Піца з печерицями – найкраще блюдо для перекусу. Ніжна начинка з грибами і сиром надає їй м’якості, від якого страва тане в роті. Крім грибів, страву можна додати будь-які продукти, ковбасу, сир, м’ясо, овочі.
Класична грибна піца з печерицями
Вам знадобиться:
- два помідора;
- одне яйце;
- сіль – 6 г;
- два види ковбаси – 600 г;
- пісне масло – 30 мл;
- борошно – 480 м;
- упаковка печериць;
- майонезний соус – 0,2 кг;
- щіпка чорного перцю;
- сир – 0,2 кг;
- кетчуп з томатів – 90 г;
- сода – 5 р.
Поетапне приготування:
- На чисту стільницю через сито насипати гіркою борошно.
- В чашечку з содою наливаємо трохи оцту. Суміш з’єднайте зі збитим яйцем, теплою водою. Отриману масу виливаємо на вершину гірки з борошна і формуємо тісто.
- Промиті почищені гриби рубаємо на скибочки і готуємо до рум’яного кольору на сковороді з маслом.
- На брусочки шаткуємо варену ковбасу, копчену на кружечки.
- Змішуємо майонез з кетчупом. Виходить соус – викладаємо в нього обидва види порізаної ковбаси.
- Помідори шаткуємо тонкими кільцями.
- Як тільки всі продукти для начинки виявляться готові – дістаємо з холодильника шар тіста.
- Формуємо з нього тонку корж і заповнюємо нею деко, формуючи невисокі бортики.
- Розподіляємо по пласту тесту ковбасу з соусом.
- Зверху висипаємо гриби, на них – помідори, подрібнений на тертці сир.
- Насипаємо трохи перцю і продовжуємо приготування, підігрів духовку до 200 градусів 35 хвилин.
З додаванням в начинку ковбаси
Сама класна піца виходить, якщо в ній об’єднати овочі, гриби та м’ясні продукти, а подрібнений сир дає яству дивну золотисту скориночку.
Компоненти рецепту:
- щіпка солі;
- маслини – 50 г;
- борошно – 330 г;
- печериці – 200 г;
- рафінована олія – 50 мл;
- цукор – 15 г;
- ковбаса салямі – 60 г;
- вода – 140 мл;
- сир – 0,1 кг;
- кетчуп 50 г;
- дріжджі – 20 р.
Як готується піца з печерицями, ковбасою і сиром:
- З’єднуємо в глибокій ємності цукор, дріжджі і сіль.
- Наливаємо туди підігріту воду і чекаємо розчинення дріжджів, вливаємо рафінована олія.
- Додаємо подрібнену в ситі борошно і робимо тісто. Сминаем його в кому і залишаємо на кухні на годину.
- Тісто розкачайте, так, щоб воно містилося на ваш лист.
- Тонкий пласт обробляємо кетчупом.
- Маслини шаткуємо на колечка, помідори – на кружечки, гриби невеликими скибочками, салямі – кружечками.
- Першим шаром в кетчуп викладається салямі, за нею – гриби, помідори, маслини по черзі.
- Заздалегідь обробляємо на тертці сир і насипаємо його на начинку.
- Готуємо ласощі 15 хвилин при максимальній температурі духовки.
Готуємо з помідорами
Що потрібно взяти:
Начинка:
- сир – 35 г;
- томати – 100 г;
- майонез – 30 г;
- печериці – 100 г;
- томатний соус – 40 р.
Тісто:
- тепла вода – 130 мл;
- борошно – 0,31 кг;
- щіпка солі;
- цукор – 25 г;
- дріжджі – 7 г;
- рафінована олія – 40 мл
Як зробити піцу з печерицями і помідорами:
- В чашку з теплою водою насипаємо цукор і дріжджі, дочекатися, поки на поверхні утворюється піна.
- Вливаємо олію, додаємо сіль, борошно, замішуємо тісто і прибираємо його під рушник на півгодини.
- Гриби розрізаємо на невеликі пластини і відправляємо смажитися до появи золотистої скоринки.
- Шматок сиру обробляємо за допомогою терки.
- Ще раз розминаємо грудку тіста з додаванням невеликої кількості борошна і формуємо тонкий коржик.
- Її ми змащуємо кетчупом і розподіляємо по кетчупу підсмажені гриби.
- Зверху розподіляємо кружечки помідорів і подрібнений молочний сир.
- Залишилося додати майонез, зробивши по поверхні піци сіточку.
- Чекаємо, поки духовка розжариться до 220 градусів і запікаємо ніжне блюдо 10 хвилин.
