Піца з куркою – 12 смачних рецептів приготування вдома

Домашня піца з куркою являє собою живильне закуску, яку можна приготувати для гучної кампанії або на сімейний пікнік, де діти будуть в захваті від такого перекусу. А завдяки можливості створення виробу без борошна піца може стати прекрасним блюдом в дієтичному меню.

Швидка піца з куркою з листкового тіста

При відсутності часу на підготовку тесту можна приготувати закуску з:

  • упаковки готового листкового тіста (500 г);
  • 300 г філе;
  • шматочки сиру;
  • банки маслин;
  • 3 зубчики часнику;
  • 15 мл майонезу;
  • такої ж кількості томатної пасти;
  • солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • Нарізане дрібними шматочками філе маринується близько 15 хвилин у суміші солі, спецій і подрібненого часнику.
  • Маслини ріжуться на 4 частини, сир натирається.
  • На змазаним маслом деко викладається розтануло тісто і змащується соусом з майонезу і пасти.
  • По тесту шарами розподіляється начинка у такому порядку – курка, маслини, сир.
  • Випікається виріб 25 хвилин при 170°C.

Рецепт приготування з грибами і курячим філе

Ароматна піца з куркою і грибами з легкістю готується з наступного продуктового набору:

  • цибуля – 1 шт.;
  • філе – 1 шт.;
  • шампіньйони – 3 шт.;
  • сир – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • томати – 1 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • майонез і паста томатна – для змащення;
  • спеції (базилік, хмелі-сунелі, суміш перців), сіль, оливкова олія.

Щоб приготувати ситну закуску:

  • В 120 мл води розлучається ложка олії, після чого рідина всипається борошно, дріжджі і сіль.
  • Тісто витримується 40 хвилин, після чого добре обминается і розкочується як основа під піцу, яка змащується соусом з майонезу, пасти, товченого часнику і перцю.
  • Філе ріжеться кубиками, які злегка обсмажують зі спеціями і викладаються на основу першим шаром.
  • Далі розподіляються печериць пластинки, цибульні кільця, і сирна стружка.
  • Виріб відправляється в розігріту до 200°C духовку на ⅓ години.

Піца «Гавайська» з ананасами і куркою

Удосконалена американцями італійська закуска виходить по-справжньому святковою з доповненням пікантних ноток екзотичного плоду.

Для виконання рецепта необхідні:

  • зелень – 1 пучок;
  • куряче копчене стегно – 2 шт.;
  • печериці – 50 г;
  • сир – 100 г;
  • ананас (конс.) – 100 г;
  • борошно – 600 г;
  • цукор – 15 г;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • паста томатна – для змащення;
  • спеції, сіль, оливкова олія.
Дивіться також:  Піца Карбонара – 4 рецепта, як зробити в домашніх умовах

Етапи створення:

  • Густе тісто готується шляхом змішування сухих інгредієнтів (борошно, цукор, дріжджі, сіль) з рідкими (60 мл оливкової олії, 250 мл води).
  • Через 1,5 години тісто розкочується тонким шаром і викласти на деко.
  • На змащену пастою основу поміщаються кубики копченого м’яса, шматочки ананаса, грибні пластинки.
  • У фіналі всі притрушивается сирної стружкою, рубаною зеленню і приправами, після чого відправляється на 20 хвилин в духову шафу з температурою до 200°C.

Готуємо з сиром і помідорами

Добавка з помідор в піцах з’явилася лише у XVI столітті, коли овоч був завезений в Європу.

Для виконання одного з рецептів знадобиться:

  • 400 г тестової основи;
  • стільки ж помідор;
  • по 100 г курки і сиру;
  • спеції, сіль, оливкову олію і часник.

Щоб насолодитися соковитою закускою:

  • Половина томатів опускається в окріп на 1 хвилину, після чого очищається від шкірки і насіння.
  • М’якоть ріжеться кубиками і пережаривается на оливковій олії з подрібненим часником до однорідної маси.
  • Основа викладається на деко, змащується приготованим соусом і покривається шарами з кубиків курки, ½ сиру, кружечків залишилися помідор.
  • Перед відправкою в духовку на 20 хвилин піца притрушивается другою половиною тертого сиру і приправами.

Закрита піца з куркою в духовці

Нестандартна форма виробу, робить його відмінною їжею для поїздок і походів на природу.

Щоб приготувати закуску використовуються:

  • філе (відварене) – 300 г;
  • шампіньйони – 3 шт.;
  • сир – 200 г;
  • кукурудза (конс.) – 70 г;
  • борошно – 460 м;
  • вода – 250 мл;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • цукор – 15 г;
  • томатний соус – для змащення;
  • спеції, сіль, оливкова олія.

Спосіб підготовки:

  • У теплій воді розчиняється цукор, сіль, дріжджі і ложка олії, після чого рідина борошно просіюється.
  • Тісто вимішується, скочується в кулю і залишають на годину.
  • Сир, відварене філе і гриби подрібнюються.
  • Тісто, що підійшло обминается і ділиться на 5 кульок, кожен з яких розкочується тонким шаром.
  • На одну половину коржа викладається п’ята частина начинки (соус, філе, гриби, сир, спеції) і накривається вільної половинкою тіста.
  • Краї защипываются.
  • Сформовані вироби відправляються на випічку тривалістю 15 хвилин при 220°C.
Дивіться також:  Піца з лаваша – 7 рецептів, як приготувати піцу в духовці, мікрохвильовій печі та на сковороді

Як приготувати в мультиварці

Якщо духовка вийшла з ладу не варто зневірятися, приготувати чудову піцу можна за допомогою мультиварки.

