Тонке тісто з начинкою з креветок, мідій і сиру – ідеальне поєднання для сніданку, обіду або вечері. Особливо смачною виходить піца з морепродуктами, якщо приготовлена своїми руками.
Італійська піца з морепродуктами
Італійська кухня по душі багатьом росіянам. Традиційна піца в цій країні робиться з тонкого тіста. Спробуємо приготувати його в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- 170 г пшеничного борошна;
- маленька ложка сухих дріжджів;
- 120 мл теплої води;
- 0,5 маленької ложки солі;
- столова ложка оливкової олії.
Продукти для начинки:
- 150 г консервованого тунця;
- 150 г креветок;
- 100 г мідій;
- 20 г зеленої цибулі;
- 200 г сиру моцарелла;
- італійські трави.
Приготування піци по-італійськи:
- Щоб зробити основу, в ємності змішують борошно, дріжджі і сіль.
- Після вливають теплу воду і оливкове масло.
- Замішують тісто. Воно повинно вийти ніжним і легким.
- Формують з нього кулю, змазують оливковою олією і залишають під рушником на 30 хвилин в теплому місці.
Далі готують начинку:
- Відварюють мідії та креветки в підсоленій воді до готовності.
- Відкидають їх на друшляк.
- Нарізають сир тонкими пластами.
- Зелену цибулю шаткують.
- З тунця зливають масло.
Збирають піцу наступним чином:
- Стіл злегка посипають борошном, викладають на нього тісто.
- Розкочують основу діаметром 30 див. Переносять на деко, застелений пергаментним папером.
- Роблять невеликі бортики.
- Змащують поверхню і бортики оливковою олією. В італійській піці не використовують ні майонез, ні кетчуп.
- Викладають сирні скибочки, повністю закриваючи основу. Їх можна покласти і поверх начинки.
- Кришать зверху тунця.
- Розкладають мідії і креветки.
- Посипають зеленою цибулею і італійськими травами.
Італійську піцу випікають у розігрітій до 180 градусів духовці. Час приготування – 25-30 хвилин. Борошняний виріб з замороженими морепродуктів готується за таким же принципом.
Підійде готовий морський коктейль. Його розморожують природним способом, варять 5-7 хвилин і охолоджують. Можна обшпарити морепродукти окропом і підсмажити на сковороді протягом 5 хвилин.
Деякі любителі піци воліють готувати її на спеціальному соусі. Головне, щоб заправка поєднувалася з начинкою. Кращий соус для піци з морепродуктами – білий або томатний. Тісто змазують їм, поки він гарячий.
Вносимо солодку нотку ананасами
Домочадці напевно будуть у захваті від піци з ананасами і морепродуктів.
Щоб її приготувати, потрібно взяти такі продукти:
- 15 г сухих дріжджів;
- 0,5 кг борошна вищого сорту;
- 200 мл води;
- маленька ложка солі;
- дві столові ложки томатного соусу;
- соняшникова олія для змащування;
- три великих ложки оливкової олії.
Для начинки потрібні:
- 300 г сиру;
- 300 г великих креветок;
- половина банки ананасів;
- невелика цибулина;
- зелень.
Покроковий рецепт тіста:
- Дріжджі у теплій воді розмішують, додають сіль і оливкове масло.
- Через 10-15 хвилин додають просіяне борошно кількома частинами.
- Замішують тісто і залишають його на годину.
- Ще раз вимішують тісто і дають постояти 30 хвилин.
- Із зазначених продуктів виходить 2 піци, тому частина тесту можна заморозити до наступного разу.
Підготовка начинки:
- Сир натирають на крупній тертці.
- Відварені креветки нарізують на невеликі шматочки.
- Ананаси шаткуємо кубиками.
- Цибулю нарізають півкільцями.
Останній етап:
- Основу розкочують в тонкий коло на змащеному олії деку. Формують невеликі бортики.
- Змащують поверхню томатним соусом або кетчупом.
- Розкладають зверху цибулю, креветки і ананаси.
- Посипають сиром.
- Ставлять в духовку на 30 хвилин. Температура приготування – 180 градусів.
Готову страву посипають зеленню.
Гострий рецепт приготування
Любителям гострої їжі обов’язково сподобається рецепт з перцем.
Тісто готують із наступних продуктів:
- три яйця;
- 50 г дріжджів;
- 20 г цукру;
- щіпка солі;
- стакан теплого молока;
- 500 г борошна;
- 100 г маргарину.
Для начинки беруть:
- дві столові ложки оливкової олії;
- 200 г креветок в банку;
- 150 г консервованих мідій;
- 200 р консервованих кальмарів (за бажанням);
- дві столові ложки кетчупу;
- 150 г моцарели;
- чайна ложка пластівців чілі;
- сіль;
- чорний мелений перець.
Хід приготування тіста:
- З’єднують цукор, розмочені дріжджі, сіль і збиті яйця.
- Додають до них розм’якшений маргарин і підігріте молоко. Усе ретельно перемішують.
- Склад вливають у борошно і замішують тісто. Готову масу залишають на 1-2 години в теплому місці.
- Тісто розкочують в тонкий пласт.
- Зверху промащують кетчупом.
Збираємо піцу:
- З консервованих банок зливають рідину.
- Морепродукти перчать, солять і викладають на соус. Великі креветки розрізають навпіл.
- Посипають піцу сиром.
- Випікають 20-30 хвилин.
Подають гостру піцу, попередньо посипавши перцю чілі пластівцями. Вони надають страві пекучий смак і незвичайний аромат.
Пісна піца з морепродуктами
В період посту можна побалувати себе піцою з морепродуктів, яка готується з наступних інгредієнтів:
- маленька ложка сухих дріжджів;
- стакан води;
- 2,5 склянки борошна;
- столова ложка оливкової олії;
- щіпка солі;
- 2-3 столові ложки соусу з томатів або кетчупу;
- оливкова олія;
- 300 г морського коктейлю.
Покроковий рецепт:
- У глибокій тарілці змішують дріжджі з теплою водою до розчинення.
- Вливають олію, додають сіль.
- Поступово всипають борошно і замішують тісто до густої консистенції.
- Залишають його постояти в теплому місці на 1-2 години.
- Морський коктейль обсмажують на сковороді.
- Після закінчення часу розкочують тісто в тонкий коло.
- Викладають зверху морепродукти, їх збризкують оливковим маслом.
- Домашня піца готується в духовці 30-40 хвилин.
Можна приготувати страву в мультиварці. Для цього вибирають режим «Випічка».
З додаванням в начинку грибів
Для піци з грибами та морськими продуктами підійде будь-яке тісто з попередніх рецептів. Можна купити готове бездріжджове тісто в магазині.
В якості начинки використовують:
- 150 г креветок;
- 200 г твердого сиру;
- 150 г печериць;
- чотири столові ложки томатного соусу;
- сіль, спеції.
Спосіб приготування:
- Підготовлене тісто розкачують на змащеному деку. Товщину шару вибирають за бажанням. Чим вона більше, тим довше випікається блюдо.
- Змащують поверхню томатним соусом.
- Зверху укладають відварені або консервовані креветки.
- Між ними розкладають тонко нарізані печериці.
- Зверху посипають тертим сиром.
Лист ставлять у духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. В якості начинки можна використовувати мідії, кальмари, тунця, крабів.