Плов в мультиварці – 9 рецептів

Плов – це традиційне східне блюдо, яке дуже часто з’являється на столах у багатьох сім’ях. Звичайно, кожна господиня готує його по-своєму, але загальні принципи рецепта незмінно зберігаються. Початківцям кулінарам варто спробувати приготувати плов в мультиварці. Цей пристрій значно полегшує завдання кухаря, при цьому роблячи блюдо ситним та смачним.

Плов в мультиварці — класичний рецепт

Для такого варіанту частування краще використовувати баранину, але також підійде курка або свинина. Крім м’яса (550 м), потрібно взяти також: 350 г моркви і білого лука, цілу головку часнику, 750 мл води, 270 р. рису (длиннозернового), по щіпці чорного меленого перцю і зіра, сіль, олія.

  • М’ясо ретельно промивається і ріжеться на шматки середнього розміру. Воно відразу солиться і посипається приправами за смаком.
  • У режимі «Смаження» мультиварки м’ясні шматочки, обсмажують на добре розігрітому маслі 12 хвилин.
  • Морква нарізати тонкою соломкою, цибулю – півкільцями. Овочі відправляються до м’яса, і разом інгредієнти готуються ще 8 хвилин.
  • Залишилося додати воду, сіль, решту приправи і залишити продукти в тому ж режимі на пару хвилин.
  • Рис добре промивається і висипається в ємність мультиварки. Його поверхня потрібно розрівняти, а посередині увіткнути вимиту, але не очищену часникову голівку.
  • Готується в режимі «Плов» заданий програмою час.
  • Подається ароматне блюдо з асорті з свіжих або маринованих овочів.

    З куркою

    Страва виходить дуже ніжним, якщо готувати плов в мультиварці з куркою (грудкою), і не обсмажувати овочі на олії. Такий варіант підійде найменшим членам сім’ї, а також людям, які стежать за своєю фігурою. Для нього буде потрібно використовувати: 1 грудку, 220 г рису, по 1 шт. цибулі і моркви, щіпку барбарису і будь-які інші приправи, сіль, 280 мл води.

  • Шматочки грудки, зрізані з кістки, разом з подрібненими будь-яким способом овочами готуються в режимі «Смаження» 15-17 хвилин без додавання олії. Замінити його можна курячим бульйоном або невеликою кількістю води.
  • На тій же програмі до інгредієнтів всипається промитий рис, і разом вони «Смажаться» ще 7 хвилин.
  • Залишилося додати воду, вибрані спеції, сіль, барбарис, перемішати всі компоненти і запустити режим «Плов».
  • Якщо в мультиварці немає програми «Смаження», її замінить варіант «Випічка».

    Оригінальний рецепт для мультиварки з родзинками

    Страва з додаванням родзинок має особливий неповторний пікантний смак. При цьому плов не вийде солодким. Крім сухофрукта (120 г), також потрібно взяти: 450 г курячого філе, 2 шт. моркви і білого лука, 350 г рису, 700 мл води, 1 лавровий листочок, 4 горошини чорного перцю, будь-які приправи для плову і масло.

    Дивіться також:  М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

  • У режимі «Смаження» протягом 12 хвилин обсмажуються невеликі шматочки філе з додаванням будь-якого рослинного масла.
  • Подрібнені цибулю і моркву відправляються до м’яса і готуються разом ще таку ж кількість часу. І овочі, і курка повинні стати золотистими.
  • Родзинки і рис добре промиваються, після чого додаються в чашу пристрою.
  • У каструлю всипати спеції і сіль.
  • Інгредієнти заливаються водою таким чином, щоб вона повністю покрила крупу.
  • Готується страва в режимі «Плов» (можна замінити його програмою «Каша»).
  • Частування подається до столу після ретельного перемішування.

