Плов зі свинини – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Плов зі свинини – це ситна і досить калорійна страва, яка завоювала серця мільйонів, завдяки своєму нехитрому процесу приготування та доступності інгредієнтів. Використовуючи м’ясо з жирком, плов завжди виходить неймовірно смачним і розсипчастим, а якщо ви любите експерименти, то до складу можна ввести такі продукти, як гриби, сухофрукти або біле сало. І на якому з варіантів ви не зупинилися б, смачно будемо у будь-якому випадку – гарантовано та перевірено!

Розсипчастий плов зі свининою на сковороді

Розсипчастий плов зі свининою на сковороді – це в міру жирна і неймовірно ароматна основна страва, яку кожен кулінар готується по-своєму. Однак радимо вам звернути увагу на цей класичний варіант приготування ситної та смачної страви.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Свинина – 600 гр.
  • Рис білий – 1.5 ст.
  • Окріп – 3 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Спеції для плову – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Розсипчастий плов зі свининою легко готується в домашніх умовах. Розморожену свинину обполіскуємо та насухо промокуємо паперовими рушниками, ріжемо на шматочки середнього розміру. Очищаємо цибулю і нарізаємо півкільцями.

Знявши шкірку з моркви, подрібнюємо за допомогою терки для овочів корейською. Знімаємо лушпиння з часнику, промиту рисову крупу заливаємо водою на 40 хвилин.

У сковороді розігріваємо олію і на сильному вогні смажимо м’ясо до появи апетитної скоринки з усіх боків.

До свинини висипаємо овочеву нарізку, перемішуємо і смажимо разом приблизно 5-7 хвилин.

Заливаємо інгредієнт окропом, приправляємо спеціями і сіллю.

Кип’ятимо зірвака 5 хвилин і висипаємо рис, розрівнюємо і закриваємо кришкою. Томимо на середньому вогні до випарювання вологи.

Розкладаємо зубці часнику.

Збираємо плов гіркою та щільно закриваємо кришкою, діаметром менше сковороди. Даємо страві постояти 10-15 хвилин.

Теплий та ароматний плов зі свининою подаємо до столу та насолоджуємось. Смачного!

Узбецький плов зі свинини у казані.

Узбецький плов зі свинини в казані готується досить просто, весь секрет вишуканого аромату полягає в правильному наборі спецій, які обов’язково включають зіру, куркуму і велику кількість часнику. Побалуйте собі азіатською класикою! Незважаючи на те, що узбецький плов у своєму класичному варіанті готується з баранини або яловичини, люди, чиє віросповідання дозволяє вживати свинину в їжу, успішно адаптували цей рецепт під неї.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 гр.
  • Рис для плову – 500 гр.
  • Вода – 5 ст.
  • Морквина – 500 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Приправа для плова – 1 ч.л.
  • Шафран – ½ ч.л.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Перець гострий стручковий – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Зіра – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Одну головку цибулі нарізаємо півкільцями і закидаємо в казан з розпеченою олією. Підрум’янюємо та виймаємо за допомогою шумівки.

Крок 2. Не гаючи часу, обполіскуємо і обсушуємо м’ясо, ріжемо кубиком.

Крок 3. Великими брусками нарізаємо моркву.

Крок 4. Нарізаємо цибулю товстими чверть кільцями.

Крок 5. У киплячу олію відправляємо свинину і постійно помішуючи, досягаємо світло-коричневого відтінку. Додаємо цибулю, через пару хвилин висипаємо і моркву.

Крок 6. У момент, коли морква розм’якшилася, вводимо сіль та приправи – вливаємо воду і гасимо близько півгодини.

Крок 7. У кількох водах промиваємо рис.

Крок 8. Розподіляємо крупу в казані.

Крок 9. Притискаємо рисинки і закидаємо стручок перцю та зубчики часнику.

Крок 10. Готуємо на помірному вогні 20 хвилин після закипання. Потім верхній шар трохи перемішуємо і збираємо в рівну гірку (див. фото).

Крок 11. Закриваємо посуд кришкою і мучимо на мінімальному вогні ще 10-15 хвилин. Потім готову страву перемішуємо.

