Сама смачна, ніжна і в той же час проста закуска – піца з куркою і грибами. Це класичне поєднання продуктів в піці дає м’який цікавий смак, а додавання сиру змусить блюдо танути в роті.
Проста піца з куркою і грибами на сковорідці
Вам знадобляться:
- яйце – 2 шт.;
- томатний соус – 60 г;
- сметана – 0,1 кг;
- один сирок плавлений;
- гриби – 0,2 кг;
- борошно біла – 0,3 кг;
- зелені оливки – 10 шт;
- м’ясо курки — 0,2 кг;
- майонез – 0,1 кг.
Процес приготування:
- У глибоку ємність виливаємо два сирих яйця, викладаємо до них майонез і сметану.
- Коли яєчна суміш перетвориться в однорідну білу масу, висипаємо подрібнену в ситі борошно. Основа для піци зроблена.
- Поверхня холодної сковороди обробляємо рафінованою олією.
- Розподіляємо по ній трохи рідкувате тісто. Обмазуємо його томатним соусом.
- Краще всього заздалегідь зварити філе або філе птиці. М’яке готове м’ясо рвемо на волокна.
- В окремій сковороді підсмажити скибочки печериць протягом 8 хвилин. Не забудьте додати до нього сіль.
- Оливки або маслини шаткуємо на коліщатка і викладаємо їх на томатний соус.
- Зверху висипаємо волокна курки, додати скибочки грибів.
- Плавлений сирок подрібнюємо через тертку і засипаємо їм всю поверхню.
- Включивши вогонь на мінімальній потужності, готуємо піцу в сковороді до тих пір, поки краю не стануть золотистими.
- Гарячу смачну піцу відразу розрізаємо на трикутники і насолоджуємося соковитою начинкою.
З додаванням в начинку помідорів
Піца хороша тим, що в неї можна класти будь-які продукти. Помідори додадуть яству якусь кислинку і свіжість. Гриби можна використовувати будь-якого виду, але печериці додадуть піці її класичний смак.
Список продуктів:
Для основи:
- вода – 110 мл;
- олія соняшникова – 35 мл;
- борошно першого сорту – 0,32 кг;
- молоко – 110 мл;
- дві щіпки солі;
- дріжджі – 5 г;
- щіпка цукру.
Для начинки:
- шампіньйони – 5 шт;
- часточка часнику;
- куряча грудка – 1 шт.;
- шматок твердого сиру – 55 г;
- помідори – 1 шт.;
- маслини – 1 жменя.
Для соусу:
- щіпка орегано;
- соус з помідорів – 70 мл
Як зробити ласощі з куркою, грибами і помідорами:
- З’єднуємо в просторій посуді сіль, борошно, масло і цукор.
- У чашу з молоком вливаємо воду і нагріваємо суміш в мікрохвильовій печі до 40 градусів.
- Насипаємо в воду з молоком дріжджі і виливаємо суміш у посуд з сипучими продуктами. Формуємо тісто і відставляємо в сторону на 40 хвилин.
- Виливаємо в сковороду томатний соус, додаємо 18 мл рафінованої олії, дрібку орегано і продавлений часник. Варимо підливу, поки вона не стане густою.
- Від звареної філе птиці отщепляем волокна м’яса.
- Почищені шампіньйони кришимо скибочками, маслини – кільцями, помідор – кружальцями.
- Через тертку з великими ланками проводимо сир.
- Відповідну форму або на деко для піци обробляємо маслом, викладаємо тісто тонким шаром.
- Заливаємо основу для піци соусом, розподіляємо по ньому топпінг з помідор, маслин, курки, сиру і грибів.
- Закриваємо деко з страв у розпеченій духовці до підрум’янення країв.
Готуємо з ананасами
Склад рецепта:
Начинка для піци:
- грудка птиці – 1 шт.;
- моцарелла – 60 г;
- соус з помідорів – 80 г;
- консервна банка ананасів;
- печериці – 140 г;
- прянощі – 10 р.
Тісто:
- цукор – 4 г;
- вода 130 мл;
- сіль – 9 м;
- рафінована олія – 20 мл;
- борошно – 0,2 кг;
- дріжджі – 6 р.
Алгоритм дій:
- Для створення основи піци змішуємо всі інгредієнти для тіста і прибираємо його на 35 хвилин.
- Порізану на шматочки грудки підсмажити на сковороді до придбання золотистого відтінку.
- Дрібно нашаткувати консервовані ананаси і печериці.
