Піца з куркою і грибами – 7 смачних рецептів приготування

Сама смачна, ніжна і в той же час проста закуска – піца з куркою і грибами. Це класичне поєднання продуктів в піці дає м’який цікавий смак, а додавання сиру змусить блюдо танути в роті.

Проста піца з куркою і грибами на сковорідці

Вам знадобляться:

  • яйце – 2 шт.;
  • томатний соус – 60 г;
  • сметана – 0,1 кг;
  • один сирок плавлений;
  • гриби – 0,2 кг;
  • борошно біла – 0,3 кг;
  • зелені оливки – 10 шт;
  • м’ясо курки — 0,2 кг;
  • майонез – 0,1 кг.

Процес приготування:

  • У глибоку ємність виливаємо два сирих яйця, викладаємо до них майонез і сметану.
  • Коли яєчна суміш перетвориться в однорідну білу масу, висипаємо подрібнену в ситі борошно. Основа для піци зроблена.
  • Поверхня холодної сковороди обробляємо рафінованою олією.
  • Розподіляємо по ній трохи рідкувате тісто. Обмазуємо його томатним соусом.
  • Краще всього заздалегідь зварити філе або філе птиці. М’яке готове м’ясо рвемо на волокна.
  • В окремій сковороді підсмажити скибочки печериць протягом 8 хвилин. Не забудьте додати до нього сіль.
  • Оливки або маслини шаткуємо на коліщатка і викладаємо їх на томатний соус.
  • Зверху висипаємо волокна курки, додати скибочки грибів.
  • Плавлений сирок подрібнюємо через тертку і засипаємо їм всю поверхню.
  • Включивши вогонь на мінімальній потужності, готуємо піцу в сковороді до тих пір, поки краю не стануть золотистими.
  • Гарячу смачну піцу відразу розрізаємо на трикутники і насолоджуємося соковитою начинкою.

З додаванням в начинку помідорів

Піца хороша тим, що в неї можна класти будь-які продукти. Помідори додадуть яству якусь кислинку і свіжість. Гриби можна використовувати будь-якого виду, але печериці додадуть піці її класичний смак.

Список продуктів:

Для основи:

  • вода – 110 мл;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • борошно першого сорту – 0,32 кг;
  • молоко – 110 мл;
  • дві щіпки солі;
  • дріжджі – 5 г;
  • щіпка цукру.
Дивіться також:  Піца з креветками – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Для начинки:

  • шампіньйони – 5 шт;
  • часточка часнику;
  • куряча грудка – 1 шт.;
  • шматок твердого сиру – 55 г;
  • помідори – 1 шт.;
  • маслини – 1 жменя.

Для соусу:

  • щіпка орегано;
  • соус з помідорів – 70 мл

Як зробити ласощі з куркою, грибами і помідорами:

  • З’єднуємо в просторій посуді сіль, борошно, масло і цукор.
  • У чашу з молоком вливаємо воду і нагріваємо суміш в мікрохвильовій печі до 40 градусів.
  • Насипаємо в воду з молоком дріжджі і виливаємо суміш у посуд з сипучими продуктами. Формуємо тісто і відставляємо в сторону на 40 хвилин.
  • Виливаємо в сковороду томатний соус, додаємо 18 мл рафінованої олії, дрібку орегано і продавлений часник. Варимо підливу, поки вона не стане густою.
  • Від звареної філе птиці отщепляем волокна м’яса.
  • Почищені шампіньйони кришимо скибочками, маслини – кільцями, помідор – кружальцями.
  • Через тертку з великими ланками проводимо сир.
  • Відповідну форму або на деко для піци обробляємо маслом, викладаємо тісто тонким шаром.
  • Заливаємо основу для піци соусом, розподіляємо по ньому топпінг з помідор, маслин, курки, сиру і грибів.
  • Закриваємо деко з страв у розпеченій духовці до підрум’янення країв.

Готуємо з ананасами

Склад рецепта:

Начинка для піци:

  • грудка птиці – 1 шт.;
  • моцарелла – 60 г;
  • соус з помідорів – 80 г;
  • консервна банка ананасів;
  • печериці – 140 г;
  • прянощі – 10 р.

Тісто:

  • цукор – 4 г;
  • вода 130 мл;
  • сіль – 9 м;
  • рафінована олія – 20 мл;
  • борошно – 0,2 кг;
  • дріжджі – 6 р.