Крок 12. Розкладаємо по порційних тарілках та трапезуємо. Смачного!

Дивіться також:  М’ясо в духовці – 25 рецептів приготування в домашніх умовах

Домашній плов зі свининою в мультиварці

Домашній плов зі свининою в мультиварці – це шалено смачна і ароматна страва, яка стане для вас і членів вашої родини вишуканим прийомом їжі, після якого ви ще довго не відчуєте голод. Завдяки використанню техніки, кулінару потрібно лише нарізати інгредієнти.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Рис – 2 ст.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Приправа для плова – 20 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Вода – 2 ст.
  • Олія соняшникова – ½ ст.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу добре промиваємо крупу, очищаємо та ополіскуємо овочі.

Крок 2. Моркву ріжемо довгастою соломкою.

Крок 3. Довільно нарізаємо цибулю.

Крок 4. У чаші розігріваємо соняшникову олію та викладаємо кубики свинини, щедро посипаємо приправами та сіллю, додаємо овочі та перемішуємо.

Крок 5. Рівним шаром розподіляємо рис.

Крок 6. Заливаємо компоненти водою, ще трохи приправляємо і солимо, в центр поміщаємо голову часнику і закриваємо кришку техніки.

Крок 7. Включаємо програму «Плів» і на годину забуваємо про кухню.

Крок 8. Ароматний і розсипчастий плов подаємо до столу «з запалу, з жару». Смачного!

Плов зі свининою та томатною пастою

Плов зі свининою та томатною пастою відрізняється від інших схожих рецептів своїм неймовірно насиченим смаком та яскравим ароматом, який заповнить весь ваш будинок ще на етапі теплової обробки. І спробувавши ввести до складу пасту, ви почнете робити так на постійній основі!

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Рис довгозерний – 270 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морквина – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Спеції для плову – 2 ч. л.
  • Аркуш лавра – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо основні складові: очищаємо та подрібнюємо овочі, промиваємо крупу до прозорості води, ріжемо м’ясо на шматочки середнього розміру.

Крок 2. У вогнетривкому посуді прогріваємо олію і обсмажуємо моркву з цибулею 5 хвилин, додаємо часник зі свининою – перемішуємо і готуємо 10-15 хвилин.

Крок 3. Потім присмачуємо інгредієнти приправою та томатною пастою – заливаємо водою та доводимо до кипіння, гасимо 20 хвилин.

Крок 4. Рівним шаром висипаємо рис, додаємо лаврушку, сіль та неочищені зубчики часнику. Закриваємо кришкою і засікаємо 30 хвилин, мучимо на повільному вогні.

Крок 5. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню та дегустуємо. Смачного!

Справжній плов зі свинини у казані на багатті

Справжній плов зі свинини в казані на багатті, приготований за узбецьким рецептом – це справжнє задоволення, яке незрівнянно ні з чим іншим. Нехай вас не лякає велика кількість рослинного жиру, бо саме завдяки йому страва виходить такою соковитою.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порцій – 5-7.

Інгредієнти:

  • Рис довгозерний – 900 гр.
  • Свинина м’якоть – 1 кг.
  • Морква – 800-900 грн.
  • Цибуля – 800-900 гр.
  • Олія – ​​250-300 мл.
  • Часник – 2 голівки.
  • Приправа для плову – 1 пакетик.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очищаємо та нарізаємо: цибулю півкільцями, а моркву товстою соломкою, головки часнику не чіпаємо. Свинину нарізаємо кубиками однакового розміру.

Крок 2. У казан наливаємо велику кількість рослинної олії та розігріваємо, закидаємо м’ясні скибочки і при частому помішуванні готуємо 5-7 хвилин.

Крок 3. Додаємо цибулю з морквою і смажимо до м’якості (близько 6 хвилин), потім вливаємо склянку окропу і підсипаємо частину всіх спецій – перемішуємо.

Крок 4. Засікаємо 5 хвилин і вводимо промиту крупу, підливаємо гарячої води, щоб рідина покривала рис на два пальці і висипаємо залишки приправ. Злегка перемішуємо і центром практично повністю утоплюємо головки часнику, закриваємо кришку і томимо протягом 20 хвилин.

