Плов з грибами – 7 рецептів приготування

Традиційно плов готується з м’ясом. Однак завдяки використанню деяких інгредієнтів, його можливо виключити, зберігши відмінний смак. Плов з грибами – поживне і смачне блюдо з делікатними нотками.

Класичний плов з грибами

Класичний плов передбачає використання м’яса, смак якого чудово доповнюється грибними нотками.

Інгредієнти:

• рис – 200 г;
• свинина м’якоть – 350 г;
• цибуля – 1 шт.;
• морква – 1 шт.;
• часник – 2 зубчики;
• гриби – 300 г;
• рослинне масло – для смаження;
• сіль і приправи для плову.

Спосіб приготування:

1. З промитого і обсушенного м’яса готуються кубики.
2. Цибулю і моркву подрібнюються за бажанням.
3. Гриби нарізати великими пластинками.
4. В казані з олією обсмажуються кубики м’яса.
5. Коли свинина набуває рум’яну скоринку, в казан відправляються підготовлені овочі.
6. Через 5 хвилин викладаються гриби, вміст змішується з сіллю і спеціями.
7. На обсмажену масу викласти промитий рис, який заливається водою.
8. Тушкується блюдо в закритому казані на повільному вогні до готовності.

Пісний рецепт приготування

Ароматний плов без м’яса урізноманітнює вегетаріанське меню прекрасним поєднанням рису з грибами.

Для створення страви потрібно:

• 200 г рису;
• по 100 г моркви і цибулі;
• 250 г грибів;
• головка часнику;
• спеції, сіль і рослинне масло.

Щоб приготувати пісний плов з грибами:

1. Овочі, гриби очищаються, промиваються.
2. Овочі нарізаються кубиками, які разом з сіллю обсмажуються близько 5-7 хвилин.
3. Печериці ріжуться великими скибочками, які викладаються до овочів.
4. Через 2 хвилини в сковороду висипається рис, після чого все перемішується і заливається водою.
5. Тушкується плов на середньому вогні.
6. Після вбирання рідини, глибока сковорода накривається кришкою і ставиться на холодну конфорку на 30-35 хвилин.

Дивіться також:  Червона риба в духовці – 10 рецептів приготування

Готуємо в мультиварці

Плов з грибами в мультиварці займає лідируючу позицію в меню прихильників правильного харчування.

Для підготовки страви необхідні:

• 300 г рису;
• така ж кількість печериць;
• цибулина;
• 1 морква;
• 1,5 головки часнику;
• соняшникова олія, сіль і спеції (барбарис, зіра і інші).

Етапи приготування полягають у наступному:

1. Овочі та гриби подрібнюються довільними шматочками по розсуду кулінара.
2. У сковороді пассируется цибулю.
3. Після придбання овочем прозорості, до нього додається подрібнений коренеплід.
4. Останніми викладаються гриби.
5. Через 5 хвилин заправка притрушивается сіллю і спеціями, а потім в неї кладуть цілі часникові зубчики.
6. Після готовності овочі з грибами викладаються в чашу мультиварки.
7. По заправці розподіляється рис, який заливається водою.
8. Друге з рису готується до звукового сигналу в режимі «Плов».

Плов з перловки з грибами

Оригінальна варіація приготування плову з перлової крупи. Для виконання рецепта слід придбати:
• 200 г перлової крупи;
• 150 г грибів;
• 2 цибулини;
• 1 морква;
• соняшникова олія;
• сіль і спеції.

Спосіб приготування простий:

1. Перлова крупа відварюється до напівготового стану.
2. Очищений лук ріжеться тонкими кільцями, які обсмажуються в казані на розігрітій олії.
3. Морква натирається і додається до прозорого луку.
4. Гриби 2 хвилини і проварюються відправляються до овочів.
5. Через 10 хвилин з підсоленим овочів і грибів розподіляється крупа.
6. Вміст казана заливається водою, яка солиться і приправляється.
7. Тушкується оригінальний плов 30-40 хвилин в закритій ємності.

Як зробити з куркою

Смачний плов з грибами і куркою готується з:

• 300 г філе;
• удвічі меншої кількості грибів;
• 120 г пропареного рису;
• цибулини;
• 1 моркви;
• рослинної олії;
• зелені, солі і спецій.

Дивіться також:  Узбецький коржик – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Покрокова інструкція приготування являє собою виконання наступних дій:

1. М’ясо нарізати кубиками, які обсмажуються разом з цибульними кільцями і грибними пластинками.
2. Коренеплід натирається на середній тертці.
3. Коли м’ясо придбає рум’яну скоринку, в сковороду викладається морквяна стружка.
4. Вміст пережаривается 5 хвилин і покривається рисом.
5. Плов перемішується й через 2 хвилини заливається водою.
6. Апетитне блюдо гаситься під закритою кришкою 20 хвилин.
7. На тарілках плов притрушивается рубаною зеленню.

З м’ясом і печерицями

Ситний плов готується з:

• 350 г печериць;
• 300 г свинини;
• 2 цибулин;
• 2 морквин;
• 200 г рису;
• приправ, солі та олії.

Щоб нагодувати домочадців ароматним пловом:

1. Свиняча м’якоть промивається, нарізають шматочками, які подсаливаются, приправляється і обсмажуються на розігрітій олії.
2. В інший глибокій сковороді на соняшниковій олії обсмажуються грибні пластинки.
3. Коли гриби підрум’яняться, до них надсилаються цибульні півкільця і морквяна стружка.
4. Після придбання овочами м’якості, на них викладаються м’ясо і промитий рис.
5. Вміст заливається водою, підсолювати і перчится за смаком.
6. Плов тушкується на середньому вогні при відкритій кришці.
7. Коли випарується вся рідина, страва забирається плити і настоюється в закритій ємності близько 15 хвилин.

Грибний плов з овочами

Овочевий плов – смачне і корисне блюдо, для приготування якого готуються:

• рис – 350 г;
• цибуля – 2 шт.;
• морква – 2 шт.;
• часник – 2 головки;
• гриби – 200 г;
• перець солодкий – 2 шт.;
• сіль і приправи для плову.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних кроків:

1. Очищений лук ріжеться півкільцями, моркву і перець – соломкою, гриби – великими скибочками.
2. Перець і гриби подсаливаются, а потім обсмажуються 5 хвилин.
3. На іншій сковороді 7 хвилин пассеруются цибулю і моркву, до яких після закінчення зазначеного часу викладаються рис і цілий часник.
4. Рис з овочами залити 500 мл води, солиться, приправляється.
5. Після закипання страва готується під закритою кришкою близько 25 хвилин на слабкому вогні.
6. У кінці плов викладаються перець з грибами.
7. Блюдо перемішується і розкладається по тарілках.
Таким чином, з простого продуктового набору можна з легкістю приготувати живильну і апетитне блюдо з неперевершеним ароматом і пікантним смаком.

Дивіться також:  Як зварити яйця в мікрохвильовій печі – 6 способів приготування
Прокрутка до верху