Піца з морепродуктами – 5 рецептів в домашніх умовах

Тонке тісто з начинкою з креветок, мідій і сиру – ідеальне поєднання для сніданку, обіду або вечері. Особливо смачною виходить піца з морепродуктами, якщо приготовлена своїми руками.

Італійська піца з морепродуктами

Італійська кухня по душі багатьом росіянам. Традиційна піца в цій країні робиться з тонкого тіста. Спробуємо приготувати його в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 170 г пшеничного борошна;
  • маленька ложка сухих дріжджів;
  • 120 мл теплої води;
  • 0,5 маленької ложки солі;
  • столова ложка оливкової олії.

Продукти для начинки:

  • 150 г консервованого тунця;
  • 150 г креветок;
  • 100 г мідій;
  • 20 г зеленої цибулі;
  • 200 г сиру моцарелла;
  • італійські трави.

Приготування піци по-італійськи:

  • Щоб зробити основу, в ємності змішують борошно, дріжджі і сіль.
  • Після вливають теплу воду і оливкове масло.
  • Замішують тісто. Воно повинно вийти ніжним і легким.
  • Формують з нього кулю, змазують оливковою олією і залишають під рушником на 30 хвилин в теплому місці.

Далі готують начинку:

  • Відварюють мідії та креветки в підсоленій воді до готовності.
  • Відкидають їх на друшляк.
  • Нарізають сир тонкими пластами.
  • Зелену цибулю шаткують.
  • З тунця зливають масло.

Збирають піцу наступним чином:

  • Стіл злегка посипають борошном, викладають на нього тісто.
  • Розкочують основу діаметром 30 див. Переносять на деко, застелений пергаментним папером.
  • Роблять невеликі бортики.
  • Змащують поверхню і бортики оливковою олією. В італійській піці не використовують ні майонез, ні кетчуп.
  • Викладають сирні скибочки, повністю закриваючи основу. Їх можна покласти і поверх начинки.
  • Кришать зверху тунця.
  • Розкладають мідії і креветки.
  • Посипають зеленою цибулею і італійськими травами.

Італійську піцу випікають у розігрітій до 180 градусів духовці. Час приготування – 25-30 хвилин. Борошняний виріб з замороженими морепродуктів готується за таким же принципом.

Дивіться також:  Піца з куркою і грибами – 7 смачних рецептів приготування

Підійде готовий морський коктейль. Його розморожують природним способом, варять 5-7 хвилин і охолоджують. Можна обшпарити морепродукти окропом і підсмажити на сковороді протягом 5 хвилин.

Деякі любителі піци воліють готувати її на спеціальному соусі. Головне, щоб заправка поєднувалася з начинкою. Кращий соус для піци з морепродуктами – білий або томатний. Тісто змазують їм, поки він гарячий.

Вносимо солодку нотку ананасами

Домочадці напевно будуть у захваті від піци з ананасами і морепродуктів.

Щоб її приготувати, потрібно взяти такі продукти:

  • 15 г сухих дріжджів;
  • 0,5 кг борошна вищого сорту;
  • 200 мл води;
  • маленька ложка солі;
  • дві столові ложки томатного соусу;
  • соняшникова олія для змащування;
  • три великих ложки оливкової олії.

Для начинки потрібні:

  • 300 г сиру;
  • 300 г великих креветок;
  • половина банки ананасів;
  • невелика цибулина;
  • зелень.

Покроковий рецепт тіста:

  • Дріжджі у теплій воді розмішують, додають сіль і оливкове масло.
  • Через 10-15 хвилин додають просіяне борошно кількома частинами.
  • Замішують тісто і залишають його на годину.
  • Ще раз вимішують тісто і дають постояти 30 хвилин.
  • Із зазначених продуктів виходить 2 піци, тому частина тесту можна заморозити до наступного разу.

Підготовка начинки:

  • Сир натирають на крупній тертці.
  • Відварені креветки нарізують на невеликі шматочки.
  • Ананаси шаткуємо кубиками.
  • Цибулю нарізають півкільцями.

