Замінюємо рис нутом (турецький горох)
Дотримуйтесь рекомендацій по приготуванню і у вас вийде незвичайного смаку страва.

Інгредієнти:
- нут (турецький горох) – 210 г;
- бараняче м’ясо – 900 г;
- морквина – 650 г;
- цибуля – 370 г;
- перець чилі – 1 стручок;
- часник – 6 зубчиків;
- зіра – 1 ч. ложка;
- сіль – 2 ч. ложки;
- рис девриза – 550 р.
Приготування:
Нут залити водою. Відставити на пару годин.
Промити рисові зерна. Залити водою. Витримати півгодини.
Зрізати прожилки з м’яса. Подрібнити. Вийдуть кубики розміром приблизно в три сантиметри.
Цибулю – кільцями.
Морква – соломкою.
Закип’ятити олія соняшникова у казані.
Закинути цибулю.
Коли він стане золотистим по забарвленню, помістити м’ясо. Прожарити. Вогонь потрібен на максимумі.
Викласти моркву.
Просмажити п’ять хвилин.
Залити водою. Вона повинна вкрити м’ясо.
Стручок перцю засунути в центр. Заздалегідь треба зняти верхню лушпиння і зрізати корінці.
Закинути нут і зубки часникові.
Розподілити.
Присолити.
Проварити чверть години.
Витягти зубки і стручок.
Помістити рис.
У центрі зробити отвір. Не перемішувати.
Півгодини готувати.
Повернути назад стручок з зубками.
Загасити півгодини.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8