з грибами та ковбасою – 7 рецептів, як приготувати смачну домашню піцу

Піца – справжній шедевр італійської кухні, який вже кілька десятиліть не втрачає своєї популярності. Сьогодні у нас на порядку денному – піца з грибами та ковбасою. Для рецепту згодиться будь-який якісний м’ясний продукт, а також гриби у свіжому, замороженому або маринованому вигляді.

Класична піца з ковбасою і грибами в духовці

Італійська піца підкорила весь світ, і сьогодні кожна господиня має свій рецепт приготування такого знаменитого страви. Ми пропонуємо спекти класичну піцу з ковбасою і грибами.

Інгредієнти:

  • півтори склянки борошна;
  • півсклянки води;
  • одне куряче яйце;
  • дві ложки олії;
  • по 80 г копченої і вареної ковбаси;
  • 80 г грибів;
  • дві ложки кетчупу;
  • 70 г сиру.

Спосіб приготування:

  • Щоб приготувати тонку основу для піци, потрібно в миску вилити воду (не холодну), додати туди щіпку солі, влити олію, вбити яйце і перемішуючи, поступово вводити борошно. Тісто прикриваємо і даємо йому час відпочити.
  • Тим часом підготуємо начинку. Беремо два види ковбаси і нарізаємо довільно (можна кубиками, а краще тонкою соломкою). Так само тонко подрібнюємо гриби, а сир просто пропускаємо через тертку.
  • На столі розкачуємо тісто, вирізаємо коло і перекладаємо його на деко, попередньо змастивши останній маслом. Обробляємо основу кетчупом і викладаємо начинку – спочатку ковбасу, потім гриби. Присипаємо все сиром.
  • Ставимо піцу вже в прогріту до 180 С духовку на чверть години. Замість вареної і копченої ковбаси допустимо використовувати шинку. Готова закуска теж виходить надзвичайно смачною.

Швидкий рецепт на сковороді

Багато хто навіть не здогадуються, що приготувати піцу вдасться і на сковороді. Про те, як швидко спекти таке смачне італійське ласощі, дізнайтеся нижче.

Інгредієнти:

  • два курячих яйця;
  • 80 г білих грибів;
  • за п’ять ложок сметани і майонезу;
  • зубчик часнику;
  • 65 г будь-ковбаси;
  • цибулина;
  • дев’ять ложок борошна;
  • ложка кетчупу і стільки ж рафінованої олії.

Спосіб приготування:

  • У миску розбиваємо яйця, трохи присаливаем їх, додаємо сметану і майонез. Все змішуємо, а потім засипаємо борошно. Це буде основа для піци.
  • Цибулини і подрібнюємо гриби, обсмажуємо на олії до повного випаровування рідини.
  • Сковороду змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Потім акуратно додаємо кетчуп і плавними рухами розмішуємо соус.
  • Присипаємо його подрібненим пряним овочем, викладаємо нарізану тонкою соломкою ковбасу, гриби з цибулею і притрушиваем все тертим сиром.
  • Відправляємо сковорідку на вогонь, прикриваємо і готуємо нашу швидку піцу 15 – 20 хвилин.
Дивіться також:  Гавайська піца – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

З маринованими грибами

Якщо ви не дуже любите піцу зі свіжими грибами, то замініть їх маринованими. Вони надають страві особливу пікантність і приємну гостроту.

Інгредієнти:

  • 475 г борошна;
  • 15 г свіжих (півпачки сухих) дріжджів;
  • півсклянки теплого молока;
  • одне велике яйце;
  • ложка топленого масла;
  • 130 г сирокопченої ковбаси;
  • п’ять ложок маринованих грибів;
  • два невеликих маринованих огірка;
  • 120 г сиру.

Спосіб приготування:

  • Якщо для тесту ви використовуєте свіжі дріжджі, то першим ділом на їх основі потрібно зробити опару. Для цього в теплому молоці розвести дріжджі, кладемо трохи солі і борошна, розмішуємо, залишаємо на 20 хвилин. Потім змішуємо отриманий склад з яйцями, маслом і залишилася борошном.
  • Сухі дріжджі не потребують ніякої підготовки, їх просто спочатку змішуємо з борошном, а потім з іншими інгредієнтами. Неважливо, які саме дріжджі будуть використані, тісто в будь-якому випадку повинно вийти гладким, а по консистенції як густа сметана. Основу прикриваємо і даємо їй час відпочити і підвестися.
  • Для начинки ріжемо кружальцями ковбасу, гриби – тонкими пластинами, а огірки подрібнюємо кубиками.
  • З тіста робимо основу у формі круглої коржі або прямокутника і перекладаємо її на деко. Змащуємо майонезом, можна упереміш з кетчупом.
  • Викладаємо начинку шарами – спочатку огірки, потім грибні слайсы, ковбасу і сирну стружку. Ставимо піцу в піч на півгодини (температура – 190 °С).

Піца з печерицями, ковбасою і помідорами

Якщо шалено захотілося піцу, не обов’язково йти в піцерію, адже приготувати таку страву вдома не складе ні найменшого праці. Крім того, це зручно, адже для начинки можна використовувати тільки ті інгредієнти, які найбільше любить ваша сім’я.

