Піца з лаваша – це чудова закуска для лінивих господинь і просто зайнятих людей. Як начинку можна використовувати все, що завгодно, залежно від власних уподобань і того, що є в холодильнику. Закуска готується швидко з доступних інгредієнтів і підійде для дружніх посиденьок, галасливих компаній та просто для смачного ситного сніданку чи перекушування.
Швидка піца з лаваша на сковороді за 10 хвилин
Швидка піца з лаваша на сковороді за 10 хвилин готується просто. Підготовка інгредієнтів також не забере багато часу. Нескладний рецепт зможе повторити навіть підліток. У цьому рецепті використовується набір продуктів, що не потребує тривалої термічної обробки, який за бажання можна скоротити.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Лаваш – 190 гр.
- Помідори – 70 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Копчена ковбаса – 100 гр.
- Орегано – ½ ч.л.
- сир моцарела – 50 гр.
- Петрушка – для подачі
Процес приготування:
Як приготувати піцу з лаваша на сковороді за 10 хвилин? Готуємо продуктовий набір. Ковбасу можна використовувати будь-яку або замінити відвареною чи копченою куркою. Промиваємо зелень та помідор. Сир вибираємо той, що добре плавиться.
Беремо лаваш і вирізаємо 2 заготовки, які вільно помістяться у сковороду.
Дістаємо сковорідку і кладемо одну круглу заготовку з лаваша.
Твердий сир натираємо на тертці із середніми отворами та половиною сирної стружки присипаємо основу з лаваша.
Зверху прикриваємо другою заготовкою та злегка притискаємо долонями.
Ковбасу тонко нарізаємо півкухлями або соломкою і розподіляємо по лавашу.
Очищаємо цибулину, промиваємо та нарізаємо півкільцями. Посипаємо поверх шару ковбаси.
Помідор нарізаємо за таким же принципом, як ковбасу і розподіляємо наступним шаром.
Засипаємо сирною стружкою, що залишилася. Моцареллу нарізаємо дрібним кубиком і розподіляємо завершальним шаром.
Приправляємо сушеним орегано. Розташовуємо сковороду середньому вогні. Розігріваємо протягом 2-3 хвилин. Мінімізуємо нагрівання та прикриваємо кришкою. Готуємо піцу 8-10 хвилин, доки низ добре не підрум’яниться, а сир повністю не розплавиться.
Знімаємо кришку та відключаємо нагрівання.
Акуратно переміщуємо гарячу закуску на плоску тарілку. Подрібнюємо зелень та посипаємо зверху.
Швидка піца з лаваша на сковороді готова за 10 хвилин! Нарізаємо піцу порційно і подаємо до столу. Смачного!
Лінива піца з лаваша з яйцем на сковороді
Лінива піца з лаваша з яйцем на сковороді – це нескладний рецепт, який легко повторить будь-який, витративши всього лише третину години. Вибір начинки залежить від смаку та улюблених компонентів. Сосиски можна замінити будь-якими м’ясними напівфабрикатами, які не вимагають тривалого приготування. Експериментуйте та шукайте зручний для вас варіант.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 лист.
- Помідори – 1 шт.
- Сир – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сосиски – 2 шт.
- Орегано сушений – до смаку.
- Йогурт – 1 ст.л.
- Мука – 15 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Зелень – 1 ч.л.
- Олія – для змащування.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Готуємо продукти для приготування лінивої піци. З лаваша вирізаємо коло по діаметру використовуваної сковороди.
- Яйця розбиваємо у глибоку миску. Солимо. Кладемо борошно та йогурт. За допомогою ручного віночка збовтуємо суміш до однорідної консистенції.
- Промиваємо та обсушуємо помідор та зелень. Петрушку дрібно рубаємо. Помідори нарізаємо тонкими часточками. Сосиски ріжемо кружальцями. Сир перетворюємо на стружку за допомогою тертки.
- Дно сковороди, що використовується, промазуємо рослинним маслом і кладемо лист лаваша. Розташовуємо сковорідку на плиті та включаємо мінімальне нагрівання.
- Вливаємо яєчну суміш. Прикривши кришкою, готуємо 3-4 хвилини. Верх повинен схопитися та стати матовим.
- Після чого за допомогою лопатки перевертаємо коржик. За бажання підрум’яне сторону можна просочити кетчупом або іншим соусом. Викладаємо скибочки помідора та сосиски. Посипаємо орегано та меленим перцем.
- Поверх розподіляємо сирну стружку. Прикриваємо кришкою і готуємо на мінімальному нагріванні 3-4 хвилини, поки|доки| сир повністю не розплавиться.
- Коли сир повністю розплавився, відкриваємо кришку та відключаємо конфорку.
- Акуратно перекладаємо гарячу піцу на плоску страву та посипаємо рубаною зеленню.
- Розрізаємо закуску на порції та подаємо до столу. Смачного!
