Плов з куркою – 6 смачних рецептів приготування

Розсипчастий, ніжний, ароматний плов з куркою. Він буде головною прикрасою на кожному столі. Курка готується швидше, ніж інші види м’яса, і ви скуштуєте не жирний, смачний плов.

Плов з куркою — простий рецепт у каструлі

Хоч у цей рецепт і входить багато інгредієнтів, але плов готується швидко, і виходить смачно.

Вам знадобиться:

  • одна цибулина;
  • рис — 185 гр;
  • дві моркви;
  • шість курячих гомілок;
  • два зубці часнику;
  • каррі — 6 гр;
  • суміш чорного і червоного перцю — 12 гр;
  • два лаврових листа;
  • десять горошин перцю;
  • окріп — 300 мл;
  • паприка — 10 гр;
  • сіль — 15 гр.

Як приготувати плов в каструлі:

  • Промите і обсушенное куряче м’ясо розрізаємо на порційні шматочки.
  • Наливаємо олію в глибоку каструлю з товстим дном.
  • Кладемо м’ясо і обсмажуємо до рум’яності.
  • Всі овочі очищаємо від шкірки.
  • Подрібнюємо часник і цибулю.
  • Обробити моркву на тертці.
  • Ставимо окремо сковороду і підсмажити на ній часник цибуля. Через 5 хвилин додаємо подрібнену моркву. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь.
  • Гарненько промити рисову крупу і перекласти до м’яса.
  • Туди ж вилити піджарку.
  • Залити продукти крутим окропом.
  • Додати всі сипучі інгредієнти, лаврушку.
  • Поставити варитися на півгодини.
  • Час від часу заглядайте під кришку, і якщо вода випарується занадто швидко — налийте ще. Приємного апетиту!
  • В мультиварці

    З мультиваркою страва приготується без всяких турбот. Немає ризику, що рис пригорить або втече.

    Основні інгредієнти:

    • куряче філе — 0,5 кг;
    • одна велика морквина;
    • два зубчики часнику;
    • одна цибулина;
    • рис — 260 гр;
    • вода — 600 мл;
    • приправа сіль — за смаком;
    • олія будь-якого сорту — 30 мл

    Як приготувати плов в мультиварці:

  • Обробіть овочі за стандартною процедурою. Відмінність в тому, що потрібно потерти моркву, а часник подрібнити.
  • Готове філе ріжемо на шматочки.
  • В мультиварці обсмажити овочі протягом 10 хвилин, після цього кладемо курку і готуємо ще 15 хвилин.
  • Вимикаємо кухонну техніку, засипаємо в чашу рис, спеції, сіль, наливаємо воду, все змішуємо і варимо в режимі «Плов» 40-50 хвилин.
  • На сковороді

    Ніжний, рум’яний пікантний плов з легкої підсмаженою скоринкою виходить на сковороді.

    Список продуктів:

    • рис білий — 0,5 кг;
    • три морквини;
    • філе курки — 0,4 кг;
    • спеціальна приправа для плову — за смаком;
    • дві цибулини;
    • сіль — 15 гр;
    • соняшникова олія для готування.

    Як приготувати плов з куркою в сковороді:

  • Очищені цибулини порізати ножем на великі квадрати. Необхідно, щоб смак цибулі добре відчувався в плові.
  • Філе курки без кісточок порізати ножем на шматочки невеликого розміру.
  • Помиту моркву обробити на крупній тертці.
  • Добре прогріти посуд для смаження, налити масло і пасерувати цибулю до придбання ним золотистого відтінку.
  • Після цього до цибулі зсипаємо шматочки м’яса.
  • Як тільки вони побіліють, додаємо моркву. Готуємо під кришкою 5 хвилин.
  • По закінченню часу насипаємо прянощі: можна покласти куркуму, кмин, червоний і чорний перець, куркуму і сіль.
  • М’ясо з овочами заливаємо водою так, щоб вона трохи покривала шар м’яса.
  • Тушкуємо 25 хвилин.
  • За цей час круглий рис промиємо в декількох водах.
  • Викладаємо рис поверх м’яса. Шари ні в якому разі не перемішуємо.
  • Ще раз наливаємо воду.
  • Через 15 хвилин в рисову масу вдавлюємо шість очищених зубчиків часнику, вони додадуть прянощі страви.
  • Готуємо плов ще 10 хвилин, вимикаємо і даємо йому настоятися.
  • Готуємо по-узбецьки в казані

    Справжній узбецький плов готується з баранини, але багатьом він здається занадто жирним. Тому приготуємо розсипчастий плов за всіма канонами традиційного рецепту, але з куркою.

