Вже багато років плов залишається улюбленою стравою. Завдяки різним варіаціям його приготування можна задовольнити найрізноманітніші смаки людей. Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний і апетитний плов з індички.
Узбецький плов з індички в казані
Традиційний узбецький плов готується з баранини, але не всім таке м’ясо доводиться по душі. Тому багато використовують яловичину, свинину, а в останній час особливу увагу стали приділяти індичці.
Плов з індичкою і спеціями дійсно виходить дуже смачним і ароматним. Готувати страву краще в казані, саме в такий начиння повинен нудитися узбецький плов.
Спосіб приготування:
- Для плову знадобиться 500 г індички. М’ясо нарізаємо довільно, не дуже великими шматками.
- Переходимо до овочів. Беремо одну моркву, режим її брусочками, але, ні в якому разі не використовуємо тертку. А також дві головки ріпчастої цибулі, які шаткуємо півкільцями.
- У казан наливаємо масло, приблизно на 2-3 см, підігріваємо і викладаємо цибулю, підсмажити до рум’яності.
- Тепер до цибулі кладемо індичку, обсмажуємо п’ять хвилин, додаємо моркву і спеції. Тут можна взяти барбарис, зіру, гострий перець та інші приправи для плову. Ну і звичайно, не забуваємо про сіль і чорний перець.
- До овочів з приправами висипаємо рис, крупу розрівнюємо і вдавлюємо дві головки часнику без лушпиння.
- Наливаємо гарячої води вище рівня крупи на два див. зменшуємо Вогонь, накриваємо казан кришкою і тушкуємо до готовності рису.
Як приготувати страву з філе птиці
Індичка вважається корисним дієтичним м’ясом. З неї готують багато страв, м’ясо тушкують, запікають, а сьогодні навіть готують справжній узбецький плов. М’ясо індички дуже ніжна, в ній мало жиру, тому плов виходить насиченим, але низькокалорійним, що робить його привабливим для тих, хто не любить жирні страви. Отже, як приготувати плов з філе індички?
Спосіб приготування:
- Для плову візьмемо півкіло філе індички, наріжемо його невеликими шматочками і посмажимо в казанку з маслом до золотистого відтінку.
- Як тільки м’ясо підрум’яниться, кладемо до нього подрібнену цибулю, а потім тонкі брусочки моркви.
- Через п’ять хвилин посипаємо інгредієнти сіллю і приправами для плову. Перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо індичку з овочами приблизно 20 хвилин.
- Рисову крупу промиваємо і викладаємо до м’яса, ще німого спецій, доливаємо води, щоб вона на 2 см була вище рису. Кладемо часник, але не часточками, а цілою головкою.
- Прикриваємо кришкою і тушкуємо плов ще 20 хвилин. Готового блюда даємо час відпочити і перед подачею прикрашаємо гілочками кінзи або петрушки.
Готуємо з булгуру
Перш ніж розповісти, як приготувати плов з булгуру з індичкою, розповімо, що ж це за такий цікавий інгредієнт. Насправді тут немає нічого екзотичного — це звичайна пшенична крупа, яку особливо полюбляють у країнах близького Сходу та Середземномор’я. Після того, як пшеницю піддають спеціальної обробки водою, її сушать, очищають від висівок і готові жовті зерна просто дроблять і розфасовують. Якщо порівняти булгур з іншими крупами, то у нього більш золотистий колір і насичений смак.
Спосіб приготування:
- Рецепт приготування плову з булгуром практично ні чим не відрізняється від класичного варіанту. Тут також беремо по одній цибулині і моркву, шаткуємо кубиками.
- У казан наливаємо масло, спочатку пасеруємо цибулю, а потім обсмажуємо його разом з морквою. Овочі дістаємо і перекладаємо в окремий посуд.
- Індичку нарізаємо шматочками і смажимо до золотистого кольору, після з’єднуємо його з овочами, приправляємо спеціями, сіллю, готуємо п’ять хвилин.
- Булгур промиваємо і викладаємо в казан, наливаємо води так, щоб вона покрила крупу на 1,5 см. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою на малому вогні 20 хвилин.
- Готову страву подаємо з рубаною зеленню петрушки або кропу.