Останній етап:

  • Основу розкочують в тонкий коло на змащеному олії деку. Формують невеликі бортики.
  • Змащують поверхню томатним соусом або кетчупом.
  • Розкладають зверху цибулю, креветки і ананаси.
  • Посипають сиром.
  • Ставлять в духовку на 30 хвилин. Температура приготування – 180 градусів.

Готову страву посипають зеленню.

Гострий рецепт приготування

Любителям гострої їжі обов’язково сподобається рецепт з перцем.

Тісто готують із наступних продуктів:

  • три яйця;
  • 50 г дріжджів;
  • 20 г цукру;
  • щіпка солі;
  • стакан теплого молока;
  • 500 г борошна;
  • 100 г маргарину.
Дивіться також:  Піца з ковбасою: 10 кращих рецептів

Для начинки беруть:

  • дві столові ложки оливкової олії;
  • 200 г креветок в банку;
  • 150 г консервованих мідій;
  • 200 р консервованих кальмарів (за бажанням);
  • дві столові ложки кетчупу;
  • 150 г моцарели;
  • чайна ложка пластівців чілі;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Хід приготування тіста:

  • З’єднують цукор, розмочені дріжджі, сіль і збиті яйця.
  • Додають до них розм’якшений маргарин і підігріте молоко. Усе ретельно перемішують.
  • Склад вливають у борошно і замішують тісто. Готову масу залишають на 1-2 години в теплому місці.
  • Тісто розкочують в тонкий пласт.
  • Зверху промащують кетчупом.

Збираємо піцу:

  • З консервованих банок зливають рідину.
  • Морепродукти перчать, солять і викладають на соус. Великі креветки розрізають навпіл.
  • Посипають піцу сиром.
  • Випікають 20-30 хвилин.

Подають гостру піцу, попередньо посипавши перцю чілі пластівцями. Вони надають страві пекучий смак і незвичайний аромат.

Пісна піца з морепродуктами

В період посту можна побалувати себе піцою з морепродуктів, яка готується з наступних інгредієнтів:

  • маленька ложка сухих дріжджів;
  • стакан води;
  • 2,5 склянки борошна;
  • столова ложка оливкової олії;
  • щіпка солі;
  • 2-3 столові ложки соусу з томатів або кетчупу;
  • оливкова олія;
  • 300 г морського коктейлю.

Покроковий рецепт:

  • У глибокій тарілці змішують дріжджі з теплою водою до розчинення.
  • Вливають олію, додають сіль.
  • Поступово всипають борошно і замішують тісто до густої консистенції.
  • Залишають його постояти в теплому місці на 1-2 години.
  • Морський коктейль обсмажують на сковороді.
  • Після закінчення часу розкочують тісто в тонкий коло.
  • Викладають зверху морепродукти, їх збризкують оливковим маслом.
  • Домашня піца готується в духовці 30-40 хвилин.

Можна приготувати страву в мультиварці. Для цього вибирають режим «Випічка».

З додаванням в начинку грибів

Для піци з грибами та морськими продуктами підійде будь-яке тісто з попередніх рецептів. Можна купити готове бездріжджове тісто в магазині.

Дивіться також:  Соус для піци як у піцерії

В якості начинки використовують:

  • 150 г креветок;
  • 200 г твердого сиру;
  • 150 г печериць;
  • чотири столові ложки томатного соусу;
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Підготовлене тісто розкачують на змащеному деку. Товщину шару вибирають за бажанням. Чим вона більше, тим довше випікається блюдо.
  • Змащують поверхню томатним соусом.
  • Зверху укладають відварені або консервовані креветки.
  • Між ними розкладають тонко нарізані печериці.
  • Зверху посипають тертим сиром.

Лист ставлять у духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. В якості начинки можна використовувати мідії, кальмари, тунця, крабів.

Прокрутка до верху