Домашня піца з куркою являє собою живильне закуску, яку можна приготувати для гучної кампанії або на сімейний пікнік, де діти будуть в захваті від такого перекусу. А завдяки можливості створення виробу без борошна піца може стати прекрасним блюдом в дієтичному меню.
Швидка піца з куркою з листкового тіста
При відсутності часу на підготовку тесту можна приготувати закуску з:
- упаковки готового листкового тіста (500 г);
- 300 г філе;
- шматочки сиру;
- банки маслин;
- 3 зубчики часнику;
- 15 мл майонезу;
- такої ж кількості томатної пасти;
- солі і спецій.
Спосіб приготування:
- Нарізане дрібними шматочками філе маринується близько 15 хвилин у суміші солі, спецій і подрібненого часнику.
- Маслини ріжуться на 4 частини, сир натирається.
- На змазаним маслом деко викладається розтануло тісто і змащується соусом з майонезу і пасти.
- По тесту шарами розподіляється начинка у такому порядку – курка, маслини, сир.
- Випікається виріб 25 хвилин при 170°C.
Рецепт приготування з грибами і курячим філе
Ароматна піца з куркою і грибами з легкістю готується з наступного продуктового набору:
- цибуля – 1 шт.;
- філе – 1 шт.;
- шампіньйони – 3 шт.;
- сир – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- томати – 1 шт.;
- борошно – 200 г;
- дріжджі сухі – 7 г;
- майонез і паста томатна – для змащення;
- спеції (базилік, хмелі-сунелі, суміш перців), сіль, оливкова олія.
Щоб приготувати ситну закуску:
- В 120 мл води розлучається ложка олії, після чого рідина всипається борошно, дріжджі і сіль.
- Тісто витримується 40 хвилин, після чого добре обминается і розкочується як основа під піцу, яка змащується соусом з майонезу, пасти, товченого часнику і перцю.
- Філе ріжеться кубиками, які злегка обсмажують зі спеціями і викладаються на основу першим шаром.
- Далі розподіляються печериць пластинки, цибульні кільця, і сирна стружка.
- Виріб відправляється в розігріту до 200°C духовку на ⅓ години.
Піца «Гавайська» з ананасами і куркою
Удосконалена американцями італійська закуска виходить по-справжньому святковою з доповненням пікантних ноток екзотичного плоду.
Для виконання рецепта необхідні:
- зелень – 1 пучок;
- куряче копчене стегно – 2 шт.;
- печериці – 50 г;
- сир – 100 г;
- ананас (конс.) – 100 г;
- борошно – 600 г;
- цукор – 15 г;
- дріжджі сухі – 7 г;
- паста томатна – для змащення;
- спеції, сіль, оливкова олія.
Етапи створення:
- Густе тісто готується шляхом змішування сухих інгредієнтів (борошно, цукор, дріжджі, сіль) з рідкими (60 мл оливкової олії, 250 мл води).
- Через 1,5 години тісто розкочується тонким шаром і викласти на деко.
- На змащену пастою основу поміщаються кубики копченого м’яса, шматочки ананаса, грибні пластинки.
- У фіналі всі притрушивается сирної стружкою, рубаною зеленню і приправами, після чого відправляється на 20 хвилин в духову шафу з температурою до 200°C.
Готуємо з сиром і помідорами
Добавка з помідор в піцах з’явилася лише у XVI столітті, коли овоч був завезений в Європу.
Для виконання одного з рецептів знадобиться:
- 400 г тестової основи;
- стільки ж помідор;
- по 100 г курки і сиру;
- спеції, сіль, оливкову олію і часник.
Щоб насолодитися соковитою закускою:
- Половина томатів опускається в окріп на 1 хвилину, після чого очищається від шкірки і насіння.
- М’якоть ріжеться кубиками і пережаривается на оливковій олії з подрібненим часником до однорідної маси.
- Основа викладається на деко, змащується приготованим соусом і покривається шарами з кубиків курки, ½ сиру, кружечків залишилися помідор.
- Перед відправкою в духовку на 20 хвилин піца притрушивается другою половиною тертого сиру і приправами.
Закрита піца з куркою в духовці
Нестандартна форма виробу, робить його відмінною їжею для поїздок і походів на природу.
Щоб приготувати закуску використовуються:
- філе (відварене) – 300 г;
- шампіньйони – 3 шт.;
- сир – 200 г;
- кукурудза (конс.) – 70 г;
- борошно – 460 м;
- вода – 250 мл;
- дріжджі сухі – 7 г;
- цукор – 15 г;
- томатний соус – для змащення;
- спеції, сіль, оливкова олія.
Спосіб підготовки:
- У теплій воді розчиняється цукор, сіль, дріжджі і ложка олії, після чого рідина борошно просіюється.
- Тісто вимішується, скочується в кулю і залишають на годину.
- Сир, відварене філе і гриби подрібнюються.
- Тісто, що підійшло обминается і ділиться на 5 кульок, кожен з яких розкочується тонким шаром.
- На одну половину коржа викладається п’ята частина начинки (соус, філе, гриби, сир, спеції) і накривається вільної половинкою тіста.
- Краї защипываются.
- Сформовані вироби відправляються на випічку тривалістю 15 хвилин при 220°C.
Як приготувати в мультиварці
Якщо духовка вийшла з ладу не варто зневірятися, приготувати чудову піцу можна за допомогою мультиварки.