    Рецепт плову з яловичиною

    Якщо вирішено готувати плов з яловичиною, то краще заздалегідь на пару годин замаринувати м’ясо у суміші олії та приправ. Це дозволить скоротити час готування. Також потрібно нарізати яловичину (550 г) невеликими шматочками, очистивши їх від прожилок і плівок. Крім м’яса, потрібно використовувати: по 3 шт. білого цибулі і моркви, 4-5 зубчиків часнику, 370 г рису довгозерного), масло, сіль.

  • У чашу мультиварки наливається будь-яке рослинне масло, і включається режим «Смаження» на 40 хвилин. В ньому близько 20 хвилин потрібно готувати шматочки заздалегідь підготовленого м’яса, постійно перемішуючи.
  • По закінченню вказаного часу в ємність відправляються мініатюрні кубики білого цибулі і тонкі брусочки солодкої моркви. Разом вони смажаться до закінчення заданої програми. Дах не закривається.
  • Через 40 хвилин в чашу додається чашка гарячої води, будь-які спеції, сіль, подрібнений часник, і в режимі «Гасіння» вони нудяться ще 50 хвилин.
  • В останню чергу до м’яса і овочів всипається промитий рис і виливається 450 мл гарячої води. Вміст не перемішується.
  • Плов гаситься ще 40 хвилин.
  • Через 20 хвилин можна спробувати частування і при необхідності досолити.

    Як приготувати узбецький плов з бараниною?

    Традиційний узбецький варіант обговорюваного страви завжди готується з бараниною. Потрібно використовувати 450 г м’яса, а, крім нього: 420 г рису, по 1 шт. цибулі і моркви, 0,5 пачки вершкового масла, пару зубчиків часнику, 1 ч. л. спеціальної приправи для плову, сіль.

  • М’ясо, нарізане невеликими шматочками, в режимі «Смаження» готується до утворення апетитною скоринки на вершковому маслі. Після чого до нього надсилаються подрібнені цибулю, моркву, і разом продукти смажать до прозорості овочів.
  • Зверху вже готових інгредієнтів викладається добре промитий рис, порубаний часник, сіль і приправа.
  • У ємність пристрою заливається вода (трохи вище рівня крупи) і додається вершкове масло.
  • Готується страва в режимі «Плов» до закінчення програми.
  • Дивіться також:  Долма класична – 10 рецептів приготування долми у виноградному листі

    При бажанні під час готування до рису додається дрібно нарізана зелень і барбарис.

    Пісний плов з грибами в мультиварці

    Навіть під час посту цілком допустимо побалувати себе смачним ситним пловом. М’ясо в такому рецепті замінять печериці (350 г). Крім грибів, потрібно використовувати: по 1 шт. моркви, цибулі і солодкого червоного перцю, 350 г непропаренного довгозернистого рису, по 1 ст. л. барбарису і спецій для плову, 5 зубчиків часнику, сіль, олія.

  • Для приготування заправки моркву і солодкий перець нарізати великою соломкою, цибулю – півкільцями, часник – тонкими слайсами. Разом овочі страхуються в режимі «Смаження» на рослинній олії до прозорості.
  • Як тільки перераховані інгредієнти стануть м’якими, до них можна відправляти крупно нарізані гриби і смажити всі продукти разом до повної готовності печериць.
  • З спецій краще всього вибрати кінзу, кумін, шафран і барбарис. Вони змішуються з промитим рисом, після чого крупа відправляється в мультиварку.
  • Залишилося інгредієнти залити водою і в режимі «Гасіння» готувати їх 20 хвилин.
  • Саме завдяки мультиварці пісний плов виходить ніжним і розсипчастим.

    Спосіб приготування з курячими сердечками

    Курячі сердечка – це не тільки дуже ніжне м’ясо, але ще й бюджетне. Воно дозволить приготувати не тільки смачний, але і дуже економний плов. Крім сердечок (500 г), слід використовувати: 2 мультистакана рису, по 2 шт. цибулі і моркви, цілу головку часнику, сіль, будь-які ароматні трави, олію.

