Замінивши рисові зерна на перлові, можна урізноманітнити смакові якості плову. Така страва стане більш корисним і насиченим великою кількістю мікроелементів. Пропонуємо урізноманітнити меню приготувати плов з перловки.
Плов з перловки з м’ясом в казані
Класика приготування – це плов з бараниною. Щоб блюдо не вийшло сухуватим, рекомендується додавати курдючний жир.
Інгредієнти:
- м’ясо – 550 г;
- сіль;
- перловка – 2 гуртки;
- гострий перець – стручок;
- корінь моркви – 1 шт.;
- спеції;
- курдючний жир – 100 р;
- барбарис – 0,5 ч. ложки;
- цибулина;
- зіра – 5 м;
- часник – 3 зубки.
Дії:
- Порубаний курдючний жир помістити в казан. Засмажити. Повинно виділитися багато жиру. Дістати курдюк.
- Різану моркву покласти в казан.
- Нашаткувати цибулину. З’єднати з морквою. Смажити, поки овочі не забарвляться в красивий золотистий відтінок.
- Порубати м’ясо. Шматки повинні бути великими. Помістити в казан. Засмажити.
- Посипати сіллю. Закинути барбарис. Помістити стручок перцю. Додати зіру. Посипати спеціями. Залити водою. Вона повинна повністю закрити продукти. Проварюють півгодини.
- Промиту крупу просушити. Висипати на сковорідку. Прожарити. Потрібно три хвилини. Перекласти в казан. Додати часникові зубки, які не треба заздалегідь очищати.
- Тушкувати страву півгодини. Вимкнути вогонь, і настояти чверть години.