Плов – це традиційне східне блюдо, яке дуже часто з’являється на столах у багатьох сім’ях. Звичайно, кожна господиня готує його по-своєму, але загальні принципи рецепта незмінно зберігаються. Початківцям кулінарам варто спробувати приготувати плов в мультиварці. Цей пристрій значно полегшує завдання кухаря, при цьому роблячи блюдо ситним та смачним.
Плов в мультиварці — класичний рецепт
Для такого варіанту частування краще використовувати баранину, але також підійде курка або свинина. Крім м’яса (550 м), потрібно взяти також: 350 г моркви і білого лука, цілу головку часнику, 750 мл води, 270 р. рису (длиннозернового), по щіпці чорного меленого перцю і зіра, сіль, олія.
Подається ароматне блюдо з асорті з свіжих або маринованих овочів.
З куркою
Страва виходить дуже ніжним, якщо готувати плов в мультиварці з куркою (грудкою), і не обсмажувати овочі на олії. Такий варіант підійде найменшим членам сім’ї, а також людям, які стежать за своєю фігурою. Для нього буде потрібно використовувати: 1 грудку, 220 г рису, по 1 шт. цибулі і моркви, щіпку барбарису і будь-які інші приправи, сіль, 280 мл води.
Якщо в мультиварці немає програми «Смаження», її замінить варіант «Випічка».
Оригінальний рецепт для мультиварки з родзинками
Страва з додаванням родзинок має особливий неповторний пікантний смак. При цьому плов не вийде солодким. Крім сухофрукта (120 г), також потрібно взяти: 450 г курячого філе, 2 шт. моркви і білого лука, 350 г рису, 700 мл води, 1 лавровий листочок, 4 горошини чорного перцю, будь-які приправи для плову і масло.
Частування подається до столу після ретельного перемішування.
Рецепт плову з яловичиною
Якщо вирішено готувати плов з яловичиною, то краще заздалегідь на пару годин замаринувати м’ясо у суміші олії та приправ. Це дозволить скоротити час готування. Також потрібно нарізати яловичину (550 г) невеликими шматочками, очистивши їх від прожилок і плівок. Крім м’яса, потрібно використовувати: по 3 шт. білого цибулі і моркви, 4-5 зубчиків часнику, 370 г рису довгозерного), масло, сіль.
Через 20 хвилин можна спробувати частування і при необхідності досолити.
Як приготувати узбецький плов з бараниною?
Традиційний узбецький варіант обговорюваного страви завжди готується з бараниною. Потрібно використовувати 450 г м’яса, а, крім нього: 420 г рису, по 1 шт. цибулі і моркви, 0,5 пачки вершкового масла, пару зубчиків часнику, 1 ч. л. спеціальної приправи для плову, сіль.
При бажанні під час готування до рису додається дрібно нарізана зелень і барбарис.
Пісний плов з грибами в мультиварці
Навіть під час посту цілком допустимо побалувати себе смачним ситним пловом. М’ясо в такому рецепті замінять печериці (350 г). Крім грибів, потрібно використовувати: по 1 шт. моркви, цибулі і солодкого червоного перцю, 350 г непропаренного довгозернистого рису, по 1 ст. л. барбарису і спецій для плову, 5 зубчиків часнику, сіль, олія.
Саме завдяки мультиварці пісний плов виходить ніжним і розсипчастим.
Спосіб приготування з курячими сердечками
Курячі сердечка – це не тільки дуже ніжне м’ясо, але ще й бюджетне. Воно дозволить приготувати не тільки смачний, але і дуже економний плов. Крім сердечок (500 г), слід використовувати: 2 мультистакана рису, по 2 шт. цибулі і моркви, цілу головку часнику, сіль, будь-які ароматні трави, олію.
Заважати частування можна тільки після звукового сигналу пристрою про його готовність. Далі краще залишити страву на «підігріві» ще на півгодини.
Зі свининою і чорносливом
Плов в мультиварці зі свининою готується не менш просто і швидко, ніж перераховані вище варіанти. Зробити страву більш пікантним допоможе додавання чорносливу без кісточок (160 г). Також потрібно використовувати наступні продукти: 350 г пропареного довгого рису, 450 г м’якоті свинини, по 2 шт. цибулі і моркви, по дрібці куміна, сушеного барбарису і меленої куркуми, головку часнику, сіль, олія.
Готове частування перед подачею до столу можна посипати подрібненою зеленню.
Розсипчастий плов в мультиварці
Щоб блюдо вийшло розсипчастим, рис потрібно вибирати шліфований довгий пропарений (280 г). Також його слід промити в декількох водах перед додаванням в мультиварку. Крім рису потрібно взяти: 450 г будь-якого м’яса, по 1 шт. цибулі і моркви, 4 часникового зубчики, будь-які спеції, сіль, олію.
Часник можна додавати як цілими, так і подрібненими зубчиками. У першому випадку, він вплине на аромат, а в другому – на смак.
Особливості приготування в мультиварках: Поларіс, Редмонт
Процес приготування смачного плову в мультиварці в першу чергу буде залежати від обраного пристрою. Наприклад, у більшості моделей Поларіс є режим «Смаження» (у тому числі «Смаження в олії»), але немає програми «Плов». Тому останню можна замінити варіантом «Гасіння», лише шляхом відновлення автоматичні виставлене час.
У пристроях Редмонт є всі необхідні режими. Програма Гасіння/Плов у багатьох моделей позначається однією кнопкою.
Якщо ж вирішено приготувати плов в мультиварці, в якій не виявилося жодного варіанту «Плов», ні «Гасіння», то можна замінити його програмою «Гречка».
Правда, у такому випадку потрібно стежити за часом приготування, так як є ймовірність в підсумку отримати суховатое блюдо.