Плов з перловки – 7 смачних рецептів

Замінивши рисові зерна на перлові, можна урізноманітнити смакові якості плову. Така страва стане більш корисним і насиченим великою кількістю мікроелементів. Пропонуємо урізноманітнити меню приготувати плов з перловки.

Плов з перловки з м’ясом в казані

Класика приготування – це плов з бараниною. Щоб блюдо не вийшло сухуватим, рекомендується додавати курдючний жир.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 550 г;
  • сіль;
  • перловка – 2 гуртки;
  • гострий перець – стручок;
  • корінь моркви – 1 шт.;
  • спеції;
  • курдючний жир – 100 р;
  • барбарис – 0,5 ч. ложки;
  • цибулина;
  • зіра – 5 м;
  • часник – 3 зубки.

Дії:

  • Порубаний курдючний жир помістити в казан. Засмажити. Повинно виділитися багато жиру. Дістати курдюк.
  • Різану моркву покласти в казан.
  • Нашаткувати цибулину. З’єднати з морквою. Смажити, поки овочі не забарвляться в красивий золотистий відтінок.
  • Порубати м’ясо. Шматки повинні бути великими. Помістити в казан. Засмажити.
  • Посипати сіллю. Закинути барбарис. Помістити стручок перцю. Додати зіру. Посипати спеціями. Залити водою. Вона повинна повністю закрити продукти. Проварюють півгодини.
  • Промиту крупу просушити. Висипати на сковорідку. Прожарити. Потрібно три хвилини. Перекласти в казан. Додати часникові зубки, які не треба заздалегідь очищати.
  • Тушкувати страву півгодини. Вимкнути вогонь, і настояти чверть години.

Як приготувати з куркою

Плов з перловки з куркою виходить ніжним і ароматним.

Інгредієнти:

  • сушений кріп;
  • куркума;
  • куряча грудка – 2 шт.;
  • каррі;
  • морква – 2 шт.;
  • коріандр;
  • курячий жир – 2 ст. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • голівка великого лука;
  • мелений перець;
  • перлова крупа – 1,5 гуртки;
  • сіль;
  • барбарис.

Приготування:

  • Щоб перлова крупа в процесі приготування не розвалилася, необхідно зерна промити, а потім помістити на суху сковорідку і прожарити 8 хвилин.
  • Нашаткувати цибулину. Натерти морквину.
  • Прокрутити курячі грудки в м’ясорубці.
  • У сковороді розтопити жир. Додати підготовлені овочі. Потомити п’ять хвилин. Додати фарш. Підсолити і смажити, постійно перемішуючи.
  • Додати перловку. Посипати спеціями. Залити водою. Рідини повинно бути більшим за обсягом, ніж засмажених продуктів. Помістити часникові зубки. Накрити кришкою.
  • У процесі приготування страву не перемішувати. Готувати поки вода повністю не вбереться в крупу.
Дивіться також:  Картопляні крокети — 7 рецептів приготування

З грибами

Спробуйте приготувати пісний плов з перловки з грибами. Страва припаде до смаку любителям вегетаріанської їжі. Хороший варіант, щоб урізноманітнити меню пост.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • чорний перець;
  • стебло селери – 1 шт.;
  • чебрець;
  • печериці – 420 г;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка – 20 г свіжої;
  • овочевий бульйон – 1 склянка;
  • перлова крупа – 1 склянка.

Приготування:

  • Помістити половину норми вершкового масла в каструлю. Розтопити. Додати промиту крупу. Смажити три хвилини. Перемішувати необхідно постійно.
  • Нарізати цибулину. Селеру подрібнити. Порізати печериці.
  • Дістати перловку. В каструлю покласти масло, що залишилося. Засипати селера і цибульні кубики. Засмажити. Додати гриби. Прожарити.
  • Помістити перловку. Залити бульйон. Додати води, щоб рівень рідини був вище продуктів.
  • Закип’ятити. Засипати спеціями. Перемішати. Томити годину. Кришка повинна бути закрита.
  • Порубати петрушку. Присипати блюдо. Розмішати.

Плов з перловки в мультиварці

Найлегше – це приготувати плов в мультиварці. Пропонуємо готувати з дієтичним м’ясом – яловичиною.

