Плов в мультиварці з куркою – 7 рецептів, як приготувати
Плов в мультиварці з куркою дуже поживне, ситне і смачне блюдо. Варто відзначити, що плов зручний завдяки методу приготування — за один раз готується повноцінний вечерю, а використання мультиварки робить процес приготування ще швидше і зручніше.
Плов з куркою в мультиварці — простий покроковий рецепт
Плов з курки в мультиварці за класичним рецептом:
м’ясо куряче 1 кг;
рис 3 стакан;
цибуля 400 гр;
морква 600 гр;
сіль ½ ст. л.;
перець чорний мелений 1 ч. л.;
вода 5 стакан;
часник 1 голівка;
пучок зелені (петрушка і кріп);
олія 5 ст. л.
Порядок дій:
Куряче м’ясо добре промити, видаливши при необхідності залишки пуху. Рекомендується використовувати грудку. М’ясо нарізати кубиками і скласти в окрему миску.
Цибуля почистити і нарізати середнім кубиком. Морква також почистити і потерти, або дрібно нарізати.
Починаємо приготування: пару столових ложок рослинного масла налити в чашу і опустити цибулька, потім моркву. Готувати в режимі «Смаження» 5-7 хвилин до рум’яного кольору. Потім додати м’ясо. Добре перемішуємо вміст і продовжуємо готувати з відкритою кришкою, заважаючи періодично лопаткою. М’ясо обсмажуємо зовсім небагато. Додаємо прянощі і сіль, за бажанням можна використовувати будь-які спеції.
Поки готується курочка, займемося рисом — промиваємо від сміття і пилу до тих пір, поки вода не стане прозорою. Коли м’ясо обсмажиться 5-8 хвилин, додаємо рис, заливаємо гарячою водою, вставляємо 2-4 зубчики часнику вміст, переходимо в режим «Плов», і залишаємо тушкуватися на 40 хвилин.
Плов готовий. Гарненько перемішуємо м’ясо з рисом і розкладаємо на тарілочки.
Готуємо з курячої грудки
Приготувати плов в мультиварці всього за годину не складе особливої праці:
Куряче м’ясо швидко доходить до готовності, що робить її найкращим варіантом для приготування страв на швидку руку.
В даному варіанті рецепта все готується просто і швидко: почищені моркву і цибулю нарізаємо дрібним кубиком, курочку ріжемо середніми кубиками або скибочками.
Все викласти в чашу мультиварки, посипати прянощами, полити олією, добре перемішати.
Потім зверху засипаємо промитої крупи, заливаємо гарячою водою і включаємо режим «Плов». Страва готується годину. Цього часу цілком достатньо для отримання ароматної страви.
Приготований таким чином рис виходить розсипчастим і ситним.
Плов по-узбецьки з куркою в мультиварці
Традиційний узбецький плов готується дуже жирним і з бараниною. Тим не менше з куркою страва виходить смачним, але що важливо — не жирним, а значить більш дієтичним.
500 гр курячого м’яса;
2 середовищ. моркви;
2 середовищ. цибулини;
2 скл рису;
1 велика головка часнику;
маленький гострий перчик;
2 стопки масла;
сіль 1 ст. л.;
набір спецій для плову або курки 2 ч. л.
Порядок дій:
Всі інгредієнти заздалегідь почистити і вимити. Почнемо з лука: його потрібно нарізати тонкими половинками колечок. Щоб цибуля не викликав сльозоточивість, за 10-15 хвилин опустити головки в холодну воду. Потім моркву — її вручну нарізаємо соломкою так, щоб за розмірами була схожа на цибульні полуколечки.
Наступним буде м’ясо: нарізаємо його невеликими порційними шматочками.
В чашу кухонного винаходу наливаємо олію, обсмажуємо в ньому цибульні полуколечки до рум’яного кольору в режимі «Смаження», потім додаємо м’ясо. Дуже важливо обсмажити м’ясо тільки з цибулькою — сік і аромат цього овоча робить курку дуже смачною, надаючи йому особливу нотку. Відразу ж додаємо прянощі і солимо.
Тільки через 10-15 хвилин обсмажування м’яса можна додати моркву, включити режим «Гасіння» і залишити на 15 хвилин.