  • Кожне сердечко розрізається навпіл, промивається від крові і позбавляється від прожилок.
  • Цибулю з морквою подрібнюються будь-яким зручним чином і обсмажуються на олії в режимі «Смаження» до готовності.
  • Як тільки овочі почнуть золотитися, до них можна висипати сердечка, і разом готувати інгредієнти ще 7-10 хвилин.
  • Після в чашу закладається заздалегідь промитий рис, сіль, спеції, а також заливається вода (приблизно на палець вище крупи).
  • У режимі «Гасіння» страва готується 60 хвилин.
  • Через 45 хвилин кришка мультиварки на кілька секунд відкривається, і в плов відправляються очищені часточки часнику.
  • Заважати частування можна тільки після звукового сигналу пристрою про його готовність. Далі краще залишити страву на «підігріві» ще на півгодини.

    Зі свининою і чорносливом

    Плов в мультиварці зі свининою готується не менш просто і швидко, ніж перераховані вище варіанти. Зробити страву більш пікантним допоможе додавання чорносливу без кісточок (160 г). Також потрібно використовувати наступні продукти: 350 г пропареного довгого рису, 450 г м’якоті свинини, по 2 шт. цибулі і моркви, по дрібці куміна, сушеного барбарису і меленої куркуми, головку часнику, сіль, олія.

    Дивіться також:  Страви з кролика – 32 рецепта швидкого і простого приготування

  • У режимі «Смаження» на рослинній олії 15 хвилин обсмажуються невеликі шматочки свинини. По закінченню вказаного часу поверх них викладається нарізана брусочками моркву і великі кубики цибулі.
  • У чашу мультиварки висипаються всі спеції, а зверху перерахованих інгредієнтів розкладається чорнослив. Нарізати останній не потрібно.
  • Залишилося засипати в ємність рис і залити продукти водою до відмітки 2 л.
  • Під кришкою блюдо готується в режимі «Гасіння» 1 год.
  • Приблизно в середині процесу в середину чаші встромляється промита, але не очищена головка часнику.
  • Готове частування перед подачею до столу можна посипати подрібненою зеленню.

    Розсипчастий плов в мультиварці

    Щоб блюдо вийшло розсипчастим, рис потрібно вибирати шліфований довгий пропарений (280 г). Також його слід промити в декількох водах перед додаванням в мультиварку. Крім рису потрібно взяти: 450 г будь-якого м’яса, по 1 шт. цибулі і моркви, 4 часникового зубчики, будь-які спеції, сіль, олію.

  • Шматки м’яса миються і просушуються паперовим рушником, після чого злегка обсмажують на маслі в режимі «Смаження».
  • Подрібнені будь-яким зручним способом овочі додаються до покритим апетитною скоринкою м’ясних шматочках, і разом інгредієнти готуються в тій же програмі ще 7 хвилин.
  • В останню чергу в чашу мультиварки відправляється заздалегідь промитий рис, спеції, часник, сіль і заливається вода. Рідина повинна бути на 2 см вище крупи.
  • У режимі «Плов» страва готується 60 хвилин.
  • Часник можна додавати як цілими, так і подрібненими зубчиками. У першому випадку, він вплине на аромат, а в другому – на смак.

    Особливості приготування в мультиварках: Поларіс, Редмонт

    Процес приготування смачного плову в мультиварці в першу чергу буде залежати від обраного пристрою. Наприклад, у більшості моделей Поларіс є режим «Смаження» (у тому числі «Смаження в олії»), але немає програми «Плов». Тому останню можна замінити варіантом «Гасіння», лише шляхом відновлення автоматичні виставлене час.

    У пристроях Редмонт є всі необхідні режими. Програма Гасіння/Плов у багатьох моделей позначається однією кнопкою.

    Якщо ж вирішено приготувати плов в мультиварці, в якій не виявилося жодного варіанту «Плов», ні «Гасіння», то можна замінити його програмою «Гречка».

    Правда, у такому випадку потрібно стежити за часом приготування, так як є ймовірність в підсумку отримати суховатое блюдо.

    Прокрутка до верху