Інгредієнти:

  • гаряча вода – 2 мультистакана;
  • перлова крупа – мультистакан;
  • спеції;
  • яловичина – 550 г;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.

Дії:

  • Нарізати яловичий шматок. Помістити в чашу з рослинним маслом. Включити режим «Смаження». Таймер – півгодини.
  • Нарізати моркву. Для рецепту знадобляться кубики. Нашаткувати цибулю. Надіслати до м’ясних шматках. Потомити 8 хвилин.
  • Помістити перловку. Підсолити і посипати спеціями.
  • Залити водою. Включити режим «Плов». Після закінчення режиму страва відразу подавати.

Готуємо в духовці

Чудова альтернатива звичним плову. Блюдо виходить ситним і поживним.

Інгредієнти:

  • перловка – 1,5 гуртки;
  • соняшникова олія – 5 ст. ложок;
  • часник – 6 зубчиків;
  • свинина – 420 г;
  • вода – 440 мл;
  • лаврове листя – 3 аркуша;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції;
  • морква – 2 шт.;
  • сіль;
  • томатна паста – 2 ст. ложки.
Дивіться також:  Як і скільки варити яйця: курячі і перепелині?

Приготування:

  • Залити крупу водою. Відставити на 6 годин.
  • Натерти морквину. Порубати цибулю. Очистити часникові зубки.
  • Нарізати м’ясної шматок. Просушити.
  • Помістити в казан з олією овочі. Засмажити. Додати свинину. Готувати чверть години.
  • Посипати спеціями. Підсолити. Закинути лаврушку. Перемішати. Додати перловку. Влити томатну пасту. Помістити часникові зубки. Залити водою. Перемістити в духову піч. Накрити кришкою.
  • При режимі 200 градусів потрібно готувати півгодини.

Рецепт з яловичиною

Цей рецепт відрізняється від звичайного плову тільки крупою. Відмінне застосування перловых зерен, при якому страва сподобається навіть тим, хто не любить перловку.

Інгредієнти:

  • часник – 6 зубчиків;
  • яловичина – 850 м;
  • куркума;
  • вода – 520 мл;
  • зіра;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сіль;
  • коріандр;
  • корінь моркви – 2 шт.;
  • перець чилі сухий;
  • рослинне масло – 110 мл;
  • перловка – 2 гуртки.

Дії:

  • Заздалегідь замочити крупу і потримати 6 годин.
  • Нарізати яловичу м’якоть. Прогріти в казані масло. Помістити м’ясні шматки. Засмажити.
  • Залити водою (половиною). Тушкувати під кришкою близько години.
  • Нашаткувати цибулину. Нарізати моркву. Перевірити стан м’яса. Якщо м’яке – додати овочі. Якщо щільне – тушкувати ще.
  • Тушкувати м’ясо з овочами 7 хвилин. Залити водою. Насипати спеції. Присолити. Помістити часникові зубки, які попередньо очистили.
  • Закинути перловку. Залити водою вище рівня крупи приблизно на сантиметр. Накрити кришкою. Готувати до м’якості зерен. Вимкнути вогонь. Настояти 17 хвилин.

Вегетаріанський плов з овочами

Річний, соковитий і яскравий варіант приготування.

Компоненти:

  • імбир;
  • гарбуз – 120 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • перловка – 0,5 гуртки;
  • томати – 4 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • часник – 4 зубки;
  • коріандр;
  • зелень;
  • корінь моркви – 1 шт.;
  • куркума.

Дії:

  • Відставити на 7 годин крупу у воді. Злити рідину. Залити новою і варити перловку.
  • Натерти морквину. Порубати цибулю.
  • Рослинне масло влити в сотейник. Насипати спеції. Перемішати. Помістити овочі. Прожарити.
  • Порізати помідори і відправити в сотейник. Влити томатну пасту. Перемішати. Присолити.
  • Порубати гарбузову м’якоть. Надіслати до засмажки. Помістити перловку. Закинути часникові зубки і порубаний перець. Залити водою. Продукти повинні повністю покритися рідиною.
  • Томити 17 хвилин. Прикрасити зеленню.
Дивіться також:  Закуска до вина – 12 найкращих рецептів закусок до червоного і білого вина
Прокрутка до верху