Алгоритм дій:

  • Для створення основи піци змішуємо всі інгредієнти для тіста і прибираємо його на 35 хвилин.
  • Порізану на шматочки грудки підсмажити на сковороді до придбання золотистого відтінку.
  • Дрібно нашаткувати консервовані ананаси і печериці.
  • Кульку тесту розминаємо в тонкий пласт, вистилаємо поверхню листа, змащеного маслом.
  • На основі розподіляємо томатний соус і будь-які прянощі за вашим перевагам.
  • Починаємо викладати начинку починаючи з шматочків курки, ананасів і грибів.
  • Прогріваємо духовку до максимуму і ставимо на 7 хвилин.
  • По закінченні часу подрумяненное ласощі засипаємо подрібненим сиром і знову закриваємо в духовці на 3 хвилини.
Дивіться також:  Італійська піца – 11 рецептів в домашніх умовах

Домашня піца з копченою куркою і грибами

Що потрібно взяти:

  • два курячих яйця;
  • щіпка орегано;
  • борошно – 250 г;
  • майонез – 0,1 кг;
  • копчену грудку курки – 0,2 кг;
  • масло – 40 мл;
  • сметану – 0,1 кг;
  • три помідора;
  • шматок сиру – 130 г;
  • печериці – 0,2 кг;
  • щіпка сушеного базиліка;
  • томатну пасту – 50 р.

Покрокова інструкція:

  • В чашу зі сметаною виливаємо курячі яйця, майонез і засипаємо борошно. Повинно вийти рідкувате тісто.
  • Виливаємо його на дно дека з маслом.
  • Окремо на сковороді пасеруємо в рафінованому маслі гриби, покришені скибочками.
  • На тісто намазуємо томатну пасту. Зверху додаємо смажені печериці, скибочки копченої грудинки, порізані кружальцями помідори.
  • Засипаємо топпінг базиліком з орегано і тертим сиром.
  • Прогріваємо до максимального показника температури духовку і тримаємо в ній страву протягом 12 хвилин.

З маринованими грибами

Компоненти рецепту:

  • молоко – 0,25 л;
  • цукор – 15 г;
  • гриби замариновані – 0,1 кг;
  • масло рослинного виду – 60 мл;
  • борошно – 0,4 кг;
  • шматок сиру – 0,1 кг;
  • одне яйце;
  • куряче м’ясо – 0,4 кг;
  • дріжджі – 8 г;
  • сіль – 10 г;
  • майонез – 40 г;
  • прованські трави – 10 р.

Як приготувати піцу:

  • Протягом півгодини варимо в солоній воді куряче м’ясо.
  • Розчиняємо в підігрітому молоці дріжджі. Через 10 хвилин у молочну суміш виливаємо куряче яйце, насипаємо борошно, цукор, сіль, додаємо масло. З отриманого кількості тіста вийде дві піци. Тому ділимо грудку тіста на дві половинки.
  • Розподіляємо його по сковороді або деку. Змащуємо поверхню ласощі сумішшю томатної пасти і майонезу.
  • Зверху розкладаємо волокна курячого м’яса і цільні мариновані гриби.
  • Засипаємо цю смакоту подрібненим сиром і прянощами.
  • Готуємо страву в розпеченій духовці протягом 25 хвилин.
Дивіться також:  Дріжджове тісто для піци – 2 рецепта на сухих дріжджах і на воді

Закрита піца з куркою і грибами

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • сіль – 9 м;
  • борошно – 0,53 кг;
  • цукор – 8 г;
  • молоко – 0,3 л;
  • дріжджі – 5 р.

Для начинки:

  • 12 маслин;
  • сир – 0,2 кг;
  • щіпка солі;
  • чотири помідора;
  • сухий мелений часник – 5 р;
  • м’ясо птиці – 0,2 кг;
  • 30 мл олії;
  • гриби – 8 шт;
  • дві головки цибулі;
  • подрібнений червоний перець – 3 р.

Поетапне приготування:

  • Формуємо тісто із зазначених вище інгредієнтів. Воно повинно вийти трохи рідкуватим на вигляд. Закриваємо тісто в шафі на годину.
  • Порізані на пластинки гриби підсмажити в олії близько 7 хвилин. Шматочки курячого філе обсмажуємо протягом 10 хвилин.
  • Помідори і цибулю шаткуємо півкільцями, маслини розрізаємо на колечка.
  • Подрібнюємо сир, провівши його через тертку.
  • Всі підготовлені продукти для начинки з’єднуємо в одній великій мисці, додаємо приправи, сіль.
  • Збільшене в розмірах тісто перетворюємо в круглий коржик.
  • Очима проводимо лінію через середину круглого пласта. На одну його частину викладаємо суміш інгредієнтів для начинки і закриваємо другою частиною. З усього зазначеного кількості інгредієнтів у підсумку виходить три закриті піци.
  • Замикаємо краю, робимо довгі надрізи на верхній частині тесту, обробляємо сирим яйцем.
  • Запікаємо ласощі протягом 25 хвилин до легко золотистої скоринки. Приємного апетиту!
Прокрутка до верху