Плов з баранини – 8 рецептів приготування

Як приготувати з додаванням яловичини?

Виходить смачне і розсипчасте блюдо. У узбеків прийнято подавати цю страву в кінці свята. Це сигнал до того, що вечір підійшов до кінця і пора йти. Якщо бажаний гість і дорогий, то плов подають як можна пізніше, ніж дають зрозуміти, що хочуть продовжити спільне проведення часу.

Інгредієнти:

  • яловичина – 260 г;
  • зіра;
  • баранина – 260 г;
  • олія соняшникова – 110 мл;
  • барбарис;
  • рис – 440 г;
  • куркума;
  • морква – 2 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 луковичка;
  • лавр – 2 аркуша;
  • часник – 5 зубків.

Приготування:

  • М’ясо промити. Зрізати прожилки. Порубати. Вийдуть порційні шматки.
  • Взяти паперовий рушник. Просушити.
  • Крупно подрібнити цибулину.
  • Морквину використовуйте зрілу. Молодий плід перетвориться на кашу. Нашаткувати. Вийдуть брусочки.
  • Залити масло в казан.
  • Прогріти.
  • Закинути два види м’яса.
  • Розмішати.
  • Просмажити вісім хвилин.
  • Закинути цибулю. Засмажити.
  • Через хвилину викласти моркву.
  • Присипати зазначеними спеціями.
  • Підсолити.
  • Влити воду. Потрібно дві склянки.
  • Загасити півгодини.
  • Промити рисові зерна.
  • Помістити в казан.
  • Підлити води.
  • Присолити.
  • Помістити часник, який очищати не треба.
  • Вода повинна підніматися на два сантиметри над рівнем рису.
  • Накрити кришкою. Загасити півгодини. Періодично слід перевіряти рис. Вогонь слід відключати, як тільки рідина повністю не вбереться. Тому час може знадобитися трохи більше або менше.
  • Перемішати.
  • Тушкувати під кришкою чверть години. Це необхідно щоб зерна рівномірно приготувалися, але не стали розвареними. Якщо ви доведете страву відразу до повної готовності на вогні, то ваш плов швидше за все перетвориться на кашу.
  • Дивіться також:  Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування
    Прокрутка до верху