Плов з баранини – 8 рецептів приготування

Плов з бараниною на курдючному жирі

У азіатських народів є традиція збиратися за столом всією родиною на свята, де почесне місце належить плову. Головне правильно приготувати це блюдо. Він повинен вийти ароматним і золотистим, щоб ніхто не зміг назвати його кашею.

Інгредієнти:

  • баранина – 750 г;
  • сіль;
  • рис – 2 склянки хорезмського;
  • часник – 7 зубків;
  • барбарис – 2 ст. ложки;
  • сало курдючне – 160 г;
  • масло – 110 мл кунжутного;
  • зіра – 2 ст. ложки;
  • масло – 160 г соняшникової;
  • коріандр – 1 ч. ложка;
  • цибуля – 320 г;
  • перець – 1 стручок гіркого;
  • морквина – 370 р.

Приготування:

  • Моркву порізати. Потрібно соломка по товщині приблизно три міліметри. Для приготування вибирайте плоди великі і зрілі.
  • Луку необхідно надати форму кілець.
  • Порубати сало. Повинні вийти дрібні шматочки. В такому випадку жир з них буде добре вытапливаться.
  • Нагріти казан.
  • Закинути курдюк.
  • Посмажити. Шкварки повинні стати повністю сухими.
  • Дістати залишки сала. Залити казан олією соняшниковою і кунжутним.
  • Прожарити.
  • Помістити м’ясо.
  • Присипати сіллю.
  • Закинути цибулю.
  • Перемішати. Обсмажити. Вийде маса золотистого забарвлення.
  • Розмістити морквину. Вийде рівний шар на засмажки.
  • Не перемішувати.
  • Просмажити чверть години.
  • Засипати коріандр, зіру, барбарис, часник (не чистити).
  • Залити окріп. Інгредієнти повинні бути повністю покриті.
  • Протушкувати 2/3 години.
  • Використовувати найкраще рис хорезмский. У цього сорту зерна великі і мають перламутровий блиск. Якщо такий не знайшли, то вибирайте рис, у якого зерна побільше.
  • Промити.
  • Помістити в теплу воду з невеликим вмістом солі. Витримати півгодини. Завдяки цій маніпуляції рис не розвариться в процесі приготування.
  • Промити.
  • Розмістити на морквину.
  • Залити окропом. Рис повинен бути покритий.
  • Воду слід вливати акуратно, рис повинен залишатися на своєму місці.
  • Готувати чверть години.
  • Коли рідина випарувалася, ложкою сформувати гірку в центрі казана. Проткнути в декількох місцях. Помістити гострий перчик в центр. Накрити мискою.
  • Тушкувати півгодини.
  • Дивіться також:  Качка в духовці з картоплею – 8 рецептів приготування
    Прокрутка до верху