Італійська піца вже не перше десятиліття користується популярністю у вітчизняних господинь. Її готують з різними начинками, додаючи копченості, сири, гриби, овочі і навіть фрукти. В якості основи для цієї страви можна використовувати дріжджове, або листкове бездріжджове тісто. Розглянемо, як приготувати піцу з ковбасою і сиром різними способами.
Піца з ковбасою і сиром на дріжджовому тесті
Класичний рецепт піци з ковбасою і сиром передбачає використання в якості основи дріжджового тіста.
Для готування потрібно заздалегідь підготувати два комплекти продуктів.
Тісто:
- 450 г борошна;
- 200 мл води;
- 15 – 20 г дріжджів;
- 10 г цукру;
- 30 мл оливкової олії;
- 5 г соди;
- сіль.
Начинка:
- варена або копчена ковбаса;
- сир твердих сортів;
- майонез;
- томатна паста;
- кілька гілочок базиліка.
Порядок роботи:
- Залити дріжджі теплою водою, насипати трохи цукру, перемішати і залишити на чверть години.
- Змішати борошно з харчовою содою, додати сіль, розчинені дріжджі і оливкове масло. Замісити тісто, після чого накрити його рушником і залишити на годину.
- Поки підходить основа, нарізати ковбасу смужками або гуртками, подрібнити на тертці сир, нашаткувати базилік і змішати майонез з томатною пастою.
- Розкачати тісто, укласти на деко і змастити томатно-майонезним соусом. Розмістити ковбасну начинку і посипати зверху сиром.
- Відправити блюдо в духовку, а за кілька хвилин до готовності посипати нарізаним базиліком.
Увага! Виймати домашню піцу з духовки потрібно після того, як сир розплавиться, а тісто стане світло-золотистим. Важливо не пересушити нижню частину випічки, тоді вона залишиться м’якою і ніжною.
Піца з додаванням помідорів в духовці
Можна приготувати піцу з ковбасою, помідорами і сиром на бездрожжевом кефірно-майонезному тесті.
Заздалегідь підготуйте для тіста:
- 150 мл кефіру;
- 100 г майонезу;
- 2 яйця;
- 200 г борошна;
- 5 г соди;
- щіпка солі.
І для начинки:
- ковбасу;
- твердий сир;
- ріпчаста цибуля;
- помідори;
- зелень.
Порядок роботи:
- Розчинити соду в кефір і залишити на чверть години.
- Змішати до однорідності майонез, яйця і сіль.
- З’єднати підготовлені суміші і ввести муку, а потім вимісити тісто і розкачати.
- Нашаткувати цибулю півкільцями, а ковбасу смужками. Трохи припустити ці компоненти на рослинному жирі.
- Порізати помідори тонкими напівкруглими часточками, подрібнити сир і порубати зелень.
- Викласти остигнула ковбасу з цибулею поверх тесту, за ним розподілити помідори, посипати піцу сиром і зеленню.
Подають піцу у гарячому вигляді, попередньо розділивши на порції.
Готуємо з печерицями
Піцу з печерицями, ковбасою і сиром краще готувати на дріжджовому тісті.
Для тіста знадобиться:
- 250 мл води;
- 400 г борошна;
- 30 г сухих дріжджів;
- 10 г цукру;
- щіпка солі.
Для начинки підготуйте:
- ковбасу;
- щільний сир;
- цибулину;
- печериці;
- мелений перець;
- томатну пасту.
Послідовність роботи:
- Змішати дріжджі з цукром, залити водою і поставити в тепло.
- Коли опара підійде, з’єднати її з борошном і сіллю, вимісити тісто і залишити підходити.
- Нашаткувати цибулю і гриби, порізати соломкою ковбасу і підсмажити на рослинному жирі.
- Подрібнити на тертці сир до стану стружки.
- Розкачати тісто, покласти на деко і змастити томатною пастою. Зверху розмістити начинку з ковбаси, грибів і цибулі, а потім посипати страву тертим сиром.
Готувати піцу потрібно на середньому вогні, щоб знизу вона не пригоріла.
Домашня піца з ковбасою, сиром на сковороді
Якщо немає можливості скористатися духовкою, можна приготувати піцу з ковбасою, сиром і помідорами на сковороді.
Для тіста знадобиться:
- 250 мл кефіру;
- 100 г сметани;
- 2 яйця;
- 10 г соди;
- 450 г борошна;
- 30 г оливкової олії;
- сіль.
В начинку будемо використовувати:
- ковбасу;
- твердий сир;
- помідори;
- болгарський перець;
- томатну пасту;
- майонез;
- гірчицю.
Порядок роботи:
- Змішати в глибокій мисці борошно, сіль і соду, а потім додати кефір, яйця, сметану і масло.
- Вимісити тісто, сформувати коржик, покласти в сковороду і обсмажити до світло-золотистого кольору з обох сторін.
- Нарізати ковбасу і болгарський перець соломкою, трохи обсмажити.
- Поєднати майонез, томатну пасту і гірчицю. Змастити отриманим складом коржик, а зверху розкласти ковбасу з перцем.
- Поверх засмажки покласти нарізані кружечками або напівкруглими скибочками помідори і посипати начинку для піци тертим сиром.
