Хто не мріяв скуштувати справжньої неаполітанської піци — тонкої, хрусткою, з щедрим сирним шаром і тонко нарізаними помідорами? Тієї самої, що народжується в руках умілого піццайоло із звичайної тістовій коржі? Але якщо до Неаполя далеко, а хочеться смачної, швидкої і ситної простої їжі італійців, то пропонуємо спорудити щось схоже на справжню піцу в домашніх умовах. Піца з ковбасою, з сиром, іншими смаколиками, виливає хлібний і пряний аромат — це не мрія, а цілком доступні й нескладні рецепти, якими ми сьогодні з вами поділимося.
Елементарна піца з ковбасою в духовці
Найпростіший і народний варіант — це рецепт піци з ковбасою. Годиться будь-яка ковбаска, що знайдеться в холодильнику. Ще краще, якщо це буде кілька сортів.
Для елементарно простий піци приготуйте наступні продукти:
- тісто — 200 г борошна, 125 г води, половинка чайної ложки солі, полпакетика сухих дріжджів;
- начинка — 150 г ковбаси, 150 г натертого на крупній тертці сиру, трохи оливкової олії, 4-5 ст. ложок томатної пасти або протертих помідорів у власному соку.
Для приготування можна користуватися будь-яким рослинним маслом без запаху і кольору. Кращий варіант — це не поскупитися і купити оливкова олія холодного віджиму Екстра Вірджин.
Це рецепт піци в духовці. Піца може бути з різними начинками, але принцип приготування один — спочатку замішують дріжджове тісто підходить, розкочується і прикрашається різними інгредієнтами. Випікається в духовці.
Ось як робиться домашня піца з ковбасою в даному рецепті.
- Влити три ложки теплої води, висипати в неї сухі дріжджі, щоб трохи набрякли.
- Через чверть години просіяти борошно і всипати в неї сіль, влити розведені дріжджі і замісити тісто. Коли борошно з’єднається з рідиною, влити трохи олії, буквально ложку, і місити до гладкості. Зазвичай на це йде хвилин десять.
- Скачати тісто в кулю, трохи змастити поверхню олією і, закривши плівкою, залишити на підйом.
- Тісто збільшилося вдвічі? Пора включати духовку. Виставити режим 220 градусів, тим часом тісто обім’яти і знову трохи помісити.
- Розкачати в коло досить тонко — зазвичай діаметром 25 см або трохи більше. Покласти на подмазанный деко.
- Підготувати начинку — ковбасу тонко настругати, сир натерти. Намазати томатною пастою або соусом коло тесту, посипати твердим сиром, зверху розкласти ковбасу і відправити в духовку. Піч чверть години, після чого гарячу піцу прикрасити зеленню і скропити оливковою олією.
Ідеальною зеленню для італійської піци вважається свіжий базилік.
З додаванням грибів
Приготувати піцу можна без ковбаси, але з грибами і смаженою цибулею.
На дві середнього розміру піци потрібно:
- 3-4 склянки просіяного борошна;
- пакетик дріжджів;
- півтора склянки теплої води;
- половинка чайної ложки солі;
- 1 ложка цукру;
- пара ложок рослинного масла.
Замісити тісто і залишити його на півтора-дві години для підйому. Тим часом приготувати начинку — на рослинному маслі підсмажити дрібно нарізану цибулину, додати півкіло грибів (печериць, білих, лісових), всі прожарити хвилин десять, посолити, поперчити.
Коли тісто підніметься, осадити його і розділити на дві частини. Кожну розкачати в тонкий корж, яку змастити кетчупом, майонезом або готовим соусом песто — на вибір. Далі на соус викласти цибулю з грибами, все посипати тертим сиром (200 г) і відправити в духовку для випікання на середній вогонь. Чверть години — і ароматна юшка піца готова!
З солоними огірками
Пікантна і смачна піца виходить при додаванні до інших компонентів солоних або маринованих огірочків. Спробуйте приготувати баварську піцу з огірками і сосисками.
