Плов з баранини – 8 рецептів приготування

Замінюємо рис нутом (турецький горох)

Дотримуйтесь рекомендацій по приготуванню і у вас вийде незвичайного смаку страва.

Інгредієнти:

  • нут (турецький горох) – 210 г;
  • бараняче м’ясо – 900 г;
  • морквина – 650 г;
  • цибуля – 370 г;
  • перець чилі – 1 стручок;
  • часник – 6 зубчиків;
  • зіра – 1 ч. ложка;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • рис девриза – 550 р.

Приготування:

  • Нут залити водою. Відставити на пару годин.
  • Промити рисові зерна. Залити водою. Витримати півгодини.
  • Зрізати прожилки з м’яса. Подрібнити. Вийдуть кубики розміром приблизно в три сантиметри.
  • Цибулю – кільцями.
  • Морква – соломкою.
  • Закип’ятити олія соняшникова у казані.
  • Закинути цибулю.
  • Коли він стане золотистим по забарвленню, помістити м’ясо. Прожарити. Вогонь потрібен на максимумі.
  • Викласти моркву.
  • Просмажити п’ять хвилин.
  • Залити водою. Вона повинна вкрити м’ясо.
  • Стручок перцю засунути в центр. Заздалегідь треба зняти верхню лушпиння і зрізати корінці.
  • Закинути нут і зубки часникові.
  • Розподілити.
  • Присолити.
  • Проварити чверть години.
  • Витягти зубки і стручок.
  • Помістити рис.
  • У центрі зробити отвір. Не перемішувати.
  • Півгодини готувати.
  • Повернути назад стручок з зубками.
  • Загасити півгодини.
  • Дивіться також:  Куряче філе в клярі — 7 рецептів приготування
    Прокрутка до верху