Досвідчені господині знають, що приготування справжнього плову справа довга, копітка і відповідальна. Але з появою на кухні мультиварки ця проблема вирішується буквально сама собою. Адже розумна техніка без вашого втручання простежить за тим, щоб все було зроблено на найвищому рівні.
Як приготувати плов в мультиварці — супер рецепт з фото
Якщо в мультиварці є програма «плов», то готувати це ситне блюдо можна хоч кожен день. Підійде також режим «гасіння», «смаження», «випічка» і т. д.
- 500 г курячого м’яса;
- 2 середні морквини;
- 1 велика цибулина;
- 2 мультист. рису;
- 2 ч. л. солі;
- 4-5 мультист. води;
- лавровий листок;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
- Встановіть режим «смаження» або «випічка». Влийте олію в чашу, завантажте нарізаний довільно цибулю.
- Як тільки цибуля досить обсмажиться, додати до нього натерту крупно моркву.
- Куряче м’ясо поріжте на середні шматочки і викладіть до овочів.
- Коли мяско придбає красиву скоринку, а морква стане м’якою, всипте добре промитий рис.
- Посоліть, киньте лаврушки і залийте водою. Для подальшого приготування виберете програму «плов» або інший відповідний режим приблизно на 25 хвилин.
- Після закінчення процесу дайте страві настоятися ще хвилин десять в режимі підігріву.
Плов зі свининою в мультиварці — покроковий рецепт з фото
Наступний рецепт у всіх подробицях опише процес приготування плову зі свининою.
- 450 г свинячої м’якоті;
- 250 г длинозернистого рису;
- пара головок цибулі;
- 1-2 середні морквини;
- сіль;
- приправа для плову;
- масло рослинне для смаження;
- вода.
Приготування:
- Свинячу м’якоть обполосніть водою, підсушіть і наріжте однаковими брусочками. В меню оберіть режим «смаження», розігрійте трохи (пару ложок) рослинного масла і завантажте м’ясо. Смажте його, не турбуючи, протягом 20 хвилин.
- В цей час очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його чверть кільцями. З морквини зніміть верхній шар і натріть на крупній терочке.
- М’ясо присолите і посипте підходящої приправою.
- Викладіть подрібнені овочі і акуратно перемішайте дерев’яною або силіконової лопаткою. Смажте до закінчення програми. (Якщо всі інгредієнти просмажаться раніше, то вимкніть техніку.)
- Рис ретельно промити в проточній воді. Для цього насипте його в глибоку миску і відкрийте кран, щоб з’явилася невелика цівка води. Залиште в такому положенні хвилин на п’ять.
- Промитий рис викладіть рівним шаром поверх овочів і м’яса, не перемішуючи. Ще трохи посоліть і приправте. Обережно, щоб не порушити шари, влити теплу воду. Вона повинна покривати всі продукти приблизно на 1-2 пальця.
- Тепер встановіть режим «плов» та присвятити цей час (приблизно 40 хвилин) інших справах.
- Після звукового сигналу обережно перемішайте вміст мультиварки і дайте відпочити близько 5-10 хвилин.
Ще один неймовірний покроковий фото рецепт плову зі свининою в мультиварці
Хочете спробувати неймовірно смачний плов зі свининою, але не знаєте, як приготувати його в мультиварці? В точності дотримуйтесь покрокової інструкції з фото і все вийде.
- 500 р свинини;
- 1 морква;
- 1 велика цибулина;
- 2 мультист. рису;
- 4 мультист. води;
- суміш прянощів і перців;
- 60 мл рослинного масла;
- 1 ст. л. томату;
- 2-3 часникових зубки;
- сіль.
Приготування:
- Щоб плов в мультиварці вийшов особливо смачним, для його приготування використовуйте пропарений рис. Крупу переберіть, помийте, залийте теплою водою і залиште приблизно на 6-8 годин. Якщо для готування обраний звичайний рис, то його достатньо лише добре промити.
- Моркву і цибулини почистіть, наріжте невеликими кубиками або соломкою. Свинячу м’якоть обмийте прохолодною водою, підсушіть і поріжте невеликими шматочками.
