Розсипчастий, ніжний, ароматний плов з куркою. Він буде головною прикрасою на кожному столі. Курка готується швидше, ніж інші види м’яса, і ви скуштуєте не жирний, смачний плов.
Плов з куркою — простий рецепт у каструлі
Хоч у цей рецепт і входить багато інгредієнтів, але плов готується швидко, і виходить смачно.
Вам знадобиться:
одна цибулина;
рис — 185 гр;
дві моркви;
шість курячих гомілок;
два зубці часнику;
каррі — 6 гр;
суміш чорного і червоного перцю — 12 гр;
два лаврових листа;
десять горошин перцю;
окріп — 300 мл;
паприка — 10 гр;
сіль — 15 гр.
Як приготувати плов в каструлі:
Промите і обсушенное куряче м’ясо розрізаємо на порційні шматочки.
Наливаємо олію в глибоку каструлю з товстим дном.
Кладемо м’ясо і обсмажуємо до рум’яності.
Всі овочі очищаємо від шкірки.
Подрібнюємо часник і цибулю.
Обробити моркву на тертці.
Ставимо окремо сковороду і підсмажити на ній часник цибуля. Через 5 хвилин додаємо подрібнену моркву. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь.
Гарненько промити рисову крупу і перекласти до м’яса.
Туди ж вилити піджарку.
Залити продукти крутим окропом.
Додати всі сипучі інгредієнти, лаврушку.
Поставити варитися на півгодини.
Час від часу заглядайте під кришку, і якщо вода випарується занадто швидко — налийте ще. Приємного апетиту!
В мультиварці
З мультиваркою страва приготується без всяких турбот. Немає ризику, що рис пригорить або втече.
Основні інгредієнти:
куряче філе — 0,5 кг;
одна велика морквина;
два зубчики часнику;
одна цибулина;
рис — 260 гр;
вода — 600 мл;
приправа сіль — за смаком;
олія будь-якого сорту — 30 мл
Як приготувати плов в мультиварці:
Обробіть овочі за стандартною процедурою. Відмінність в тому, що потрібно потерти моркву, а часник подрібнити.
Готове філе ріжемо на шматочки.
В мультиварці обсмажити овочі протягом 10 хвилин, після цього кладемо курку і готуємо ще 15 хвилин.
Вимикаємо кухонну техніку, засипаємо в чашу рис, спеції, сіль, наливаємо воду, все змішуємо і варимо в режимі «Плов» 40-50 хвилин.
Ніжний, рум’яний пікантний плов з легкої підсмаженою скоринкою виходить на сковороді.
Список продуктів:
рис білий — 0,5 кг;
три морквини;
філе курки — 0,4 кг;
спеціальна приправа для плову — за смаком;
дві цибулини;
сіль — 15 гр;
соняшникова олія для готування.
Як приготувати плов з куркою в сковороді:
Очищені цибулини порізати ножем на великі квадрати. Необхідно, щоб смак цибулі добре відчувався в плові.
Філе курки без кісточок порізати ножем на шматочки невеликого розміру.
Помиту моркву обробити на крупній тертці.
Добре прогріти посуд для смаження, налити масло і пасерувати цибулю до придбання ним золотистого відтінку.
Після цього до цибулі зсипаємо шматочки м’яса.
Як тільки вони побіліють, додаємо моркву. Готуємо під кришкою 5 хвилин.
По закінченню часу насипаємо прянощі: можна покласти куркуму, кмин, червоний і чорний перець, куркуму і сіль.
М’ясо з овочами заливаємо водою так, щоб вона трохи покривала шар м’яса.
Тушкуємо 25 хвилин.
За цей час круглий рис промиємо в декількох водах.
Викладаємо рис поверх м’яса. Шари ні в якому разі не перемішуємо.
Ще раз наливаємо воду.
Через 15 хвилин в рисову масу вдавлюємо шість очищених зубчиків часнику, вони додадуть прянощі страви.
Готуємо плов ще 10 хвилин, вимикаємо і даємо йому настоятися.
Готуємо по-узбецьки в казані
Справжній узбецький плов готується з баранини, але багатьом він здається занадто жирним. Тому приготуємо розсипчастий плов за всіма канонами традиційного рецепту, але з куркою.