Інгредієнти:

  • 380 г борошна;
  • дві ложки олії оливи;
  • ложка свіжих дріжджів;
  • ложка солодкого піску;
  • 160 мл води;
  • п’ять ложок кетчупу;
  • п’ять печериць;
  • 35 г будь-ковбаси;
  • три томата;
  • маслини;
  • 85 г сиру;
  • плід солодкого перцю.
Дивіться також:  Піца Кальцоне – 7 рецептів, як приготувати італійську закриту піцу в домашніх умовах

Спосіб приготування закуски з томатами, з печерицями і ковбасою:

  • Основними компонентами тіста є борошно вищого сорту, звичайний білий цукор, дрібна сіль, дріжджі та нехолодна вода. Для початку висипаємо в миску солодкі і солоні гранули, кладемо дріжджі. Потім вливаємо теплу воду, а через п’ять хвилин – масло оливи. Замішуємо м’яке тісто і даємо йому час відпочити (хвилин 40).
  • Після тесту робимо основу будь-якої зручної форми і перекладаємо її на деко, змащуємо кетчупом.
  • Розподіляємо По поверхні кругляш помідор і скибочки перцю, зверху кладемо тонкі грибні слайсы, нарізану довільно ковбасу і маслини. Присипаємо все сиром.
  • Запікаємо піцу з грибами, ковбасою і помідорами чверть години при 220 градусах.

Як зробити з солоними грибами

Якщо ви ніколи не пробували піцу з солоними грибами, – терміново записуйте цей рецепт. Приготуємо тісто за рецептом піци з грибами, ковбасою і томатами.

Інгредієнти:

  • 320 г солоних грибів;
  • 280 г будь-ковбаси;
  • цибулина;
  • три ложки оцту;
  • три часникового зубчики;
  • майонез, кетчуп;
  • 170 г сиру «Голландського»;
  • сушений базилік;
  • підлогу ч. ложки солодкого піску;
  • чотири ложки олії оливи.

Спосіб приготування:

  • Першим кроком замішуємо тісто (див. попередній рецепт). Накриваємо його і залишаємо в теплі на 40 хвилин.
  • Після, замаринуем цибулю. Для цього нарізаємо овоч півкільцями, змішуємо його з цукром і оцтом.
  • Гриби обсушуємо, ковбасу ріжемо кубиками або соломкою.
  • Основу розподіляємо на деко і змащуємо кетчупом. Викладаємо ковбасу, потім солоні гриби і замаринований цибулю. Поливаємо все майонезом і відправляємо в духовку на півгодини (температура – 180 °С). Потім присипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 15 хвилин.
  • Масло оливи змішуємо з подрібненим базиліком і пряним овочем. Готову піцу поливаємо соусом і подаємо до столу.

З копченою ковбасою

Успіх приготування піци багато в чому залежить від правильно підготовленої основи.

Для тесту не варто брати яйця. Також його слід замішувати безпосередньо перед випічкою, а не використовувати розморожений варіант.

Дивіться також:  Швидка піца в духовці за 10 хвилин – 8 рецептів приготування

Основу ми також будемо замішувати на оливковій олії, як у попередніх рецептах.

Інгредієнти:

  • три ложки томатного кетчупу;
  • 280 г сиру (вибирайте з м’яких сортів);
  • 35 г копченої ковбаси;
  • 160 г грибів (краще гливи);
  • половина цибулини.

Спосіб приготування:

  • Замішуємо м’яке і пухнасте тісто. Поки воно відпочиває, підготуємо начинку.
  • На маслі олів обсмажуємо подрібнену цибулю разом з грибами.
  • Сир тремо на тертці, можна використовувати відразу кілька різних сортів.
  • Тісто розгортаємо в пласт і кладемо його на деко. Змащуємо основу кетчупом, посипаємо частиною сиру. Потім викладаємо інші інгредієнти для начинки і знову присипаємо всі сирної стружкою.
  • Запікаємо піцу 20 хвилин (температура – 180 °С).

З додаванням в начинку курки

Начинка для піци може бути самою різною. Так що заважає зробити відмінну закуску з грибами, ковбасою вареною грудкою?

Інгредієнти:

  • 210 мл молока (нежирного);
  • 420 г борошна;
  • 110 г топленого масла;
  • щіпка цукру і солі;
  • 45 г сухих дріжджів;
  • 240 г печериць;
  • 230 г курячої грудинки;
  • 230 г вареної ковбаси;
  • невелика цибулина;
  • три зубці часнику;
  • 90 мл олії пісного;
  • 85 г сиру;
  • 55 мл майонезу.

Спосіб приготування:

  • Тісто будемо готувати, як на пиріжки. Для цього в теплому молоці розмішуємо топлене масло, вливаємо дві ложки пісного, додаємо дріжджі і борошно. Замішуємо основу для піци і даємо їй час відпочити.
  • В цей час приготуємо соус. У пісному маслі обсмажуємо подрібнений часник до рум’яного кольору, потім додаємо кетчуп, сіль, цукор і вливаємо півсклянки води. Трохи прогріваємо соус, вимикаємо вогонь і відставляємо складу в бік, щоб він охолов.
  • Тепер потрібно обсмажити тонко нарізані гриби до рум’яного кольору.
  • Грудку птиці відварюємо, подрібнюємо довільно. Ковбасу ріжемо тонкою соломкою. Цибулю шаткуємо кільцями, сир подрібнюємо на тертці.
  • На деко викладаємо тісто, розминаємо його руками, просочуємо соусом. Кладемо цибулю, потім курку, гриби, ковбасу і сир.
  • Відправляємо піцу в духовку на 45 хвилин (температура – 180 °С).

Як ви змогли переконатися, домашня піца може бути самою різною. Головне, підключити до процесу приготування свою фантазію і гарний настрій.

Прокрутка до верху