- У чашу мультиварки влийте трохи олії (підійде також топлене сало). Задайте режим «смаження» або «випічки». Завантажте м’ясо і обсмажте його до красивої скоринки при відкритій кришці.
- Викладіть нарізані овочі і при періодичному перемішуванні продовжуйте смажити все разом. Додайте подрібнений часник і томатну пасту. Протушкувати ще кілька хвилин. (Замість томату можна додати трохи шафрану або куркуми, тоді плов придбає такий же красивий колір.)
- Залийте гарячою водою, додайте сіль і суміш пряних спеції (червоний і чорний перець, сушену кінзу, зіру, барбарис). Варіть основу для плову, іменовану зервак, приблизно 5 хвилин. Завантажте заздалегідь підготовлений рис, перемішайте всі інгредієнти, прикрийте кришкою і готуйте в режимі «плов» потрібний час.
- Після сигналу ще раз обережно перемішайте і залиште на 10 хвилин в режимі «підігріву».
Плов з куркою в мультиварці
Готувати плов на плиті суще покарання. Зазвичай він перетворюється в кашу з шматочками м’яса. Зовсім інша справа, якщо за роботу береться мультиварка. До того ж плов з куркою готується дуже швидко.
- 300 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1.5 мультист. рису;
- 4-5 ст. л. олії соняшнику;
- 2 ч. л. солі;
- 3.5 мультист. води;
- 1 ч. л. приправи для плову;
- 1 лавровий лист.
Приготування:
- У каструлю влийте олію і виберіть потрібну програму (випічка, смаження, пароварка). Філе курки наріжте невеликими скибочками і відправте в розігрітий рослинний жир.
- Моркву натріть крупно, цибулю поріжте дрібними кубиками.
- Додайте овочі до курячого м’яса і смажте всі разом близько 20 хвилин. За цей час всі інгредієнти повинні покритися легкої засмаженою скоринкою.
- Рис мийте, поки вода не стане прозорою. Викладіть крупу поверх овочів і м’яса рівним шаром. Додайте спеції, лаврушку і сіль. Можна кинути цілу головку часнику або жменю родзинок.
- Обережно додайте воду, щоб інгредієнти не перемішалися, і тушкуйте приблизно 25 хвилин в режимі «плов» або «гасіння».
- Щоб плов дійшов, після звукового сигналу залиште страву в режимі «підігріву» ще на 15-20 хвилин.
Смачний рецепт плову в мультиварці з родзинками
Родзинки – секретний інгредієнт, який надає звичайному плову пікантну оригінальність. Сушені ягоди винограду забезпечують страви ледь вловимий солодкуватий присмак.
- 400 г курки;
- 2 великі морквини;
- 1 велика головка цибулі;
- 2 мультист. рису;
- велика жменя ізюму;
- 2 ч. л. солі;
- 2 ч. л. приправи для плову;
- трохи перцю горошком;
- 1 лавровий лист;
- 4 ст. л. масла рослинного;
- 4 мультист. теплої води.
Приготування:
- У мультиварочную чашу влийте олію, завантажте куряче м’ясо (індичку або свинину), нарізане дрібними шматочками. Встановіть програму з найбільш високою температурою приготування, наприклад, «пароварка».
- Поки м’ясо смажиться, довільно наріжте цибулю.
- З морквини зніміть тонкий верхній шар і натріть її на крупній тертці.
- Завантажте овочі до м’яса і смажте, періодично помішуючи до золотистої скоринки.
- Родзинки переберіть, промийте в теплій воді і додайте в блюдо. Перемішайте і тушкуйте все разом ще деякий час.
- Дуже ретельно (5-6 разів) промийте рис.
- Через 20 хвилин з початку готування (приблизно стільки піде на смаження овочів і м’яса) викладіть рис і рівномірно розподіліть його, не перемішуючи.
- Тонкою цівкою влийте теплу воду, щоб вона перекрила рис приблизно на два пальці. Додати лаврушку, приправи і сіль.
- Виберете в меню програму «плов» і в найближчі 20-25 хвилин він буде готовий.
Плов з яловичиною в мультиварці — фото рецепт
Яловичина відома тим, що її потрібно довго тушкувати, щоб вона стала м’якою і ніжною. Однак приготування плову з яловичиною в мультиварці займе не так вже багато часу.
