Плов з бараниною на курдючному жирі
У азіатських народів є традиція збиратися за столом всією родиною на свята, де почесне місце належить плову. Головне правильно приготувати це блюдо. Він повинен вийти ароматним і золотистим, щоб ніхто не зміг назвати його кашею.

Інгредієнти:
- баранина – 750 г;
- сіль;
- рис – 2 склянки хорезмського;
- часник – 7 зубків;
- барбарис – 2 ст. ложки;
- сало курдючне – 160 г;
- масло – 110 мл кунжутного;
- зіра – 2 ст. ложки;
- масло – 160 г соняшникової;
- коріандр – 1 ч. ложка;
- цибуля – 320 г;
- перець – 1 стручок гіркого;
- морквина – 370 р.
Приготування:
Моркву порізати. Потрібно соломка по товщині приблизно три міліметри. Для приготування вибирайте плоди великі і зрілі.
Луку необхідно надати форму кілець.
Порубати сало. Повинні вийти дрібні шматочки. В такому випадку жир з них буде добре вытапливаться.
Нагріти казан.
Закинути курдюк.
Посмажити. Шкварки повинні стати повністю сухими.
Дістати залишки сала. Залити казан олією соняшниковою і кунжутним.
Прожарити.
Помістити м’ясо.
Присипати сіллю.
Закинути цибулю.
Перемішати. Обсмажити. Вийде маса золотистого забарвлення.
Розмістити морквину. Вийде рівний шар на засмажки.
Не перемішувати.
Просмажити чверть години.
Засипати коріандр, зіру, барбарис, часник (не чистити).
Залити окріп. Інгредієнти повинні бути повністю покриті.
Протушкувати 2/3 години.
Використовувати найкраще рис хорезмский. У цього сорту зерна великі і мають перламутровий блиск. Якщо такий не знайшли, то вибирайте рис, у якого зерна побільше.
Промити.
Помістити в теплу воду з невеликим вмістом солі. Витримати півгодини. Завдяки цій маніпуляції рис не розвариться в процесі приготування.
Промити.
Розмістити на морквину.
Залити окропом. Рис повинен бути покритий.
Воду слід вливати акуратно, рис повинен залишатися на своєму місці.
Готувати чверть години.
Коли рідина випарувалася, ложкою сформувати гірку в центрі казана. Проткнути в декількох місцях. Помістити гострий перчик в центр. Накрити мискою.
Тушкувати півгодини.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8