Сьогодні ми доведемо, що це блюдо готується зовсім не складно. Головне, підібрати якісні продукти. І прямо зараз навчимо готувати смачний плов зі свининою в мультиварці.
Класичний плов зі свининою в мультиварці
Інгредієнти:
шліфований рис (довгий) – 2 склянки;
цибуля – 0,2 кг;
свиняча вирізка – 0,5 кг;
соняшникова олія (рафінована) -6 ст. ложок;
сіль – за смаком;
морква – 0,2 кг;
спеції «до плову» — 1,5 ст. ложки;
часник – 1 головка.
Приготування:
Свинину промийте.
Наріжте її великими квадратиками.
Наріжте моркву довгою соломкою.
Цибулю наріжте півкільцями.
Налийте в чашу рослинне масло.
Поставте режим «Смаження» або «Випічка».
Через 2-3 хвилини, коли олія нагріється, викладайте свинину.
Ще через 5 хвилин м’ясо повинно пустити сік, тепер його можна посолити і додати спеції. Все змішайте і залиште смажитися.
Смажте свинину близько 15 хвилин. В процесі періодично відкривайте кришку і заважайте м’ясо, щоб воно не підгоріло.
Додайте до м’яса цибулю. Смажте цю суміш ще 5 хвилин.
Покладіть до м’яса моркву. Нехай все смажиться ще 3-5 хвилин.
Кілька разів промийте рис в прохолодній воді.
Рівним шаром, зверху на обсмажену суміш викладіть крупу.
Тепер візьміть 2 склянки очищеної води і залийте нею плов. Вливайте воду тонкою цівкою, щоб м’ясо залишалося під рисом.
Трохи присолите рис зверху.
Зніміть з лушпиння часнику і промийте його.
Увіткніть часник в рис, і закрийте електроприлад.
Виставте режим «Плов» на 60 хвилин.
Через зазначений час, плов буде готовий. Тепер перемішайте його і розкладайте в тарілки. Приємного вам апетиту!
VIDEO
Рецепт по-узбецьки в мультиварці
Такий плов можна навіть заморожувати. Після розігрівання смак не зміниться.
Інгредієнти:
рис – 2 склянки;
барбарис – 2 ст. ложки;
рослинна олія – 4 ст. ложки;
морква – 2 штуки;
зіра – 2 ч. ложки;
цибуля – 3 головки;
гострий перець (червоний) – 1 штука;
свинина – 0,5 кг;
часник – головка;
куркума – ½ ч. ложки;
сіль і перець.
Приготування:
Наріжте тонкою соломкою моркву.
Обсмажте її в каструлі до золотистого відтінку на рафінованій олії.
Наріжте цибулю кільцями і перекладіть його в електроприлад.
Підготуйте м’ясо і покладіть його на овочі. Нічого перемішувати не потрібно, свинина повинна бути зверху. Смажте ще 15 хвилин.
Трохи присолите свинину. Тепер додайте всі необхідні прянощі (барбарис, зіра і куркума).
Зверху рівним шаром викладіть рис.
Окремо закип’ятіть воду (2 склянки), залийте нею весь вміст чаші.
Покладіть промитий часник прямо в рис.
Гострий перець покладіть поруч.
Виставте режим «Плов», і готуйте страву до закінчення програми.
Коли плов буде готовий, не відкривайте кришку. Залиште настоятися в режимі «Підігрів» близько 10-15 хвилин.
Тепер перемішайте черпаком плов і пригощайте свою сім’ю.
VIDEO
З булгуру в мультиварці
Інгредієнти:
свинина – 0,4 кг;
каррі – ½ ч. ложки;
морква – 1 штука;
куркума – 1 столова ложка;
цибуля – 1 головка;
зіра і барбарис;
булгур – 1 склянка;
сіль;
вода – 2 склянки;
часник – 1 головка.
Приготування:
Моркву наріжте довгою соломкою.
Цибулю наріжте довільно.
Свинину наріжте дрібними кубиками.
Змастіть чашу маслом. Виставте режим «Смаження» або «Випічка».
Коли олія нагріється, викладайте м’ясо. Обсмажте його до рум’яного кольору.
Додайте овочі і трохи солі. Все змішайте і залиште смажитися.
Промийте булгур.
Засипте його до смаженій м’ясу.
Додайте всі перераховані спеції. Все змішайте.
Залийте булгур водою.
У центрі поставте головку часнику.
Виберіть режим «Плов» і готуйте булгур до закінчення програми.
По закінченню вказаного часу, вийміть часник і перемішайте булгур. Плов готовий. Приємного апетиту.