- 400 г яловичої м’якоті;
- 2 середні морквини;
- 1 велика цибулина;
- 2 мультист. рису;
- 1 часникова головка;
- 1 ч. л. солі;
- за смаком спеції для плову;
- 30 мл рослинного масла;
- 4.5 мультист. води.
Приготування:
- Наріжте яловичину на невеликі шматочки поперек волокна. Влийте в мультиварочную чашу масло, задайте режим «пароварка» і завантажте м’ясо.
- Моркву наріжте тоненькою соломкою, цибулю чверть кільцями. Приблизно через 20 хвилин після закладки м’яса, коли утворився сік випарується, викладіть овочі.
- Ще через 20-30 хвилин завантажте ретельно вимиту в 2-3 водах крупу рису і розрівняйте її.
- Влийте тонкою цівкою воду, посоліть і додайте приправи. Виберіть відповідний режим (плов, смаження, випікання, пароварка) на 25 хвилин.
- Пізніше розріжте часникову головку навпіл і покладіть половинки зверху, трохи втиснувши їх в рис. Залиште страву ще на 10 хвилин в режимі «томління» або «підігрів».
Як приготувати плов в мультиварці Редмонд?
В мультиварці Редмонд можна приготувати плов по всім правилам східної кухні. Потрібно лише слідувати рецептом, в якому даються точні вказівки.
- 400 г м’яса (свинина, яловичина, телятина);
- 2 склянки рису;
- 3 ст. води;
- 2 цибулини;
- 3 морквини;
- 6 ст. л. олії соняшнику;
- сіль;
- ціла головка часнику;
- 1.5 ч. л. зіри;
- 1 ч. л. сухого барбарису;
- ¼ Ч. л. білого перцю;
- 1.4 ч. л. шафрану або 1.2 ч. л. куркуми.
Приготування:
- У чашу налийте олію і встановіть програму «смаження» на 30 хвилин, якщо таймер включається після повного нагрівання і на 40, якщо відразу. Завантажте цибулю, нарізану дрібними кубиками, і закрийте кришку.
- М’ясо обмийте і наріжте невеликими шматочками. Завантажте в мультиварку, перемішайте.
- Очистіть моркву, наріжте її великою соломкою. Половину відразу ж відправте в плов, другу частину на час відкладіть. Ще раз перемішайте і тушкуйте до закінчення програми.
- Влийте в каструлю один стакан окропу. Додайте сіль, суміш приправ і встановіть режим «гасіння» «м’ясо» на 40 хвилин.
- Висипте рис в миску, залийте водою, через 2-3 хвилини промийте. Повторіть процедуру ще кілька разів.
- В мультиварку завантажте другу половину моркви, зверху рівним шаром розкласти рис. Головку часнику помийте і, не очищаючи, застроміть в самий центр. Долийте ще 2 склянки окропу, присолите і встановіть програму «плов» на 45 хвилин.
- Готову страву перемішайте і залиште на 10-15 хвилин в режимі «підігріву», щоб воно дійшло.
Як приготувати плов в мультиварці Поларіс?
Готувати плов в мультиварці Поларіс також просто. А щоб блюдо вийшло ще цікавіше, в нього можна додати трохи яскравих фарб.
- 350 г курячого філе;
- 1 мультист. рису;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. замороженого горошку;
- стільки ж кукурудзи.
- 3 ст. л. олії;
- сіль;
- жменю сухого барбарису;
- по дрібці, щоб вийшло приблизно ½ ч. л. гострого каррі, червоного, білого і чорного перцю, сушеного базиліка, паприки, мускатного горіха.
Приготування:
- Увімкніть мультиварку, встановіть режим «смаження», влийте масло.
- Наріжте довільно м’ясо, цибулю і моркву. Завантажте в прогріте мало і смажте, поки всі продукти придбають легку скоринку.
- Додайте добре вимитий рис, заморожений горошок і кукурудзу. Посоліть і приправити сумішшю пряних трав.
- Перемішайте і влийте 2 склянки гарячої води. Закрийте кришку і поставте каструлю на 50 хвилин в режим «плов».