Страви, приготовані в кулінарному рукаві, завжди виходять соковитими і ароматними. Не буде винятком запечена в рукаві качка. Можете приготувати качку цілком, при цьому
нафарширувати її різними начинками, а можете запекти її частинами з різними спеціями і овочами.
Запечена в духовці качка в рукаві не усмажується так сильно, як якщо б ви приготували її в утятнице. В цьому великий плюс кулінарного рукава, він робить страву дуже насиченим і соковитим.
Рецепт качки в рукаві можна урізноманітнити всілякими соусами, начинками, гарнірами. Кожен раз, пробуючи різну варіацію цього рецепту, можете дивувати і підкорювати своїх близьких людей.
Спробуйте приготувати в рукаві качку в духовці за таким рецептом. Завдяки фруктам страва вийде ароматним, а м’ясо качки – м’яким і ніжним.
Смачний рецепт качки в рукаві
На приготування страви витратиться 2 години 40 хвилин, рецепт розрахований на 4 людини.
– тушка качки 2 кг;
– 2 яблука (використовуйте пізні сорти, як Антонівка);
– по 5 штук чорносливу і кураги;
– 2 шматочки білого хліба;
– 1 апельсин;
– 1 кг білокачанної капусти;
– 2 зубчики часнику;
– спеції і сіль за смаком;
– 1 чайна ложка аджики.
Процес приготування качки з яблуками в рукаві:
Качку промийте в проточній воді, видаливши всі залишки пір’я. Не забудьте ретельно промити тушку в середині, видаліть зайвий жир.
Качку всередині добре промажте сіллю з чорним перцем і залиште маринуватися. Тепер займіться підготовкою начинки. Сухофрукти замочити в теплій кип’яченій воді, щоб вони розмокли. Яблука помийте і наріжте середніми шматочками.
Хлібні скибочки поріжте кубиками. У мисочці змішайте хліб, сухофрукти, яблука. Видавіть на них сік апельсина і перемішайте.
Качку розкрийте і наповніть хлібної начинкою. Животик можна зашити, або скріпіть дерев’яними шпажками.
Тушку качки зверху натріть сіллю, чорним перцем і аджикою. Відріжте необхідну довжину рукава, один край закріпіть. Всередину покладіть качку, і закріпіть зажимом інший кінець.
У духовці виставте температуру 180 градусів. Рукав з качкою покладіть на деко спинкою догори і відправляйте в духовку на 1 годину.
Займіться капустою. Нашаткуйте її і посоліть. Капустою застеліть всю поверхню іншого листа. Через годину дістанете качку, витягніть з рукава і укладіть на капусту. Тепер збільшіть температуру до 200 градусів. Качиний жир, який утворюється, наситить капусту, вона вийде дуже смачною.
Запікайте качку ще близько години, кілька разів капусту треба перешкодити. Після закінчення часу запікання, отримаєте чудову страву з соковитою і ароматною фаршированої качки і ніжного гарніри з капусти. Таке блюдо виглядає дуже святково, тому сміливо готуйте його на всілякі урочистості.
Один раз, приготувавши качку в рукаві, будете готувати її при кожному зручному випадку. Тепер можете експериментувати з начинками. До яблук можете додати відварений рис або гречку. Запікати спробуйте з картоплею або без гарніру.
Смачною виходить качка, якщо її попередньо замаринувати в медово-гірчичному соусі. Для цього змішайте мед і гірчицю в рівних пропорціях і повапните цим соусом всю тушку. А щоб маринад просочив м’ясо, проткніть шкірку виделкою. Робіть неглибокі уколи, але по всій качці.
Використовуйте для маринаду соєвий соус, тоді качка придбає новий незвичайний смак.