Дивіться також:  Як солити червону рибу – 8 смачних рецептів в домашніх умовах

Крок 5. Після часу прибираємо казан з вогню і залишаємо під кришкою ще на 20 хвилин.

Крок 6. Розсипчасту страву подаємо до столу у великій страві і негайно знімаємо пробу. Смачного!

Плов зі свининою та салом

Плов зі свининою і салом – це популярна страва, яка славиться своєю ситністю та поживністю. Для рецепту нам знадобляться класичні компоненти: рис, м’ясо, овочі та, звичайно ж, цілий букет ароматних спецій, які розкриваються під час теплової обробки.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 1 ст.
  • Свинина – 500 гр.
  • Сало – 100 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Часник – 7 зубів.
  • Окріп – 2,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції для плову – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовчий етап включає очищення овочів, а також ополіскування і обсушування свинини.

Крок 2. У казан закидаємо дрібні шматочки сала, витоплюємо весь жир і смажимо до стану шкварок – забираємо шумівкою.

Крок 3. У розтоплений жир закидаємо скибочки свинини, підрум’янюємо і добре солимо.

Крок 4. У момент, коли м’ясо змінило колір, додаємо нарізку цибулі та часнику – заважаємо.

Крок 5. Через 3-4 хвилини засипаємо великі брусочки моркви.

Крок 6. Посипаємо зирвак ароматними спеціями, ретельно перемішуємо і готуємо на помірному полум’ї ще 15 хвилин.

Крок 7. Далі вводимо до складу рис.

Крок 8. Заливаємо інгредієнти окропом і зменшуємо нагрівання до мінімуму, томимо під кришкою 40 хвилин. Чи не перемішуємо.

Крок 9. Потім загортаємо казан у теплу ковдру і залишаємо в такому вигляді на 10-15 хвилин, щоб крупа дійшла до готовності.

Крок 10. Приємного апетиту!

Плов зі свининою та родзинками

Плов зі свининою та родзинками – це збалансована страва, яка улюблена багатьма, за рахунок її яскравого смаку та насиченого приємного аромату з часниковими нотками. Крім родзинок, ви також можете доповнити основний склад такими сухофруктами, як чорнослив та курага.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис – 150 грн.
  • Свинина – 100 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – ¼ шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 30 мл.
  • Родзинки – 20 гр.
  • Курага – 40 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, зазначені у списку вище, викладаємо на робочу поверхню: з овочів знімаємо шкірку та лушпиння, свинину промиваємо та обсушуємо.

Крок 2. У сковорідку наливаємо олію і закидаємо натерту на тертці моркву, кубики свинини та цибулі – помішуючи, обсмажуємо близько 3 хвилин.

Крок 3. Зверху рівним шаром розкладаємо промиту крупу.

Крок 4. Додаємо промити родзинки та подрібнену курагу.

Крок 5. Інгредієнти заливаємо водою, приправляємо меленим перцем та сіллю.

Крок 6. Гасимо під кришкою 15-20 хвилин і прибираємо з конфорки, не знімаючи кришки, пропарюємо рис ще 15 хвилин.

Крок 7. Ароматний плов розподіляємо за порційними піалами і приступаємо до дегустації. Смачного!

Плов зі свининою та грибами

Плов зі свининою та грибами приємно здивує вас та ваших домочадців своїм оригінальним ароматом та незвичайним смаком, який підкорює при першій же пробі. Склад залишається класичним, за винятком того, що ми додамо запашні гриби, які збалансують смак.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Гриби – 350 грн.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Олія – ​​80 мл.
  • Морквина – 2 шт.
  • Приправа для плова – 2 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне викладаємо на стіл.

Крок 2. М’ясо ретельно промиваємо та насухо промокуємо серветками, ріжемо на сегменти середнього розміру.

Крок 3. Свинину підрум’янюємо на розігрітій олії.

Крок 4. В окремому вогнетривкому посуді обсмажуємо пластинки печериць до випаровування зайвої вологи.

Дивіться також:  Курка з картоплею в горщику в духовці – 8 рецептів

Крок 5. Паралельно дрібно нарізаємо цибулини та натираємо на тертці моркву.

