Справжній східний плов готується в казані. Але сучасні господині цілком можуть дозволити собі злегка спростити процес і скористатися сучасними електричними помічниками. Наприклад, дуже легко приготувати плов в мультиварці зі свининою. Рецепт його може включати в себе безліч додаткових інгредієнтів крім м’яса.
Плов в мультиварці зі свининою — базовий покроковий рецепт
Такий варіант обов’язково містить велику кількість цибулі і моркви. Овочі можна брати по 3 штуки. Крім них, потрібно використовувати: 450 г м’яса без кістки, 2 ст. шліфованої длиннозерной крупи, 2 ст. чистої води, головку часнику, 7 г солі, 140 мл рафінованої олії, велику щіпка спеціальної приправи. Допоможе господиням в приготуванні покроковий рецепт.
На дно чаші з налитим маслом викладається промите і нарізане великими шматками м’ясо. Свинина посипається приправами і половиною солі, після чого обсмажується в спеціальному режимі до появи золотистої скоринки.
В мультиварку відправляється нарізану кубиками цибулю, і разом інгредієнти готуються до м’якості овочу в тій же програмі.
Процес повторюється і після додавання подрібненої тонкими брусочками моркви.
Пристрій відключається, і поверх суміші м’яса з овочами викладається добре промитий рис. Потрібно розрівняти його поверхню лопаткою.
Тонким струменем по ложці в чашу вливається вода. Додається залишилася сіль і неочищені зубчики часнику. Їх потрібно увіткнути в різні місця на поверхні.
У програмі «Плов» готується близько години.
У складі використовуваної приправи для страви обов’язково повинен бути барбарис і куркума.
Оригінальний рецепт з сухофруктами в мультиварці
Сухофрукти чудово поєднуються з м’ясом і рисом. Готовий плов не виходить солодким, він лише набуває незвичайний східний присмак. Для такої страви потрібно використовувати: 450 г м’яса з прошарками сала, 2 ст. добре промитого рису і в 2 рази більше води, по 2 шт. цибулі і моркви, 4-5 часникових зубков, за невеликий жмені темного родзинок і кураги, по дрібці зіри, меленої паприки, кориці, 2 ч. л. солі.
З м’яса зрізається сало і обсмажується, поки не витопиться трохи жиру. Окремо можна взяти пару шматочків шпику. Для цього використовується програма пристрою «Смаження».
У утворився рідкому салі обсмажується нарізана великими шматками свинина.
Цибулю і моркву подрібнюються будь-яким зручним чином і додаються до м’яса разом з цілими неочищеними часниковими зубками.
Залишилося всипати до суміші м’яса і овочів промитий ізюм без паличок, нарізану брусочками курагу, сухий рис, сіль, всі приправи. Інгредієнти обсмажуються ще 5-7 хвилин.
Після того, як плов буде залитий теплою водою, він готується у відповідній програмі 50 хвилин.
Сухий рис кілька разів промивається, щоб страва в підсумку вийшло розсипчастим.
Готуємо з додаванням курячого м’яса
Свинину в плові можна поєднувати з курячим м’ясом. Краще для цього брати грудку птиці (1 шт.). Також потрібно використовувати: по 1 шт. цибулі і моркви, 550 г пропареного рису, 350 г м’якоті свинини, щіпку спеціальної приправи для плову, 1,3 літра води, сіль, олія. Далі представлено, як приготувати плов в мультиварці зі свининою і курятиною.
М’ясо обсмажується в чаші пристрою в спеціальному режимі до появи апетитною скоринки. Далі процес триває з подрібненою цибулею і морквою.
Коли всі перераховані інгредієнти підсмажаться, до них додається вода, промитий рис, сіль, приправи.
Готується у відповідному режимі 45 хвилин.
Подається плов до столу з асорті з маринованих овочів.
Розсипчастий плов зі свининою
Щоб блюдо вийшло розсипчастим, потрібно вибрати якісний шліфований довгозернистий рис, і промити його перед початком готування в декількох водах.
Крім крупи (3 мультистакана), потрібно взяти: 650 г м’ясної м’якоті, по 2 шт. великого білого цибулі та моркви, 3 мультистакана гарячої води, масло, сіль, будь-які спеції.
На самому початку в режимі «Смаження» протягом 17 хвилин готуються крупно нарізані овочі. Для аромату можна додати до цибулі і моркви пару пропущених через часниковий прес зубков.
По закінченню зазначеного часу в чашу додаються великі шматки м’яса. Коли вона побіліє, можна всипати спеції, сіль і смажити продукти ще пару хвилин після ретельного перемішування.
Поверх м’ясної складовою овочевий засмажкою викладається промитий рис, і все заливається гарячою водою.
У програмі «Плов» страва готується встановлений час.
Прикрашається свіжою зеленню і скибочками томату.
Як приготувати плов з булгуру в мультиварці?
Замість рису, плову допускається використовувати булгур. Це зробить страву більш поживним і корисним. Крім булгуру (180 г), потрібно взяти: 350 г курячого м’яса, 1 шт. цибулі і моркви, 380 мл води, по дрібці куміна, каррі і барбарису, сіль, масло, цілу часникову голівку.
У ємності пристрою в спеціальному режимі обсмажуються невеликі шматочки свинячого м’яса зі спеціями і сіллю. Потім до них висипаються подрібнені цибулю і моркву, після чого інгредієнти разом готуються до м’якості овочів.
В мультиварку викладається добре промита крупа.
В центрі маси розташовується голівка часнику, з якою зчищається лише верхня суха лушпиння.
Продукти заливаються підсоленою водою.
У режимі «Плов» булгур готується до сигналу пристрою. Зазвичай для його приготування досить 45-50 хвилин.
Якщо хочеться отримати страву більш сухим і розсипчастим, можна вибрати програму «Гречка».
З перловки
Ще більш незвичайним рецептом є плов з перловки. За смаком у підсумку він виходить нічим не гірше рисового, та ще й набагато корисніше. Крім перловки (2 мультичашки), знадобиться: 450 г тушонки, по 1 шт. цибулі і моркви, 5 часникових зубків, 2 ст. л. спеціальної приправи для плову, сіль, рослинне масло.
Для початку перлова крупа замочується в холодній воді мінімум на 4 години. А краще залишити її в рідини в прохолоді на ніч.
Моркву з цибулею обсмажуються до м’якості на олії в режимі «Випічка».
До овочів відправляється тушонка, разом інгредієнти готуються ще 2-3 хвилини.
Після додавання до м’ясної складової приправи і солі слід поверх неї викласти промиту перловку.
Майбутній плов заливається 5 мультистаканами води. 2 часникових зубки подрібнюються і висипаються зверху, інші викладаються в крупу.
Готувати страву можна в різних режимах: «Крупа», «Рис», «Плов» або «Гасіння» близько 50 хвилин.
Далі пристрій залишається в програмі «Підігрів» ще на годину.
Подається плов до столу гарячими з маринованими гострими закусками.
Узбецький плов зі свининою
Справжній узбецький плов готується в казані, але дуже схоже на нього за смаком страва вдасться отримати за допомогою мультиварки. Для цього потрібно взяти багато м’яса (450 г), а також: за 1 шт. цибулі і моркви, 450 г пропареного довгого рису, 4 зубки часнику, по дрібці суміші перців і зіри, пару лаврових листочків, сіль, жир.
Рис промивається 5-7 разів, поки вода не стане повністю прозорою.
Чаша мультиварки щедро змащується жиром або вершковим маслом, після чого в неї шарами викладаються невеликі шматки свинини, а також нарізані будь-якими зручними способами цибулю і моркву.