Для неї знадобиться:
- тісто з 400 г борошна, полпакетика сухих дріжджів, 250 мл теплої води, щіпки солі, ложки оливкової олії;
- начинка — 70 г сиру типу «Моцарелла», 200 г сосисок, 1 цибулина фіолетового кольору, два огірочки;
- для соусу — 30 г вершкового масла, чайна ложка магазинної гірчиці, три ложки сметани і ложка борошна для загущення.
Приготувати основу для піци з дріжджового тіста, як описано вище. Розкачати її, змастити соусом. Якщо під рукою немає готового гірчичного соусу, приготуйте його самостійно, з’єднавши в сковороді вершкове масло, гірчицю і сметану, все довести до кипіння і для густоти додати крохмаль або борошно.
Тісто змастити соусом, зверху розкласти нарізані сосиски, кільця цибулі, кружечки огірка і моцарели і відправити дбати.
Піца з копченою ковбасою
Копчена ковбаса — найбільш популярна начинка у росіян. В супермаркетах продаються готові набори ковбас для піци. Для однієї основи досить упаковки або 200 р простий копченої ковбаси.
Крім ковбаси потрібно:
- солодкий болгарський перчик;
- цибулина, краще фіолетова;
- 100 г сиру;
- десяток маслин.
Приготувавши дріжджову основу, змастити її томатним соусом або просто пастою, викласти кружечки ковбаси, кільця цибулі і тонко нарізаний перець. Випікати в добре прогрітій духовці до зарум’янювання краешков тесту.
Готуємо з сиром
Приготувати дріжджове тісто з двох ч. ложок порошкових дріжджів, ложечки цукру, 250 г підігрітої води і дрібки солі. У цю суміш влити ложку-дві оливкової олії і додати 350 г борошна. Вимісити тісто і дати йому підійти. Далі розкачати пласт для піци.
Розкласти у вигляді декількох невеликих піц однією великою по листу, запекти хвилин десять.
Готову основу щедро змастити томатним соусом, розкласти половинки помідорів чері, натерти на тертці 200 г твердого сиру і стільки ж розкришити моцарелли. Для прикраси нарізати половинки маслин, викласти поверх сиру, посипати сухим орегано і, окропивши трохи оливковою олією, запекти.
Рецепт приготування на сковороді
Для сковороди цілком підійде звичайне бездріжджове тісто. Наприклад, його можна зробити на сметані і майонезі, вийде дуже м’яка ніжна основа, хоча і не зовсім схожа на класичну італійську піцу.
Беремо:
- по 4 столові ложки сметани і майонезу;
- 2 яйця;
- 8 повних столових ложок борошна;
- трохи солі.
У мисці злегка збиваємо яйця, додаємо інші інгредієнти і перемішуємо до однорідності. Тісто вийде негусте, трохи рідкувате. Його розкласти по густо подмазанной маслом сковороді так, щоб краї були потовщені, а серединка залишилася тонкою.
Сковороду вибирайте великого діаметру, інакше основа вийде занадто товстою.
На тісто викласти три ложки томатної пасти або домашньої аджики. Розподілити її по основі, зверху покласти будь-які компоненти начинки — наприклад, шматочки ковбаси, гриби, а також ріпчаста тук і трохи сухого трави. Все дуже засипати щедро тертим сиром, накрити кришкою і поставити на мінімальний вогонь на 20 хвилин.
Домашня піца «Пепероні»
Пепероні в перекладі з італійського означає стручковий перець. Однак застосовно до піци ця назва перекладається як гостра ковбаса. Саме з такою гострою салямі і роблять американську піцу.
Зазвичай американська основа для піци більш товста і щільна, ніж італійська. Але якщо ви не любитель великої кількості тесту, то цілком можна обійтися вище описаним італійським рецептом класичної основи і наповнити її справжнім вмістом «правильної» піци «Пепероні».
Для начинки візьмемо:
- 150 г моцарели;
- 100 г ковбаси гострої салямі;
- 100 г помідорів у власному соку;
- трави — орегано і базилік.
На тісто, раскататанное в тонкий пласт, викласти соус. Його зробити заздалегідь з протертих помідорів, подрібнених трав, пари ложок оливкової олії та солі. Натерти сир і посипати їм піцу. Порізати тонко ковбасу і викласти зверху. Запекти до готовності. При подачі піца нарізається на 8 секторів.