Піца з куркою і печерицями
Список інгредієнтів:
Для начинки:
- приправи – орегано, паприка, базилік, перець – по 1 щіпці;
- моцарелла – 0,1 кг;
- кетчуп 50 г;
- половина курячої грудки;
- сіль – за смаком;
- шість печериць;
- вершки – 40 мл;
Для основи:
- щіпка дріжджів;
- вода – 0,15 л;
- борошно – 280 м;
- сіль – 10 г;
- ложка олії;
- цукровий пісок – 8 р.
Алгоритм дій:
- Прогріваємо воду до теплого стану. Виливаємо її в глибокий посуд і додаємо цукор, дріжджі і сіль. Наливаємо ложку рафінованої олії та крізь сито додаємо борошно.
- Готове тісто залишаємо на 40 хвилин підніматися.
- Промите куряче м’ясо розрізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо при додаванні прянощів протягом 12 хвилин.
- Коли м’ясо покриється рум’яною скоринкою, виймаємо його з сковороди.
- У комбайні перемелюємо шматок моцарелли.
- Промиті гриби кришимо на пластинки довжиною 3 див.
- Охолоджену птицю ще раз ріжемо ножем на дрібні шматочки.
- Ставимо в духовку режим розігріву, шкали встановлюємо на позначці 200 градусів.
- З грудки тіста розкачуємо тонку пластину і перекладаємо її на деко.
- Обробляємо поверхню тіста кетчупом, заливаємо вершками і по черзі розподіляємо куряче м’ясо, гриби, сир. Можна додати ще трохи спецій.
- Відправляємо це пишність в духовку на 15 хвилин.
З консервованими грибами
Склад рецепта:
Тісто:
- яйце – 2 шт.;
- масло рослинного виду – 140 мл;
- борошно – 320 г;
- молоко – 0,2 л;
Начинка:
- кетчуп – 0,15 кг;
- ковбаса – 0,1 кг;
- помідори – 2 шт.;
- оливки – 20 г;
- сир – 0,15 кг;
- печериці мариновані – 0,1 кг.
Покрокова інструкція:
- З продуктів основи для піци формуємо тісто, залишаємо його в стороні на 15 хвилин.
- Розкачуємо тісто в корж, обробляємо його рафінованим маслом і кетчупом.
- Розподіляємо по кетчупу половину подрібненого на тертці сиру.
- Викладаємо брусочки маринованих грибів, кружечки помідорів, кільця маслин.
- Поверхня страви засипаємо залишилися сиром і готуємо в духовці, прогрітій до температури 180 градусів 15 хвилин.
Швидкий рецепт на сковороді
Вам знадобиться:
- сметана – 0,1 кг;
- борошно біла – 225 г;
- печериці – 120 г;
- яйце – 2 шт.;
- сир – 45 г;
- майонез – 90 г;
- помідори – 2 шт.
Як приготувати піцу з грибами:
- Для тіста з’єднуємо сирі курячі яйця, сметану, борошно і майонез. Все перемішуємо ложкою.
- Вийшло полужидкое тісто переливаємо на сковороду, попередньо розігрівши її.
- Довільними шматочками шаткуємо помиті гриби, томати, ковбасу.
- Викладаємо ці інгредієнти зверху на основу для піци в сковороді.
- Обробляємо на тертці сир і засипаємо їм начинку.
- Починаємо приготування і чекаємо розплавлення сиру. Тепер можна вимикати плиту і розрізати хрустку ніжну піцу на шматочки.
З болгарським перцем
Необхідні продукти:
- банку маслин;
- молоко – 0,2 л;
- цибуля – 2 шт.;
- цукор – 16 г;
- два яйця;
- два болгарських перцю;
- борошно пшеничного ґатунку – 0,6 кг;
- сир – 0,25 кг;
- щіпка солі;
- дріжджі – 6 м;
- кетчуп 50 г;
- рафінована олія – 50 мл;
- шість печериць;
- майонез – 40 г;
- ковбаса копчена – 0,25 кг;
- спеції за смаком;
- пучок свіжої зелені.
Алгоритм дій:
- У теплому молоці розчиняємо дріжджі. Додаємо окремо збиті яйця, цукор, борошно, сіль, рафінована олія, формуємо м’яке тісто. Даємо йому піднятися, прибравши в сторону на 40 хвилин.
- Ділимо його на дві половинки. Першу розминаємо в тонкий коржик і розстилаємо по дну дека. Не забудьте сформувати маленькі бортики.
- Гриби кришимо пластинками, ковбасу – кубиками, солодкий перець, маслини і цибулю – кружальцями.
- Підготовлені продукти викладаємо в будь-якому порядку на пласт тіста.
- Верх страви змащуємо майонезом і насипаємо подрібнений в кухонному комбайні сир.
- З цієї кількості тіста і інгредієнтів виходить дві піци.
Готуємо в духовій шафі 25 хвилин. Страва має покритися блискучою рум’яною скоринкою. Приємного апетиту!