Смачну піцу з креветками можна спробувати не тільки в дорогому ресторані, але і в домашніх умовах, приготувавши її самостійно. Тісто для такої випічки можна брати будь – підійде навіть листкове. Вже готовий магазинний продукт значно полегшить завдання господині.
Піца з креветками і вершковим соусом
Інгредієнти:
- півкіло готового дріжджового тіста;
- 40 г жирного масла;
- 1 неповний стакан жирних вершків;
- 250 – 300 г маленьких креветок;
- 150 г кульок моцарелли;
- 2 щіпки італійських трав;
- 1 ст. л. борошна;
- сіль;
- 1 часникова часточка;
- 1 щіпка чорного кунжуту.
Приготування:
- Борошно висипати на суху чавунну сковороду. При постійному помішуванні обсмажити до золотистого відтінку.
- Додати до борошна всі вершкове масло. Смажити разом 30 секунд.
- Влити вершки. Довести суміш до кипіння. Посолити, всипати сухі трави, додати розім’яту часник. Варити соус 2 – 3 хвилини
- Креветки зварить до повної готовності, почистити. Сирні кульки розрізати навпіл.
- Сформувати з тіста основу для піци круглої форми. Щедро промазати її вершковим соусом.
- Зверху викласти креветки, сирні шматочки.
- Присипати начинку чорним кунжутом.
Запікати піцу не більше чверті години в духовці при середній температурі.
З додаванням в рецептуру грибів
Інгредієнти:
- півкіло варених маленьких креветок;
- 700 г дріжджового тіста для піци;
- 300 г печериць;
- 2 солодких перцю;
- 2 томата;
- 100 – 150 р тертого сиру;
- солодкий кетчуп і орегано за смаком.
Приготування:
- Тонко розкачати тісто на деку, застеленому пергаментом. Змастити кетчупом, присипати орегано.
- Зверху на основу розкласти варені морепродукти. Рівномірно розподілити тонкі пластинки сирих грибів.
- Додати в начинку соломку солодкого перцю і кружечки помідорів
- Покрити все подрібненим сиром.
Запікати страву з креветками та грибами спочатку 10 хвилин при 180 градусах, потім ще 20 хвилин при 150 градусів в духовій шафі.
Готуємо з беконом на сковороді
Інгредієнти:
- 1 томат;
- 2 сирі яйця;
- 150 г очищених креветок;
- 8 ст. л. борошна;
- 150 г подрібненого сиру;
- 2 ст. л. класичного майонезу;
- 150 – 200 г бекону;
- 1 ст. л. сметани;
- оливки і мариновані огірки за бажанням;
- пара пучок сушеної зелені;
- рослинне масло.
Приготування:
- Для тіста змішати до однорідної маси сметану і майонез. Додати борошно. Вбити сирі яйця.
- Креветки зварити до готовності, при необхідності почистити.
- Оливки, томат і мариновані огірочки нарізати тонкими кружечками. Бекон – невеликими пластинками. Сир краще просто грубо натирати на тертці.
- Розігріти сковороду з рослинним маслом. Вилити на неї однорідне тісто з першого кроку.
- Зверху викласти всі інгредієнти начинки.
- Засипати все сиром.
Накрити сковороду кришкою і готувати піцу на вогні трохи менше середнього до легкої рум’яної скоринки знизу.
Домашня піца з креветками і ананасами
Інгредієнти:
- 500 г готового листкового тіста (бездріжджового);
- 100 – 150 р «Гауді» (сир);
- 150 г креветок;
- 2 ст. л. класичного майонезу і стільки ж соусу з томатів;
- 150 г консервованих ананасів кубиками.
Приготування:
- Листкове готове тісто розморозити. Не тонко розкачати.
- Майонез змішати з невеликою кількістю сиропу від ананасів. Промазати приготованим соусом листкову основу.
- Креветки очистити і зварити до готовності.
- Ананаси віджати від зайвої сиропу і подрібнити невеликими кубиками.
- Викласти морепродукти і фрукти на підготовлену основу. Зверху висипати тертий сир.
Запікати піцу з креветками і ананасами хвилин 20 – 25 при 180 градусах.