Для цього беруться:
- 200 г тіста для піци;
- 100 г курячого м’яса;
- 100 г ковбаси салямі;
- 70 г сиру;
- 50 г помідор;
- майонез, томатна паста, сіль і спеції для соусу.
У процесі підготовки:
- Тісто розкочується по діаметру чаші мультиварки.
- Основа поміщається в змащену маслом миску.
- Тісто змащується соусом з 2 ложок майонезу і пасти, змішаних з сіллю і приправами.
- Поверх викладаються кружечки помідора, кубики відвареної курки і ковбаси, сирна стружка.
- Готується виріб 15-20 хвилин на режимі «Випічка».
Смачна піца з копченою куркою
Зайшовши в магазин біля дому, можна придбати всі необхідні складові для смачної вечері:
- 400 г тіста для піци;
- 100 г копченої курки;
- помідор;
- 150 г сиру «Моцарелла»;
- ½ Банки маслин;
- 80 мл томатного соусу;
- гілочки базиліка, каперси, оливкова олія, орегано.
Спосіб приготування:
- На форму для піци викладається розкатане тонким шаром тісто.
- Основа змащується томатним соусом, по якому рівномірно розподіляються листочки базиліка.
- Далі викладаються платівки сиру і копченого м’яса.
- У завершенні використовуються половинки маслин, кружечки томату і трохи подрібненого каперсів.
- Піца притрушивается орегано і відправляється на 20 хвилин у духовку при 200°C.
Рецепт на кефірі на сковороді за 10 хвилин
Дуже швидко піцу можна приготувати з наступних компонентів:
- 200 г борошна;
- 250 мл кефіру;
- 1 яйце;
- пакетик розпушувача;
- 50 мл соняшникової олії;
- 200 г відвареного філе;
- 100 г сиру;
- помідор;
- болгарський перець;
- кетчуп сіль.
Щоб приготувати кулінарний виріб:
- Кефір, яйце, розпушувач, олія, дрібка солі і борошно перемішати до однорідності.
- Тісто виливається на сковорідку з товстим дном, яка накривається кришкою і відправляється на слабкий вогонь.
- Через 5 хвилин корж змащується кетчупом, на який викладається начинка з гуртків помідора, кубиків філе, перцю і сирної стружки.
- Під закритою кришкою піца готується ще 10 хвилин.
Піца «Цезар» з куркою
Щоб приготувати піцу «Цезар» будинку, необхідні:
- 700 г тіста для піци;
- 200 г сиру «Моцарелла»;
- 100 г сиру «Пармезан»;
- 300 р помідорів;
- 1 грудка;
- соєвий соус майонез – для соусу;
- листя салату, сіль і спеції.
Етапи підготовки:
- Куряче філе ріжеться кубиками, які обсмажуються зі спеціями і сіллю.
- В окремій піалі готується соус з 150 мл майонезу і 60 мл соєвого соусу.
- Тісто розкочується і змащується соусом.
- На основу викладається філе, пластинки моцарели і гуртки помідорів.
- Піца випікається при 200°C близько 20 хвилин, після чого дістається з духовки і прикрашається листям салату і стружкою «Пармезану».
Дієтична випічка без борошна
Виріб для дієтичного меню, приготувати яке можливо:
- 500 г картоплі;
- 3 яєць;
- цибулини;
- по 100 г сиру і вареного філе курки;
- кетчупу, зелені, солі і перцю.
При приготуванні:
- Тісто готується з відвареної, натертого картоплі, подрібненої цибулі, яєць і солі.
- Картопляна маса розподіляється по вогнетривкої формі і випікається 15 хвилин при 200°C.
- Корж змащується кетчупом, покривається кубиками відвареного філе і сирної стружкою.
- Випікається страву ще 10 хвилин, після чого притрушивается зеленню.
Оригінальна піцца з курячого фаршу
Ситне блюдо, для якого потрібно нетрадиційне тісто, що готується з:
- 300 г філе;
- цибулини;
- 2 зубчиків часнику;
- яйця;
- 30 г борошна;
- 200 г помідор;
- шматочки сиру;
- майонезу, приправи і рослинного масла.
Спосіб приготування:
- З пропущених через м’ясорубку філе, цибулі, подрібненого часнику, борошна і яйця готується тісто, яке рівномірно розподіляється по формі для випікання.
- Зверху викладаються гуртки помідорів і сирна стружка.
- З майонезу робиться сіточка, а страва відправляється в духовку на 25 хвилин.
Кальцоне з куркою і брокколі
Закрита піца з печерицями і куркою також може готуватися з додаванням брокколі.
Для цього необхідні:
- тісто для піци – 500 г;
- печериці – 180 г;
- брокколі – 120 г;
- моцарелла – 120 г;
- перець болгарський – 70 г;
- томатний соус, спеції, оливкова олія і сіль.
Готуються вироби досить просто:
- З тесту формується 5 кульок, кожен з яких розкочується тонким шаром.
- Подрібнені печериці, броколі, перець обсмажують на оливковій олії разом зі спеціями і сіллю.
- На одну сторону кола з тіста викладається соус, п’ята частина начинки і сирна стружка.
- Формуються невеликі пиріжки, які випікаються при 180°C близько 20 хвилин.
Отже, піца з курки – це простий і швидкий спосіб приготувати поживний і дуже смачне блюдо з різними добавками, якими можна поласувати за вечерею або на природі.