Крок 6. Овочі висипаємо до грибів та перемішуємо.

Крок 7. Готуємо компоненти до м’якості оранжевого овочу, додаємо свинину, сіль та приправи – заважаємо і смажимо ще 5-7 хвилин.

Крок 8. Засипаємо зирвак промитим рисом.

Крок 9. Заливаємо воду так, щоб рідина була вищою за крупу на 2-3 сантиметри.

Крок 10. Готуємо на помірному полум’ї практично до випаровування вологи при частому помішуванні, потім зменшуємо вогонь до мінімального і томимо під кришкою 5-10 хвилин. Далі, не чіпаючи кришку, наполягаємо ще 10-15 хвилин. Смачного!

Плов із булгуру зі свининою

Плов із булгуру зі свининою – це оригінальний варіант приготування всім знайомої страви узбецької кухні. Замінивши один з основних інгредієнтів: рис – булгуром, смак не стає гіршим, а лише трохи змінюється і виходить вельми оригінальним. Такий плов завжди виходить розсипчастим та ароматним.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6-7.

Інгредієнти:

  • Свинина – 800 гр.
  • Булгур – 300 гр.
  • Вода – 800 мл.
  • Морква – 270 гр.
  • Часник – 20 гр.
  • Цибулини – 250 гр.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з підготовки складових: промите м’ясо ріжемо на порційні шматочки, попередньо позбавившись плівочок і надлишок жиру. Промиваємо овочі, кільцями нарізаємо цибулю, моркву – соломкою, голівку часнику поділяємо на зубці.

Крок 2. Займемося приготуванням зірвака: в сковороду наливаємо і прогріваємо олію, протягом 5-7 хвилин пасеруємо цибулю і додаємо свинину, підрум’янюємо ще 10-12 хвилин. Далі вводимо морквину та доводимо інгредієнт до м’якості, як правило, 5-6 хвилин достатньо.

Крок 3. Заливаємо склад водою, приправляємо та солимо, закидаємо зубці часнику – гасимо на повільному вогні близько 40 хвилин.

Крок 4. Потім на м’ясо з овочами рівним шаром висипаємо промитий булгур, вводимо куркуму і підливаємо ще трохи гарячої води, витримуємо на мінімальному нагріванні ще 20 хвилин. Після закінчення термічної обробки наполягаємо плов під кришкою ще 15-20 хвилин.

Крок 5. Гаряча страва сервіруємо і за бажанням доповнюємо скибочками гострого перцю та зеленню. Смачного!

Розсипчастий плов із бурого рису зі свининою

Розсипчастий плов із бурого рису зі свининою просто неможливо зіпсувати і перетворити на чашу, перетримавши на вогні. Завдяки використанню бурої крупи, рисинки якого не розвалюються і не злипаються, готова страва завжди виходить ідеальною.

Час приготування – 80 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 гр.
  • Рис бурий – 200 грн.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Приправа для плова – ½ ч.л.
  • Приправа для мяса – ½ ч.л.
  • Зіра – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування очищаємо та промиваємо овочі, ретельно обполіскуємо шматок м’яса і даємо йому час обсохнути.

Крок 2. Свинину нарізаємо досить великими сегментами і викладаємо в сковорідку з гарячою олією, на сильному вогні смажимо до утворення скоринки. Потім виливаємо трохи води і зменшуємо нагрів, накриваємо кришкою і гасимо близько 20 хвилин.

Крок 3. Після закінчення часу, засипаємо до м’яса дрібно нарізані овочі: цибулю, часник та моркву.

Крок 4. Приблизно через 5 хвилин висипаємо промиту крупу, перемішуємо і смажимо ще одну хвилину.

Крок 5. Склад приправляємо, солимо і заливаємо окропом на 2 сантиметри вище за інгредієнти. Закриваємо посуд кришкою і мучимо на повільному вогні 40-50 хвилин.

Крок 6. Готову страву акуратно перемішуємо лопаткою і залишаємо під кришкою ще на 10-15 хвилин, щоб рис дійшов.

Крок 7. Розкладаємо розсипчастий плов по піалах і негайно подаємо до столу. Смачного!