- Закрити сковороду кришкою і тушкувати страву на слабкому вогні, поки сир не розплавиться.
Виймати з ємності і різати таку піцу відразу ж не слід, потрібно почекати, поки вона трохи охолоне.
З солоними огірками
Гострою і пікантною піца вийде, якщо додати в неї солоні огірки. При бажанні, можна покласти начинку і трохи пекучого болгарського перцю.
Для тіста знадобиться:
- 200 мл води;
- 300 г борошна;
- 10 г сухих дріжджів;
- трохи цукру;
- сіль.
Начинку зробимо з:
- ковбаси;
- твердого сиру;
- солоних огірків;
- пекучого перцю;
- маслин без кісточок;
- зелені;
- майонезу;
- томатної пасти.
Порядок приготування:
- Розчинити у воді дріжджі і цукор, а коли опара підійде, додати сіль і борошно. Вимісити тісто, а потім залишити його на годину.
- Нарізати ковбасу, солоні огірки, гіркий стручок і зелень. Розділити ножем оливки на дві частини і подрібнити сир.
- Змішати майонез з томат-пастою і змастити отриманим складом підійшло і розкачане тісто.
- Розкласти по ньому ковбасу, зверху помістити нарізку з огірків, подрібнені оливки, гіркий перець і зелень. Після цього засипати блюдо сиром і відправити в духовку.
Увага! Розігрівати духова шафа потрібно завчасно, включивши вогонь приблизно за чверть години до того, як піца відправиться в піч.
З готового листкового тіста
Якщо немає бажання витрачати час на приготування тіста для піци, можна придбати готове. Для роботи знадобиться:
- 500 г листкового бездріжджового тіста;
- ковбаса;
- гриби;
- ріпчаста цибуля;
- болгарський перець;
- помідори;
- твердий сир;
- майонез;
- гірчиця.
Порядок роботи:
- Викласти листкове тісто на блюдо і залишити розморожуватися.
- Почистити гриби, болгарський перець і цибулю, обсмажити все до готовності.
- Нарізати кружальцями ковбасу і помідори, подрібнити на тертці сир.
- Змішати майонез і гірчицю в рівних частках.
- Розкачати розморожене тісто і змастити його гірчично-майонезним соусом. Покласти кружечки ковбаси, зверху розподілити зажарку, потім порізані помідори і засипати блюдо тертим сиром. Після цього надіслати піцу в духовку.
Увага! Листкове бездріжджове тісто добре просочується соусами, тому змащувати його потрібно тонким шаром, інакше піца протече і пригорить знизу.
З копченою ковбасою і сиром
Гості та домочадці будуть в захопленні від піци з декількома видами ковбасних виробів.
Для приготування тіста візьміть:
- 350 мл води;
- 550 г борошна;
- 30 мл оливкової олії;
- пакетик сухих дріжджів;
- дрібку цукру і солі.
В начинку використовуємо:
- варену і копчену ковбасу;
- шинку;
- карбонат;
- твердий сир;
- зелень;
- майонез;
- кетчуп.
Порядок роботи:
- Насипати в теплу воду, дріжджі і цукор, розмішати і залишити підходити.
- З’єднати борошно з сіллю, влити опару, додати масло і замісити тісто.
- Порізати ковбасні вироби смужками, подрібнити на тертці сир, змішати майонез і кетчуп.
- Розкачати тісто і змастити соусом. Зверху викласти начинку з копченостей і рубану зелень. Після цього засипати блюдо сиром і відправити запікатися.
На замітку. Цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою і після рясного застілля, коли на блюді з ковбасної нарізкою залишається багато не з’їдених продуктів. Мабуть, у таку піцу можна покласти будь-які вироби з м’яса, за винятком зельца і мови в желе.
Незвичайний рецепт з ананасами
Гриби часто поєднують з ананасами у виготовленні салатів. Чому ж не спробувати зробити таку начинку для піци?
В процесі роботи знадобиться:
- 500 г листкового бездріжджового тіста;
- копчена ковбаса;
- гриби;
- цибуля;
- консервовані ананаси;
- маслини;
- зелень;
- твердий сир;
- майонез.
Послідовність дій:
- Вийняти тісто з упаковки і покласти на блюдо, щоб розморозилося.
- Порізати цибулю і гриби, підсмажити і остудити.
- Подрібнити зелень, маслини розрізати навпіл, натерти на тертці сир і порізати ковбасу.
- Розкачати разморозившееся тісто і змастити майонезом. Покласти ковбасу і грибну зажарку, зверху розкласти шматочки ананасів і маслини, посипати страву зеленню, тертим сиром і відправити запікатися.
Рада. Піцу з листкового тіста краще робити прямокутної і залишати по краях невеликі бортики. Їх потрібно загорнути всередину, щоб рідкі складові начинки не витекли.
Домашня піца — прекрасний варіант швидкого перекусу або закуски для посиденьок з друзями. Власний авторський рецепт завжди викликає бурю захоплення і у домочадців, і у гостей. Адже піца — це майже витвір мистецтва, кожен раз різне, яскраве і неймовірно смачне.