- Кульку тесту розминаємо в тонкий пласт, вистилаємо поверхню листа, змащеного маслом.
- На основі розподіляємо томатний соус і будь-які прянощі за вашим перевагам.
- Починаємо викладати начинку починаючи з шматочків курки, ананасів і грибів.
- Прогріваємо духовку до максимуму і ставимо на 7 хвилин.
- По закінченні часу подрумяненное ласощі засипаємо подрібненим сиром і знову закриваємо в духовці на 3 хвилини.
Домашня піца з копченою куркою і грибами
Що потрібно взяти:
- два курячих яйця;
- щіпка орегано;
- борошно – 250 г;
- майонез – 0,1 кг;
- копчену грудку курки – 0,2 кг;
- масло – 40 мл;
- сметану – 0,1 кг;
- три помідора;
- шматок сиру – 130 г;
- печериці – 0,2 кг;
- щіпка сушеного базиліка;
- томатну пасту – 50 р.
Покрокова інструкція:
- В чашу зі сметаною виливаємо курячі яйця, майонез і засипаємо борошно. Повинно вийти рідкувате тісто.
- Виливаємо його на дно дека з маслом.
- Окремо на сковороді пасеруємо в рафінованому маслі гриби, покришені скибочками.
- На тісто намазуємо томатну пасту. Зверху додаємо смажені печериці, скибочки копченої грудинки, порізані кружальцями помідори.
- Засипаємо топпінг базиліком з орегано і тертим сиром.
- Прогріваємо до максимального показника температури духовку і тримаємо в ній страву протягом 12 хвилин.
З маринованими грибами
Компоненти рецепту:
- молоко – 0,25 л;
- цукор – 15 г;
- гриби замариновані – 0,1 кг;
- масло рослинного виду – 60 мл;
- борошно – 0,4 кг;
- шматок сиру – 0,1 кг;
- одне яйце;
- куряче м’ясо – 0,4 кг;
- дріжджі – 8 г;
- сіль – 10 г;
- майонез – 40 г;
- прованські трави – 10 р.
Як приготувати піцу:
- Протягом півгодини варимо в солоній воді куряче м’ясо.
- Розчиняємо в підігрітому молоці дріжджі. Через 10 хвилин у молочну суміш виливаємо куряче яйце, насипаємо борошно, цукор, сіль, додаємо масло. З отриманого кількості тіста вийде дві піци. Тому ділимо грудку тіста на дві половинки.
- Розподіляємо його по сковороді або деку. Змащуємо поверхню ласощі сумішшю томатної пасти і майонезу.
- Зверху розкладаємо волокна курячого м’яса і цільні мариновані гриби.
- Засипаємо цю смакоту подрібненим сиром і прянощами.
- Готуємо страву в розпеченій духовці протягом 25 хвилин.
Закрита піца з куркою і грибами
Необхідні продукти:
Для тіста:
- сіль – 9 м;
- борошно – 0,53 кг;
- цукор – 8 г;
- молоко – 0,3 л;
- дріжджі – 5 р.
Для начинки:
- 12 маслин;
- сир – 0,2 кг;
- щіпка солі;
- чотири помідора;
- сухий мелений часник – 5 р;
- м’ясо птиці – 0,2 кг;
- 30 мл олії;
- гриби – 8 шт;
- дві головки цибулі;
- подрібнений червоний перець – 3 р.
Поетапне приготування:
- Формуємо тісто із зазначених вище інгредієнтів. Воно повинно вийти трохи рідкуватим на вигляд. Закриваємо тісто в шафі на годину.
- Порізані на пластинки гриби підсмажити в олії близько 7 хвилин. Шматочки курячого філе обсмажуємо протягом 10 хвилин.
- Помідори і цибулю шаткуємо півкільцями, маслини розрізаємо на колечка.
- Подрібнюємо сир, провівши його через тертку.
- Всі підготовлені продукти для начинки з’єднуємо в одній великій мисці, додаємо приправи, сіль.
- Збільшене в розмірах тісто перетворюємо в круглий коржик.
- Очима проводимо лінію через середину круглого пласта. На одну його частину викладаємо суміш інгредієнтів для начинки і закриваємо другою частиною. З усього зазначеного кількості інгредієнтів у підсумку виходить три закриті піци.
- Замикаємо краю, робимо довгі надрізи на верхній частині тесту, обробляємо сирим яйцем.
- Запікаємо ласощі протягом 25 хвилин до легко золотистої скоринки. Приємного апетиту!