Для цього беруться:

  • 200 г тіста для піци;
  • 100 г курячого м’яса;
  • 100 г ковбаси салямі;
  • 70 г сиру;
  • 50 г помідор;
  • майонез, томатна паста, сіль і спеції для соусу.

У процесі підготовки:

  • Тісто розкочується по діаметру чаші мультиварки.
  • Основа поміщається в змащену маслом миску.
  • Тісто змащується соусом з 2 ложок майонезу і пасти, змішаних з сіллю і приправами.
  • Поверх викладаються кружечки помідора, кубики відвареної курки і ковбаси, сирна стружка.
  • Готується виріб 15-20 хвилин на режимі «Випічка».

Смачна піца з копченою куркою

Зайшовши в магазин біля дому, можна придбати всі необхідні складові для смачної вечері:

  • 400 г тіста для піци;
  • 100 г копченої курки;
  • помідор;
  • 150 г сиру «Моцарелла»;
  • ½ Банки маслин;
  • 80 мл томатного соусу;
  • гілочки базиліка, каперси, оливкова олія, орегано.

Спосіб приготування:

  • На форму для піци викладається розкатане тонким шаром тісто.
  • Основа змащується томатним соусом, по якому рівномірно розподіляються листочки базиліка.
  • Далі викладаються платівки сиру і копченого м’яса.
  • У завершенні використовуються половинки маслин, кружечки томату і трохи подрібненого каперсів.
  • Піца притрушивается орегано і відправляється на 20 хвилин у духовку при 200°C.

Рецепт на кефірі на сковороді за 10 хвилин

Дуже швидко піцу можна приготувати з наступних компонентів:

  • 200 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • пакетик розпушувача;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 200 г відвареного філе;
  • 100 г сиру;
  • помідор;
  • болгарський перець;
  • кетчуп сіль.

Щоб приготувати кулінарний виріб:

  • Кефір, яйце, розпушувач, олія, дрібка солі і борошно перемішати до однорідності.
  • Тісто виливається на сковорідку з товстим дном, яка накривається кришкою і відправляється на слабкий вогонь.
  • Через 5 хвилин корж змащується кетчупом, на який викладається начинка з гуртків помідора, кубиків філе, перцю і сирної стружки.
  • Під закритою кришкою піца готується ще 10 хвилин.

Піца «Цезар» з куркою

Щоб приготувати піцу «Цезар» будинку, необхідні:

  • 700 г тіста для піци;
  • 200 г сиру «Моцарелла»;
  • 100 г сиру «Пармезан»;
  • 300 р помідорів;
  • 1 грудка;
  • соєвий соус майонез – для соусу;
  • листя салату, сіль і спеції.

Етапи підготовки:

  • Куряче філе ріжеться кубиками, які обсмажуються зі спеціями і сіллю.
  • В окремій піалі готується соус з 150 мл майонезу і 60 мл соєвого соусу.
  • Тісто розкочується і змащується соусом.
  • На основу викладається філе, пластинки моцарели і гуртки помідорів.
  • Піца випікається при 200°C близько 20 хвилин, після чого дістається з духовки і прикрашається листям салату і стружкою «Пармезану».
Дивіться також:  Рідке тісто для піци — 7 рецептів

Дієтична випічка без борошна

Виріб для дієтичного меню, приготувати яке можливо:

  • 500 г картоплі;
  • 3 яєць;
  • цибулини;
  • по 100 г сиру і вареного філе курки;
  • кетчупу, зелені, солі і перцю.

При приготуванні:

  • Тісто готується з відвареної, натертого картоплі, подрібненої цибулі, яєць і солі.
  • Картопляна маса розподіляється по вогнетривкої формі і випікається 15 хвилин при 200°C.
  • Корж змащується кетчупом, покривається кубиками відвареного філе і сирної стружкою.
  • Випікається страву ще 10 хвилин, після чого притрушивается зеленню.

Оригінальна піцца з курячого фаршу

Ситне блюдо, для якого потрібно нетрадиційне тісто, що готується з:

  • 300 г філе;
  • цибулини;
  • 2 зубчиків часнику;
  • яйця;
  • 30 г борошна;
  • 200 г помідор;
  • шматочки сиру;
  • майонезу, приправи і рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • З пропущених через м’ясорубку філе, цибулі, подрібненого часнику, борошна і яйця готується тісто, яке рівномірно розподіляється по формі для випікання.
  • Зверху викладаються гуртки помідорів і сирна стружка.
  • З майонезу робиться сіточка, а страва відправляється в духовку на 25 хвилин.

Кальцоне з куркою і брокколі

Закрита піца з печерицями і куркою також може готуватися з додаванням брокколі.

Для цього необхідні:

  • тісто для піци – 500 г;
  • печериці – 180 г;
  • брокколі – 120 г;
  • моцарелла – 120 г;
  • перець болгарський – 70 г;
  • томатний соус, спеції, оливкова олія і сіль.

Готуються вироби досить просто:

  • З тесту формується 5 кульок, кожен з яких розкочується тонким шаром.
  • Подрібнені печериці, броколі, перець обсмажують на оливковій олії разом зі спеціями і сіллю.
  • На одну сторону кола з тіста викладається соус, п’ята частина начинки і сирна стружка.
  • Формуються невеликі пиріжки, які випікаються при 180°C близько 20 хвилин.

Отже, піца з курки – це простий і швидкий спосіб приготувати поживний і дуже смачне блюдо з різними добавками, якими можна поласувати за вечерею або на природі.

Прокрутка до верху