З чорносливом
За цим рецептом можна приготувати плов з додаванням чорносливу.
Інгредієнти:
рис – 2 склянки;
часник – 2-3 зубчики;
вода – 4 склянки;
чорнослив – 0,1 кг;
свинина – 0,3 кг;
сіль і перець;
цибуля – головка;
заморожені овочі – 0,1-0,2 кг;
рафінована олія – для смаження;
морква – 2 штуки.
Приготування:
Чорнослив промийте. Складіть його в глибоку миску і залийте теплою водою, щоб він набух.
Промийте і наріжте свинину.
Налийте в чашу масло і дайте йому нагрітися.
Поставте програму «Випічка» і обсмажте на неї з усіх боків м’ясо до золотистої скоринки.
Моркву наріжте соломкою або натріть на тертці.
Цибулю наріжте півкільцями.
Витягніть з електроприладу обсмажену свинину і покладіть всередину овочі.
Чорнослив розріжте на 4 частини.
Промийте рис.
На обсмажені овочі покладіть м’ясо.
Зверху посипте все чорносливом.
Рівномірно викладіть весь рис.
На рис покласти заморожені овочі.
Зверху викладіть очищені зубчики часнику.
Тонкою цівкою влийте воду в каструлю.
Виберіть програму «Плов» і варіть страва до її закінчення.
VIDEO
Плов з перловки (зі свининою і помідорами)
Цей рецепт смачного плову передбачає використання свіжих помідорів, але якщо у вас їх немає, то використовуйте томатну пасту.
Інгредієнти:
свиняче м’ясо – 0,5 кг;
свіжі помідори – 2-3 штуки;
перлова крупа – 1 склянка;
рослинне масло – для змазування чаші електроприладу;
ріпчаста цибуля – 1 головка;
вода – 2 склянки;
морква – 2 штуки;
сіль, перець, приправа до плову» — за смаком.
Приготування:
Перлову крупу переберіть і промийте її. Залийте її водою.
Змастіть чашу рослинним маслом і виберіть режим «Випічка».
Наріжте цибулю півкільцями. Перекладіть його в мультиварку, коли олія нагріється.
Натріть моркву на великій тертці, відправте її смажитися.
Свинину промийте і поріжте невеликими кубиками.
Перекладіть м’ясо до обсмаженою овочам, додайте сіль і перець, все змішайте.
Зробіть на помідорах невеликі надрізи і залийте їх окропом на кілька секунд. Зніміть з них шкіру.
Наріжте помідори невеликими кубиками. Додайте їх до смаженій м’ясу.
Викладіть в каструлю промиту перловку. Додайте спеції «до плову», все змішайте.
Залийте все водою.
Виставте режим «Плов» на 1 годину.
Готову страву перед подачею перемішайте і викладайте плов з перловкою на порційні тарілки.
Як приготувати розсипчастий плов?
Інгредієнти:
свинина – 0,6 кг;
рафінована олія – 4 ст. ложки;
рис (басматі)– 0,35 кг;
сіль і спеції «до плову» — за смаком;
морква – 2 штуки;
часник – 1 головка;
цибуля – 1 головка.
Приготування:
Спочатку треба промити рис. Чим більше його промивати, тим більш розсипчастим він буде.
Залийте рис водою і залиште його на 60 хвилин.
Наріжте моркву довгою соломкою. Приблизна товщина – 3 міліметра.
Цибулю наріжте півкільцями. Їх товщина повинна бути 3-5 мм.
Свинину наріжте кубиками. Їх розмір повинен бути близько 2-3 див.
Виставте режим «Смаження». Влийте олію і почекайте, щоб воно нагрілося.
Покладіть всередину цибулю.
Через 2 хвилини додайте до нього свинину.
Через 5 хвилин додайте моркву. Все змішайте. Смажте всі разом близько 10 хвилин.
Окремо закип’ятіть літр води.
Залийте вміст мультиварки окропом. Вода повинна повністю покривати м’ясо.
Всипте до обсмаженою інгредієнтів сіль і спеції «до плову». Все змішайте і залиште гаситися на 20 хвилин. Виставте температуру – 120 градусів.
Тепер рівно викладіть рис. Залийте все, що залишилася водою.
Посередині покладіть промитий часник.
Виставте вручну час готування і температуру. Час – 25 хвилин, температура – 100 градусів.
Через зазначений час, перевірте готовність плову. Розмішайте його. Тепер знову закрийте кришку і дайте йому настоятися близько 10-20 хвилин.
VIDEO
Ось ми і розповіли вам кілька смачних і простих рецептів приготування цієї страви. Тепер у вас точно вийде смачно приготувати плов.