Плов з баранини – 8 рецептів приготування

Розсипчастий плов з баранячими реберцями

Щоб отримати смачну страву, використовуйте тільки свіжі реберця, які мають насичено-червоного забарвлення і не були піддані заморожуванню.

Інгредієнти:

  • цибуля – 470 г ріпчастої;
  • зіра – 1 ч. ложка;
  • морквина – 370 г;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • олія соняшникова – 240 мл;
  • сіль;
  • барбарис – 1 ч. ложка;
  • часник – 6 зубчиків;
  • перець чилі – 1 ч. ложка;
  • ребра баранячі – 1450 м;
  • рис – 960 р пропареного.

Приготування:

  • Розрізати ребра.
  • Цибулю нашаткувати. Вийдуть кубики.
  • Морквина знадобиться соломкою.
  • Влити олію в казан.
  • Розжарити.
  • Закинути ребра. Прожарити.
  • Помістити цибулю. Дочекатися появи золотистого кольору.
  • Помістити морквину.
  • Залити водою. Вона повинна закрити всі продукти.
  • Закинути неочищений часник.
  • Присолити.
  • Помістити зіру, перець, барбарис.
  • Накрити кришкою.
  • Промити зерна.
  • Дістати часник.
  • Закласти рисові зерна. Перемішувати не треба.
  • Влити воду. Її рівень повинен бути вище рису на два сантиметри.
  • Накрити кришкою. Витримати до готовності рису.
  • Перемішати.
  • Накрити кришкою.
  • Настояти без вогню півгодини.
  • Дивіться також:  Рідке тісто для пирога з капустою – 8 швидких рецептів
    Прокрутка до верху