Піца з лаваша з сиром та ковбасою на сковороді
Піца з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді є чудовим перекусом і чудовим варіантом сніданку. Помідори за бажання можна замінити солодким перцем або взагалі не використовувати овочі. Можна додати маринований огірок і тонко нарізану цибулю. Все залежить від ваших побажань.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський – 40 гр.
- Помідори – 120 гр.
- Сир “Едам” – 30 гр.
- Майонез/сметана – 1 ст.л.
- Ковбаса сирокопчена – 25 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Прованські трави – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
- Дістаємо продукти для приготування піци. Моєму помідори. Ковбасні вироби беремо будь-які. Сир використовуємо добре плавиться. Промиті яйця розбиваємо в ємність, кладемо майонез або замінюємо сметаною за бажанням. Солимо і перчимо. Кладемо прованські трави.
- За допомогою ручного віночка збиваємо масу до однорідності. Борошно всипаємо і перемішуємо до однорідного гладкого стану.
- Лаваш нарізаємо смужками. Сковороду середнього розміру промазуємо олією і укладаємо нарізаний лаваш. Розміщуємо на помірному вогні.
- Зверху заливаємо підготовленою раніше яєчною сумішшю та смажимо основу для піци 3-4 хвилини.
- Промиті та обсушені помідори нарізаємо часточками. Тонко нарізаємо ковбасу. Нарізку розподіляємо по основі, що схопилася.
- Використовуючи тертку, натираємо твердий сир та розподіляємо по піці. Прикривши кришкою, тримаємо на плиті до розплавлення сиру. Після чого відразу відключаємо нагрівання.
- Готову піцу за допомогою двох лопаток переміщуємо на блюдо для подачі. Ріжемо на порції та подаємо до столу. Смачного!
Піца з лаваша, різаного соломкою
Піца з лаваша, різаного соломкою – це бездоганний варіант для смачного сніданку або закуски для дружнього застілля. Приготування піци не складе ніяких труднощів навіть недосвідченим кулінарам. Для приготування будуть потрібні прості та смачні продукти, які знайдуться у кожної господині. Начинку можна робити різною, залежно від наявності продуктів.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 лист.
- Помідори – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Ковбаса – 2-3 скибочки.
- Паприка солодка мелена – до смаку.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Зелень свіжа – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник гранульований – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Миємо і насухо витираємо помідори. Видаливши місце кріплення плода, помідори ріжемо кубиком.
- Звільнивши ковбасу від оболонки, а промитий солодкий перець від нутрощів, нарізаємо їх у такий же спосіб.
- Вимиті яйця розбиваємо у чашку та вливаємо молоко. Промиту та обсушену петрушку дрібно кришимо і додаємо до компонентів. Солимо і кладемо приправи. Добре перемішуємо до однорідності.
- Тонкий лаваш складаємо в кілька шарів, після чого нарізаємо смужками за допомогою кухонних ножиць.
- Дрібно натираємо твердий сир, використовуючи тертку.
- Дно сковороди промазуємо олією і розміщуємо на вогні. Добре прогріваємо. Після чого розподіляємо дном нарізаний лаваш і обсмажуємо, помішуючи лопаткою.
- Кладемо зверху нарізані помідори.
- Далі кладемо солодкий перець та ковбасу.
- Поступово розподіляємо зверху заливку.
- Посипаємо сирною стружкою.
- Закривши кришкою, готуємо піцу 10 хвилин.
- Коли низ піци підрум’яниться, а зверху утворюється розплавлена сирна скоринка, відключаємо нагрівання.
- Переносимо піцу на блюдо та розрізаємо на порції. Подаємо до столу. Смачного!
ПП піца з тонкого лаваша на сковороді
ПП піца з тонкого лаваша на сковороді – це апетитне частування, яке не зашкодить вашій фігурі. За бажання можна зменшити калорійність страви, використовуючи нежирний сир та ковбасу. Ковбасу можна замінити відвареним курячим м’ясом. Вийде досить апетитно.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський – 100 грн.
- Помідори чері – 50 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Білі гриби – 50 грн.
- Ковбаса докторська – 50 гр.
- Орегано сушений – 1 гр.
- Сметана – 1 ч.л.
- Томатна паста – 1 год.
Процес приготування:
- Для зручності складаємо продукти на робочій поверхні. Насамперед злегка змащуємо сковороду краплею рослинної олії. Для зручності беремо силіконовий пензлик. На дно кладемо круглий лист лаваша.
- Кладемо на лаваш сметану та томатну пасту. Присипаємо орегано та розмазуємо по основі від центру до країв.
- Гриби використовую заморожені, попередньо розморозивши їх. Можна замінити свіжими печерицями. Дрібно нарізаємо та кладемо на основу.
- Варену ковбасу натираємо на тертці та розподіляємо наступним шаром. На цьому етапі можна експериментувати з наповненням, але дотримуючись низької калорійності. Підійде тунець та морепродукти, нежирне м’ясо.
