Пиріжки улюблені всіма, з різноманітною начинкою і формою. Пиріжки без дріжджів можуть бути овочевими, м’ясними, рибними, сирними, з морепродуктами, крупами та фруктами. На будь-який смак можна підібрати це чудове ласощі.
Тісто для пиріжків без дріжджів готується швидше, не вимагає особливої підготовки.
Бездріжджове тісто буває:
- листковим;
- сирним;
- прісним здобним.
Всі ці види тіста можете використовувати для пиріжків. Їх можна запікати в духовці або смажити на сковороді. У будь-якому випадку вони вийдуть неможливо смачними. А стіл з пиріжками завжди буде виглядати святково і багато.
Високі смакові якості тіста для пиріжків без дріжджів досягаються тільки при наявності пористій структурі. Така будова і підйом можете досягти використанням розпушувачів. Ці субстанції виробляють газоподібні продукти, які роблять тісто пористим.
Дія розпушувачів створено на те, що після додавання кислоти або підігріві утворюється вуглекислий газ, який і сприяє распушению тесту. Як кислоти в тісто можете додати оцет і кисломолочні продукти.
Пиріжки на кефірі без дріжджів спробуйте зробити ось так:
Візьміть:
- 2 склянки борошна;
- 360 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- склянка кефіру;
- 1/3 чайної ложки солі.
Для тесту на кефірі для пиріжків без дріжджів не приєднуйте воду і кислоту. Борошно, кефір, яйце і сіль перемішайте і закладіть круте тісто. Далі, остудіть його. Вершкове масло розімніть з незначною часткою борошна, з тим, щоб вийшло пластичне і податливе тісто.
Охолоджене тісто розкачайте, а в серединку запхнете призначене масло і загніть його конвертиком. Защипайте краю і розкачати прямокутник, ще раз закрутіть противолежащие краю і защипайте їх. Укладіть тісто вдвічі і винесіть на холод на 30 хвилин.
Подібним чином, отримаєте листкове тісто на кефірі, з якого можете ліпити будь пиріжки.
Підготуйте звичайне прісне тісто для пиріжків без дріжджів в духовці. Це тісто можна зробити на сметані і без неї.
У першому випадку візьміть:
- 2 склянки борошна;
- 1 склянка сметани;
- 2 столові ложки вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1 столова ложка цукру;
- ½ Чайної ложки солі.
Якщо робити тісто будете без сметани, то потрібні:
- 2 склянки борошна;
- 200 г вершкового масла;
- 1 столова ложка цукру;
- 2 столові ложки горілки або коньяку;
- ½ Чайної ложки солі.
От процес виготовлення тіста:
Просійте борошно горбком, зробіть виїмку. Сюди налийте сметану, м’яке масло, сіль і цукор. Потім вбийте яйця. Тісто замішують одним махом. Скачайте грудкою і відкладіть окремо на 30 хвилин.
Такої кількості тесту вистачить для 20 або 25 пиріжків.
Спробуйте приготувати швидкий рецепт пиріжків без дріжджів:
Для тіста потрібно взяти наступні компоненти:
- 500 г м’якого і протертого сиру;
- 2 білка яєць;
- 250 мл рослинного масла;
- стакан цукру;
- 2 пакетика розпушувача тесу;
- 800-900 г борошна.
Для начинки візьміть 6 середніх яблук, пів чайної ложки кориці.
Робити пиріжки будете 1 годину, вистачить на 20 порцій.
Спочатку замішують тісто для пиріжків без дріжджів. Для цього у сир додайте білки, олія, цукор, розпушувач і збивайте все міксером. Коли суміш стане однорідною, підсипати муку. Замішуйте пластичне тісто.
Яблука натріть на крупній тертці і всипте корицю. Розподіліть тісто на коржі для пиріжків, розкачайте кожну, а в серединку укладіть начинку. Защепіть краю і трохи прbплюсніть. Переверніть пиріжки защипами вниз і змастіть жовтком.