Плов з індички в мультиварці
Багато господинь знають, що плов – це ситно і завжди смачно. Правда, багато з них відмовляють собі в задоволення насолодитися апетитним стравою з-за його високої калорійності. Але, сьогодні можна не побоюватися за свою фігуру, а просто приготувати плов з дієтичної індичкою. В якості основного інгредієнта можна взяти будь-яку частину тушки, від шийки до крилець і філе.
Спосіб приготування:
- Першим кроком підготуємо склад компонентів. Візьмемо півкіло м’якоті індички, моркву і цибулину, а також приготуємо приправи і дві склянки рису.
- М’ясо ріжемо шматочками, цибулю подрібнюємо, моркву – кубиками або брусочками, рис промиваємо, з приправ візьмемо зіру, каррі, перець запашний. Не забуваємо про класичну сіль.
- Мультиварку включаємо, встановлюємо режим «Смаження», в чашу наливаємо олію і обсмажуємо овочі п’ять хвилин.
- Тепер закладаємо м’ясо, присипаємо сіллю і перцем, перемішуємо, наливаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин.
- Залишилось лише викласти рис і інші прянощі, розрівняти його, втиснути в крупу головку часнику, долити води і готувати страву в режимі «Плов» протягом години.
Покрокове приготування в каструлі
Як правило, класичний узбецький плов готують в казанку, але якщо відійти від традицій, то таке ж смачне блюдо можна приготувати в звичайній каструлі. Ми розповімо рецепт приготування плову з ніжною індичкою.
Спосіб приготування:
- Для приготування смачного плову візьміть по дві моркви і цибулі, порізати брусочками моркву, а цибулю дрібними кубиками.
- Філе індички наріжте довільними брусочками.
- У каструлі розколює соняшникову олію і викладаємо спочатку цибулю, потім моркву і м’ясо. Смажимо індичку з овочами на сильному вогні 6-7 хвилин. Потім приправляємо інгредієнти сіллю, перцем та іншими прянощами для плову. Смажимо ще кілька хвилин.
- На зірвак викладаємо рис, в середину встромляємо головку часнику, наливаємо води на рівень в 2 см вище крупи, прикриваємо кришкою і тушкуємо блюдо півгодини.
- Готовий плов перемішуємо і подаємо до столу.
Простий рецепт на сковороді
Будь-яка господиня хоче порадувати своїх домочадців смачною їжею. Правда інколи доводиться поламати голову над тим, щоб такого оригінального приготувати. І ось тут на допомогу приходить рис, адже завдяки йому і різноманітних добавок можна готувати самий різний плов. Пропонуємо приготувати ситне блюдо на звичайній сковороді.
Спосіб приготування:
- У сковороду наливаємо масло, підігріваємо і підсмажуємо шматочки філе індички до рум’яної скоринки.
- Беремо дві-три моркви, нарізаємо соломкою, а також дрібно шаткуємо дві цибулини.
- До м’яса кладемо цибулю, потім моркву і приправи для плову – шафран, куркума, зіру.
- На півкіло м’яса нам знадобиться 300 р рису. Його засипаємо до індички з овочами, кладемо часточки часнику, наливаємо води і тушкуємо під закритою кришкою 45 хвилин.
Додати в плов, щоб він став золотистим
Плов — це блюдо, яке знайшло прихильників по всьому світу. Але, чим же підкорив нас звичайний рис з додаванням простих овочів і м’яса, напевно, спеціями і ароматними приправами? Останнім часом плов з індичкою стали готувати частіше, і багатьох цікавить — які спеції варто використовувати в приготуванні?
Так як плов білого кольору важко назвати саме пловом, він більше нагадує рисову кашу, то в його приготуванні використовують приправи, завдяки яким зерна набувають красивий золотистий відтінок. Такий колір можна отримати за допомогою таких приправ, як куркума – подрібнений корінь рослини чудово забарвлює рис в яскраво-жовтий колір. Ще один природний барвник – шафран, правда, якщо він справжній, то використовувати його потрібно дуже обережно. Карі також має властивість фарбування рисової крупи, але така приправа подобається не всім з-за її специфічного смаку.
У магазинах можна придбати готові набори спецій спеціально для плову від різних виробників. До їх складу включені сушені овочі і спеції, в тому числі каррі, куркума, барбарис і зіра, які наситять блюдо тонким східним ароматом.