Через чверть години перемішуємо вміст, заливаємо гарячою водою так, щоб вона покрила м’ясо. В серединку вкладаємо гострий чилі і головку часнику. Закриваємо кришку і залишаємо тушкуватися на 8-10 хвилин. Через цей проміжок часу дістаємо перець, часник можна залишити, все перемішуємо і додаємо рис. При необхідності доливаємо води до рівня рису, трохи присипаємо сіллю, закриваємо кришку. Готуємо ще півгодини. Традиційно страва не перемішується, а подається в листковому вигляді.
На замітку. Рис рекомендується брати довгий, не пропарений.
Рецепт дієтичного страви
Рецепт підійде для всіх, хто хоче правильно харчуватися, або просто стежить за фігурою:
м’ясо курки або індички без шкірки 500 гр;
рис 500 гр;
цибуля 150 гр;
морква 200 гр;
пісне масло 1 стопка;
вода фільтрована 800 гр;
сіль 1 ст. л. без верху;
суміш перців, карі, куркуми, 2-3 ч. л. зіри
Порядок дій:
Всі продукти заздалегідь прополіскуємо, овочі чистимо і нарізаємо дрібно, можна перетерти на тертці.
М’ясо нарізаємо невеликими скибочками. Овочі і м’ясо викладаємо в ємність мультиварки, встановлюємо режим «Гасіння» і запускаємо мультиварку. Вміст гарненько перемішуємо, додаємо теплу воду, трішки посолити, всипати прянощі і закрити кришку, готуємо чверть години.
Тим часом крупу промиваємо, додаємо в суміш рівномірним шаром, розрівнюючи ложечкою. Зверху доливаємо півлітра окропу, злегка посолити і прикрити кришкою.
Включити режим «Плов» на півгодини.
Плов з перловки з куркою в мультиварці
перлова крупа 340 гр;
філе 500 гр;
цибуля і морква по 200 гр;
маслечко 1 стопка;
води гарячої 1 літр;
гострий перчик¼;
4-5 зубців часнику;
спеції для плову стіл. ложка;
томатна паста 3 стіл. ложки.
Порядок дій:
Першим ділом нарізаємо дуже дрібно м’ясо.
Включаємо в мультиварці режим «Підсмажування» на півгодини і наливаємо олію.
Ріжемо цибульку половинками колечок, а моркву — соломкою. За цей час (близько чверті години) мультиварка достатньо прогрівається і можна відправити м’ясо з цибулею обсмажити до кінця таймера.
Крупу промиваємо, і для розсипчастості плову 3-5 хвилин смажимо на сухій сковороді.
У чашу додаємо моркву, вливаємо трохи олії, ріжемо й додаємо перчик, всі прянощі, добре перемішуємо.
Коли таймер закінчить підготовку, вибираємо режим «Плов» на півгодини, заливаємо вміст водою, засипаємо крупою і закінчуємо підготовку.
Процес нічим не відрізняється від попередніх варіантів: підготовлені овочі на початку обсмажуються в мультиварці, потім разом з м’ясом ще хвилин 15, а після готуються з рисом протягом 30-40 хвилин.
З чорносливом
Для цього рецепта можна використовувати попередній склад, замінивши грибочки в’яленим чорносливом:
філе курки 1 шт.;
м’який чорнослив 200 гр;
рис 2 скл.;
цибуля 2 шт;
морква 2 шт;
сіль ½ стіл ложки;
набір спецій для курки 1 ст. л.;
питна вода 1 скл.
Починаємо готувати обжарку, після обробки філе, нарізаного шматочками з дрібно подрібненим чорносливом. Потім додаємо крупу, наповнюємо ємність з стравою підготовленою водою і доводимо до готовності на режимі «Плов» 40 хвилин.
Нюанси приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс
Мультиварки різних фірм дещо відрізняються по функціоналу. Обидві фірми — одні з найпопулярніших серед користувачів.
У чому ж їх відмінність?
За основними параметрами обидві мультиварки абсолютно однакові — об’єм чаші 5 л, потужність нагріву 860 Вт. Відмінність зовсім невелика: Редмонт має режим випікання хліба, функція відключення автоподогрева. А для приготування йогурту підійде Поларіс. Приготування плову в різних видах обладнання принципово не відрізняється, тому можна придбати будь-яку з них.