Духовку розігрійте до 180 градусів і вставити туди деко з пиріжками на 30 хвилин.
На сковороді пиріжки без дріжджів теж неймовірно смачні. Такі пиріжки можете пробувати зробити з картопляного тіста:
Пиріжки картопляні з грибами на сковорідці:
Щоб зробити це блюдо візьміть:
- 2 картоплі;
- 1 яйце;
- 70 г борошна;
- 150 г печериць;
- 50 г рису;
- 1 цибулина;
- 50 мл рослинного масла і сіль.
Час на приготування 2 пиріжків витратите 50 хвилин.
Смажені пиріжки без дріжджів готуйте ось так:
Спочатку помийте гриби і дрібно накришити. Підсмажте їх до готовності на сковороді. Відваріть рис, посоліть і змішайте з грибами. Цибулька нарізайте кільцями і також обсмажте.
Картоплю почистіть і подрібніть на маленькій тертці. Всипте борошно, вбийте яйце, посоліть і вимішуйте тісто. Розкачати його потрібно на поверхні, розділити і кожну частину сформувати у вигляді коржів. На середину покладіть начинку і з’єднайте кінці.
Нагрійте сковороду з маслом, покладіть пиріжки швом вниз і засмажуйте до апетитного кольору.
Смажені пиріжки покладіть на блюдо, а гарніром послужать кільця смаженої цибулі.
Пиріжки на кефірі без дріжджів в духовці з лівером:
До складу пиріжків входять:
- 500 г борошна;
- 100 г цукру;
- 500 г телячого ліверу;
- 3 столові ложки вершкового масла;
- 150 мл кефіру;
- 1 цибулина;
- 5 яєць;
- перець, свіжа зелень, харчова сода, сіль.
Пиріжки з лівером испекутся через 50 хвилин, розраховане на 6 порцій.
Приготування:
Лівер промийте, відваріть і прокрутіть через м’ясорубку. Почистіть цибулю, подрібніть і обсмажте на олії.
Відваріть два яйця і дрібно порубаєте. До фаршу з ліверу додайте обсмажену цибулю, 2 столові ложки бульйону, сіль, перець, варені яйця і посічену зелень. Розмішайте всі компоненти начинки.
Тепер зробіть тісто – кефір з’єднайте з розтопленим маслом, яйцями і сіллю. Перемішайте і потихеньку підсипати борошно, а потім соду. Закрийте тісто. Далі, розподіліть тісто на частини, розкачайте і зробіть пиріжки.
Покладіть на деко, а зверху змастіть збитим жовтком. Печіть у гарячій духовці до рум’яності.
Для пиріжків з картоплею без дріжджів начинку слід зробити такою манерою:
Візьміть:
- 700 г картоплі;
- 120 г цибулі;
- 80 р масла;
- 4 яйця, сіль.
Картоплю відваріть і в гарячому вигляді прокрутіть через м’ясорубку. Цибулю поріжте кубиками і обсмажте на олії. Його додайте до картоплі. Сюди ж покладіть масло, сирі яйця, розмішайте і посоліть.
Тісто для пиріжків на молоці без дріжджів виходить таким же смачним, як і на кефірі. Спочатку в підігрітому молоці розведіть соду, сіль і цукор, а слідом у цю мішанину всипте борошно і замішайте тісто.
Начинку для пиріжків з капусти без дріжджів приготуйте так:
- 1,3 кг сирої капусти;
- 100 г маргарину;
- 1 стакан молока;
- 4 яйця;
- сіль, перець.
Капусту искрошите, прокип’ятіть 3 хвилини, відкиньте на друшляк і окатите холодною водою. Відіжміть, і шаром 5-6 см в сотейнику з маргарином, кип’яченим молоком, припускають на слабкому вогні. Вже в приготовлену капусту додайте рубані яйця. Ця начинка підійде для пиріжків смажених і печених.