Плов з перловки – 7 смачних рецептів

Замінивши рисові зерна на перлові, можна урізноманітнити смакові якості плову. Така страва стане більш корисним і насиченим великою кількістю мікроелементів. Пропонуємо урізноманітнити меню приготувати плов з перловки.

Плов з перловки з м’ясом в казані

Класика приготування – це плов з бараниною. Щоб блюдо не вийшло сухуватим, рекомендується додавати курдючний жир.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 550 г;
  • сіль;
  • перловка – 2 гуртки;
  • гострий перець – стручок;
  • корінь моркви – 1 шт.;
  • спеції;
  • курдючний жир – 100 р;
  • барбарис – 0,5 ч. ложки;
  • цибулина;
  • зіра – 5 м;
  • часник – 3 зубки.

Дії:

  • Порубаний курдючний жир помістити в казан. Засмажити. Повинно виділитися багато жиру. Дістати курдюк.
  • Різану моркву покласти в казан.
  • Нашаткувати цибулину. З’єднати з морквою. Смажити, поки овочі не забарвляться в красивий золотистий відтінок.
  • Порубати м’ясо. Шматки повинні бути великими. Помістити в казан. Засмажити.
  • Посипати сіллю. Закинути барбарис. Помістити стручок перцю. Додати зіру. Посипати спеціями. Залити водою. Вона повинна повністю закрити продукти. Проварюють півгодини.
  • Промиту крупу просушити. Висипати на сковорідку. Прожарити. Потрібно три хвилини. Перекласти в казан. Додати часникові зубки, які не треба заздалегідь очищати.
  • Тушкувати страву півгодини. Вимкнути вогонь, і настояти чверть години.
Дивіться також:  Хачапурі по-тбилисски за 5 хвилин – 7 смачних і швидких рецептів