- Помідори промиваємо та нарізаємо довільно. Кладемо зверху.
- Натираємо твердий сир на тертці та посипаємо піцу зверху. Розмістивши сковороду на середньому вогні та прикривши кришкою, готуємо піцу 5-7 хвилин. За цей час низ підрум’яниться, а сир розплавиться.
- Готову піцу знімаємо зі сковороди та присипаємо подрібненою зеленню. Порізавши на шматочки, приступаємо до дегустації. Смачного!
Проста піца з лаваша на сковороді з сосисками
Проста піца з лаваша на сковороді з сосисками не вимагає багато часу. Якихось 20 хвилин знайдуться абсолютно у всіх. Крім сосисок можна використовувати різні компоненти, які є у холодильнику. Така піца ніколи не набридне, адже з начинкою можна щоразу експериментувати.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 листа.
- Помідори – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл.
- Сосиски – 3 шт.
- Оливки – 6 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Кріп – 1 ч.л.
- Кінза (коріандр) – 1 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
- Промитий помідор, оливки та маринований огірок дрібно нарізаємо кубиком. Сосиски звільняємо від оболонки та ріжемо так само, як попередні компоненти.
- Промиту зелень дрібно рубаємо і додаємо до начинки. Перемішуємо.
- Використовуючи кулінарні ножиці, лаваш ріжемо на смужки і відразу кладемо на дно сковороди, для впевненості змащеною олією.
- У невеликій мисці з’єднуємо молоко та яйця. Трохи солимо і розмішуємо до однорідності.
- По основі з лаваша розподіляємо начинку та заливаємо сумішшю з яєць та молока.
- Поміщаємо сковорідку на плиту та прикриваємо кришкою. Готуємо піцу на мінімальному вогні 15-20 хвилин, періодично перевіряючи. За 5 хвилин до кінця процесу відкриваємо кришку та присипаємо страву сирною стружкою. Додаємо під кришкою, щоб сир розплавився.
- Гарячу піцу ділимо на порції та подаємо до столу.
- Смачного!
Домашня піца з лаваша з грибами на сковороді
Домашня піца з лаваша з грибами на сковороді – це чудова страва, яка вимагатиме мінімум часу. Швидкий та нескладний рецепт ідеальний для зайнятих людей. Проста та смачна піца миттєво розлітається зі столу. І діти, і дорослі божеволіють від такого домашнього частування.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 6 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський – 100 грн.
- Печериці – 40 гр.
- Сир твердий – 120 гр.
- Кетчуп – 15 гр.
- Сосиски – 80 гр.
- Майонез – 10 гр.
- Олія вершкове – 5 гр.
Процес приготування:
- Печериці очищаємо та нарізаємо тонкими скибочками. Обсмажуємо на сковороді із вершковим маслом. Твердий сир крупно натираємо на тертці, а сосиски нарізаємо кружальцями.
- Беремо велику сковороду (можна ту, де смажили гриби) і розміщуємо лист лаваша. Половину присипаємо тертим сиром та накриваємо другою половиною.
- Далі рівномірно змащуємо сумішшю майонезу та кетчупу.
- На змащену соусом основу кладемо сосиски та підсмажені гриби.
- Верх присипаємо залишками подрібненого сиру.
- Прикриваємо кришкою та ставимо на помірний вогонь. Готуємо піцу 5 хвилин|мінути|, поки|доки| сир не розплавиться.
- Готову піцу перекладаємо на блюдо та розрізаємо навпіл. Насолоджуємося закускою. Смачного!
Піца з лаваша з помідорами на сковороді
Піца з лаваша з помідорами на сковороді готується за 15 хвилин і є одним із улюблених варіантів смачного та ситного сніданку. Начинка може бути будь-якою. М’ясні вироби зовсім не можна використовувати або взяти кілька видів. Сир обов’язково вибираємо той, що легко плавиться.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 лист.
- Помідори – 1 шт.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Ковбаски мисливські – 200 грн.
- Сир Моцарелла – 70 гр.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
- Дістаємо набір продуктів. Миємо зелень та помідори.
- Ковбаски нарізаємо кружальцями. Помідори та моцареллу ріжемо тонкими скибочками.
- На чистій робочій поверхні розстеляємо лист лаваша. У центр кладемо кетчуп і формуємо коло. Викладаємо кружальця ковбасок.
- Далі кладемо помідори та розподіляємо сир. Присипаємо листочками петрушки.
- Вільні краї завертаємо до центру.
- Акуратно переміщуємо на сковороду. Розташовуємо сковороду на помірному вогні та прикриваємо кришку. Готуємо піцу 2 хвилини. Після чого обережно перевертаємо виріб та готуємо під кришкою ще пару хвилин.
- Перекладаємо готовий виріб на плоску тарілку.
- Нарізаємо порційно та подаємо. Смачного!