    Необхідні продукти:

    • коричневий рис — 0,5 кг;
    • ріпчаста цибуля — 0,3 кг;
    • грудка птиці — 0,5 кг;
    • рослинна олія — 150 мл;
    • дві часникові головки;
    • сіль — 15 гр;
    • приправи: зіра, паприка, куркума — за смаком.

    Як приготувати плов з курки в казані:

  • Курячу грудку помістити під воду, потім посушити і нарізати часточками.
  • Приготувати казан з товстим дном налити в нього соняшникову олію і нагріти.
  • Почищену цибулину дрібно ріжемо і вкидаємо в казан.
  • Шматочки курки обваляти в солі і перці і покласти до цибулі обсмажуватися.
  • Перші 5 хвилин пасеруємо на великому вогні, потім зменшуємо потужність і тушкуємо пів години під кришкою.
  • Натираємо моркву і додаємо поверх м’яса. Готуємо 20 хвилин.
  • Беремо дві головки часнику, ні в якому разі не чистимо їх, а тільки миємо під краном.
  • Коричневий рис також моєму кілька разів. У нього кладемо сіль і приправи.
  • Всю масу завантажуємо в казан. Зарываем в рисі часник.
  • Все акуратно залити кип’яченою водою, стежачи, щоб вона не перемішала шари страви.
  • Шар води повинен бути вище шару рису майже на сантиметр.
  • Згасимо страва півгодини під кришкою. Після цього лопаткою перевертаємо рис і готуємо ще 30 хвилин.
  • Як тільки плов буде готовий, можна перемішати всі інгредієнти, дати їм постояти 15 хвилин і подавати до столу.
  • З додаванням грибів

    Якщо вам набрид звичайний плов з м’ясом і хочеться чогось новенького — додайте в нього гриби.

    Склад рецепта:

    • одна морквина;
    • пропарений рис — 120 гр;
    • прянощі — 12 гр;
    • печериці — 0,15 кг
    • куряче м’ясо — 0,3 кг;
    • сіль — за смаком;
    • цибуля — 1 шт.;
    • масло рослинне — 70 мл;
    • стрілки зеленої цибулі.

    Спосіб приготування:

  • Обробити цибулину, знявши з неї шкірку.
  • Куряче м’ясо порізати на кубики.
  • Почищені свіжі гриби довільно нарізати.
  • Скласти м’ясо, гриби і овоч в сковороду і пасерувати на рослинній олії. Готуємо 5 хвилин.
  • Висипаємо терту моркву, сіль і ваші улюблені прянощі для плову.
  • Перемішати продукти, покласти промитий білий рис.
  • Продовжувати смажити 2 хвилини, потім налити воду і почати гасити, прибравши при цьому вогонь на мінімальний рівень.
  • Через 20 хвилин страва буде готове. Розкладаємо його по тарілках і посипаємо нарубаною зеленню. Приємного апетиту!
  • З куркою і чорносливом



    Вам знадобиться:

    • масло рослинне — 0,1 л;
    • чорнослив — 10 шт.;
    • одна головка часнику;
    • дві морквини;
    • куркума — 5 гр;
    • сіль — за смаком;
    • одна куряча тушка;
    • кумин — 10 гр;
    • рис дліннозерновой — 0,27 кг;
    • кінза, петрушка;
    • одна цибулина.

    Варіант приготування:

  • Промиваємо під краном рис, робимо це до тих пір, поки вода, що стікає з друшляка, не стане прозорою.
  • Рисову масу покласти в теплу воду, насипаємо щіпку солі і прибираємо на годину в тепло.
  • Після цього ще раз відкидаємо рис на друшляк.
  • Головку часнику розбираємо на зубки, кожен з них чистимо.
  • Промитий чорнослив залити водою на 15 хвилин.
  • Дрібно рубаємо зелень.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву — соломкою.
  • Курячу тушку помити, просушити і порізати акуратними шматочками, зайві прибрати кістки.
  • Заливаємо в казан масло і водружаем його на вогонь.
  • Кинути на дно овочі і прожарити протягом 4 хвилин.
  • Додати сипучі інгредієнти.
  • Через 5 хвилин закинути курку і готувати до появи рум’яної скоринки.
  • Насипаємо зелень, зверху викладаємо оброблений рис, заливаємо все окропом.
  • В шар рису встромляємо чорнослив і часникові зубчики.
  • Тушкуємо блюдо, не закриваючи каструлю кришкою до тих пір, поки вся вода не зникне.
  • Після цього ставимо мінімальну потужність вогню, закриваємо кришкою і варимо 20 хвилин.
  • Готовий розсипчастий плов можна перемішати і насолоджуватися чудовим смаком.
  • Прокрутка до верху