Плов в духовці з куркою – 5 рецептів, як приготувати

Якщо вам набридло готувати плов звичайним способом на плиті, приготуйте його в духовці. Блюдо виходить таким же насиченим і ароматним. А ось, як правильно готувати плов в духовці з куркою зараз розповімо.

Плов в духовці на деко з куркою

Плов в духовці з куркою є більш простим і швидким варіантом приготування на відміну від традиційного способу. При цьому рис виходить розсипчастим, а сама страва не таким жирним, що дуже підходить тим, хто боїться за свою фігуру.

Інгредієнти:

  • 600 г курки;
  • стакан рисових зерен;
  • за дві цибулі і моркви;
  • головка часнику.

Спосіб приготування:

  • Спочатку ми підготуємо овочі і м’ясо. Для цього на сковорідці злегка обсмажуємо курячі брусочки.
  • Потім кладемо до курки подрібнену цибулю та моркву, смажимо м’ясо з овочами 10 хвилин.
  • Беремо деко, краще з високими бортиками, викладаємо м’ясо разом з овочами і соком, який утворився при обжарке інгредієнтів.
  • Зверху викладаємо рис, посипаємо все сіллю, спеціями і вливаємо крутий окріп у співвідношення 1:2. Не забуваємо про часник, його можна розібрати на зубчики і увіткнути їх прямо в рис.
  • Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура 180 градусів. Під час готування курячий плов розмішувати не можна, тільки після завершення процесу приготування. Також не варто відразу діставати готове блюдо, дайте йому 10 хвилин постояти в вимкненій духовці.

Готуємо в горщиках

Як правило, плов готується в казані, але іноді можна порушити традиції і приготувати не менш ситне страву в горщиках. Плов у горщиках виходить апетитним, ароматним і з меншим вмістом калорій.

Інгредієнти:

  • півкіло птиці;
  • велика цибулина і дві морквини;
  • 250 г рисової крупи;
  • масло;
  • сіль, перець, прянощі для плову.
Дивіться також:  Гречка з куркою в мультиварці – 6 рецептів

Спосіб приготування:

  • Курячу м’якоть нарізаємо невеликими брусочками і разом зі спеціями злегка обсмажуємо на сковороді.
  • Цибулю шаткуємо, моркву ріжемо соломкою і тушкуємо разом з м’ясом 15 хвилин.
  • Обсмажені інгредієнти розкладаємо по горщикам, кладемо рис, наливаємо води вище рівня крупи на два сантиметри.
  • Горщики прикриваємо і ставимо в духовку на 40 хвилин, температура 200°С.

У утятнице

Для виготовлення утятниц використовується чавун, алюміній і нержавіюча сталь. Завдяки таким матеріалам страви в ній виходять дуже смачними. Гасити плов у утятнице можна традиційно на плиті або в духовці. Для страви можна взяти будь-які частини тушки птиці, але краще вбирає аромати саме філе. З спеції можна взяти каррі для отримання красивого кольору і прованські трави для неперевершеного аромату.

Інгредієнти:

  • 650 г філе птиці;
  • 320 г рисових зерен;
  • за дві моркви і цибулі середніх;
  • головка часнику;
  • масло.

Спосіб приготування:

  • Гусятницю ставимо на плиту, вливаємо в неї масло і починаємо смажити інгредієнти, спочатку шматочки курки, а потім м’ясо разом з нарізаними овочами і спеціями.
  • Знімаємо начиння з плити, кладемо рис, приправи, зіру, цілу головку часнику, очищений від лушпиння, вливаємо воду, прикриваємо кришкою і відправляємо духовку на годину, температура 180°С.

Лінивий плов з куркою в духовці

Нагодувати свою сім’ю смачно і швидко досить просто. Для цього візьміть на замітку наш рецепт приготування ледачого плову з куркою.

Інгредієнти:

  • 420 г курячого м’яса;
  • стакан рисових зерен;
  • цибулю, моркву;
  • будь-які приправи і сіль.

Спосіб приготування:

  • У форму для запікання викладаємо промиті рисові зерна, перемішані з півкільцями цибулі і натертою морквою. При бажанні можна додати родзинки або солодкий перець.
  • На рис кладемо курячі шматочки, посипаємо все спеціями, наливаємо води, форму прикриваємо фольгою і тушкуємо в духовці годину, температура 190°С. За 15 хвилин до готовності фольгу можна прибрати.
Дивіться також:  Каша з гарбуза — 11 рецептів швидких і смачних

У рукаві для запікання

Як правило, приготування плову займаємо досить багато часу, спочатку треба приготувати казан, а потім тільки сам плов. Але сьогодні є рецепти, які дозволяють приготувати страви смачно і головне просто.

Інгредієнти:

  • 650 г курячого м’яса;
  • два склянки рисового крупи;
  • моркву і цибулина;
  • два часникового зубчики;
  • сіль, перець, прянощі для плову.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізаємо на брусочки, зерна крупи промиваємо, цибулю ріжемо півкільцями, моркву тонкими брусочками.
  • Всі нарізані інгредієнти і рис змішуємо, приправляємо спеціями і кладемо в кулінарний рукав.
  • В кількох місцях робимо проколи, щоб пара вільно виходив, і ставимо в духовку на годину при температурі 200°С. Щоб курячий плов підрум’янився, за 15 хвилин пакет розрізаємо.

Які спеції додавати в плов

У багатьох народів світу плов є одним з улюблених страв. У кожній кухні є свої рецепти його приготування, хтось готує з баранини, хтось із свинини, деякі замість рису використовує нут або горох. Але ось без чого плов не вийде таким смачним і ароматним, так це без спецій. Приправи для плову є одним з важливих інгредієнтів, і зараз ми поділимося секретом, як підготувати купаж приправ, які ви зможете використовувати для приготування курячого плову.

Інгредієнти:

  • ложечка насіння кмину;
  • дві ложечки сушених ягід барбарису;
  • по 1/3 ложечки перцю чорного і чилі;
  • половина ложки сухого чебрецю;
  • щіпка шафрану.

Спосіб приготування:

  • Беремо ступку, висипаємо в неї сушений (солодкий) червоний перець і товчемо до дрібних шматочків.
  • Також в ступці подрібнюємо чебрець, а чорний перець подрібнюємо в кавомолці.
  • У ємності змішуємо кмин, чебрець, шматочки солодкого перцю, шафран, чилі, чорний перець, а також ягоди барбарису, їх подрібнювати не потрібно.
  • Отриману суміш пересипаємо в баночку, закриваємо і використовуємо в процесі готування плову.
Дивіться також:  Котлети з квасолі – 8 простих і смачних рецептів

Також для рецепта можна використовувати відразу кілька сортів перцю, коріандр (насіння), солодку паприку і сушені томати. Щоб надати страві солодку нотку у приготуванні використовують не тільки спеції, але і сушені фрукти, наприклад, родзинки, сушену сливу і курагу.

Іноді зустрічаються рецепти з додаванням пажитника, який надає страві грибний смак, з мускатним горіхом, розмарином, з корицею і навіть ваніллю. Але найголовніше, приправи потрібно додавати в процесі смаження м’яса і овочів, на тому етапі, коли інгредієнти будуть майже готові.

Запропоновані рецепти – це всього лише мала частина того, що нам пропонує світ кулінарних шедеврів. Приготувати плов в духовці можна не тільки з курки, але і з будь-якого іншого м’яса, навіть є рецепти солодкого плову з горіхами і сухофруктами.

Прокрутка до верху