З курячим філе
Інгредієнти:
- 500 г дріжджового тіста;
- 4 ст. л. томатного пюре;
- 1 помідор;
- 100 г моцарели і 50 г пармезану;
- 300 г філе курки;
- 100 г креветок;
- суміш спецій для піци;
- масло оливи.
Приготування:
- Креветки почистити і залишити сирими. Смажити або варити їх не потрібно, морепродукти дійдуть до готовності в духовці.
- Філе курки нарізати на невеликі шматочки. Обсмажити на розпеченому оливковій олії до легкої рум’яної скоринки.
- Тісто розкачати в коло. Промазати пюре з томатів.
- Спочатку викласти на основу курятину, потім – креветки. Присипати все спеціями.
- Покрити все кружальцями помідорів, шматочками моцарели і тертим пармезаном.
Піч піцу 20 хвилин при середній температурі.
З крабовими паличками
Інгредієнти:
- 500 г тіста для піци;
- 300 – 350 г креветок;
- 150 г соковитих крабових паличок;
- ½ Стручки солодкого червоного перцю;
- 4 десертні ложки пасти з помідорів;
- 1 щіпка орегано;
- 1 повний стакан тертого сиру.
Приготування:
- Тонко розкачати вибране тісто. Перекласти його на присипаний борошном деко.
- Змастити основу пастою з помідорів. За смаком її можна замінити кетчупом або будь-яким іншим улюбленим соусом.
- Зверху розкласти кубики солодкого перцю, очищені сирі креветки (дрібні), шматочки крабових паличок.
- Щедро присипати начинку для піци сиром.
Духовку заздалегідь розігріти до 200 – 210 градусів. Готувати в ньому піцу на деку 20 – 30 хвилин.
Піца Цезар з креветками
Інгредієнти:
- 400 г готового тіста;
- ½ Ст. соусу «Цезар»;
- листя салату;
- 100 г подрібненого пармезану і 200 г твердого сиру;
- 2 жмені помідорів черрі;
- 350 г креветок.
Приготування:
- Очистити креветки. Відварити в киплячій солоній воді протягом 3 хвилин.
- Два види сиру потерти.
- Черрі розрізати навпіл.
- Салат порвати руками.
- Розкачати тісто в круглу основу. Покрити її соусом.
- Зверху викласти креветки і половинки чері.
- Готувати домашню піцу за таким рецептом 15 – 17 хвилин при 160 градусах.
- Потім засипати основу з начинкою твердим сиром.
- Запікати піцу ще 7 – 9 хвилин при тій же температурі.
На вже готовому блюді розкласти шматочки салатного листя. Присипати їх пармезаном, який швидко розплавиться на ще гарячою основі. Порізати шматочками і подати до столу.
Рецепт з сиром
Інгредієнти:
- 1 порція тіста для піци;
- 3 шт. томатів;
- 5 десертних ложок пасти з помідорів;
- 2 десертні ложки оливкової олії;
- 10 шт. маслин без кісточок;
- 1 жовтий солодкий перець;
- 1 солодка цибулина;
- 100 г моцарели;
- 10 шт. королівських креветок;
- суміш сухих трав для піци.
Приготування:
- Розкачати тісто по своєму смаку (тонко або товсто) і перенести на деко. Присипати сухими травами. Промазати сумішшю пасти з помідорів і олії оливи.
- Томати і маслини порізати тонкими кружечками. Солодкий перець – довільними невеликими шматочками. Цибулину порізати полуколечками.
- Моцарелу розділити на невеликі шматочки.
- Королевки очистити. М’якоть обсмажити до зарум’янювання і готовності.
- Викласти всі складові начинки на основу для піци. Останній розподілити моцарелу.
Запікати піцу 20 – 25 хвилин при середній температурі. В домашніх умовах випічка виходить нічим не гірше ресторанної.
Для піца з креветками можна використовувати як свіже, так і заморожене тісто. Другий варіант перед розподілом начинки потрібно повністю розморозити. Якщо тісто дріжджове, то після розподілу за нього начинки, залишити основу піднімати ще хвилин на 15.