Покроковий рецепт кетчупу зі слив

Час приготування: 3 години 20 хвилин (30 хвилин на підготовку)

Кількість: 4 банки по 0,5 мл.

 

Що приготувати з сливи на зиму? Якщо ви ставите цим питанням і маєте бажання спробувати щось новеньке крім компоту або варення. Тоді цей рецепт для вас дуже порадує і полюбить вся ваша сім’я. Магазинний кетчуп до того ж не завжди натуральний і корисний. Тому ми пропонуємо вам приготувати на зиму з сливи кетчуп і дивувати своїх гостей. Смакові якості кетчупу будуть змінюватися, якщо додати базилік, оскільки він має специфічний смак. Якщо ви не любите гостре, тоді виключіть гострий перець, такий кетчуп можна буде додавати в різні страви діткам, це буде корисно і смачно.

Як приготувати кетчуп зі слив

 

 

Інгредієнти:

  • Помідорів – 2 кг.
  • Сливи – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – 1,5 ложечки
  • Цукор – 200 г
  • Гострий перчик – 3 шт.
  • Лаврове листя – 2 шт.
  • Оцет 9% — 2 ложечки
  • Головка часнику – 1 шт.
  • Зелень за смаком

Процес приготування кетчупу зі слив:

Готуємо сливу, для цього гарненько промиваємо її і очищаємо від кісточок.

Помідори добре промиваємо і заливаємо крутим окропом, залишаємо полежати кілька хвилин.

Потім зливаємо воду і промиваємо в холодній воді.

Після цієї процедури знімаємо шкірку, вирізаємо зелені плодоніжки, погані місця і розрізаємо на 4 частини.

Помідори можна використовувати і не зовсім добрі, наприклад, пом’яті або роздавлені, у процесі всі переработается.

Цибулька очищаємо від шкірки і просто розрізаємо на 4 частини.

Головку часнику очищаємо і промиваємо.

Гострий перчик також промити і обрізати кінчики.

Тепер у велику миску перекручуємо через м’ясорубку цибулю, сливи і помідори.

Перелити все це вміст в неэмалированную каструлю або таз.

Дивіться також:  Борщ з квашеною капустою – рецепт як варити смачно і з родзинкою

І варимо протягом 2 годин на невеликому вогні.

Тим часом пропускаємо на м’ясорубці зелень, часник і гострий перчик.

Зелень можна брати будь-яку за вашим смаком, нашій родині полюбився цей кетчуп з набором зелені з кропу, кінзи, петрушки і базиліка. Особливий пікантний смак виходить.

Через пару годин у проварившиеся томати і сливу відправляємо перекручену зелень.

Додаємо сіль, цукор, лаврові листочки і оцет.

Гарненько розмішуємо і варимо ще близько 50 хвилин до загустіння.

Періодично помішуйте, щоб кетчуп не підгорав, інакше весь смак буде зіпсований.

Наприкінці варіння лаврові листочки потрібно прибрати.

Готуємо банки для цього їх необхідно ретельно промити і потім будемо стерилізувати. Є кілька різних способів стерилізації.

Хтось стерилізує в мікрохвильовці, хто вважає за краще це робити в духовій шафі.

У нашій родині звикли стерилізувати на водяній бані при допомоги каструльки, в якій кипить вода.

На неї укладається друшляк, встановлюється банку горлом донизу і кипить до освіти крапельки на денці.

Як тільки, крапля впаде банку простерилизована.

Кришки досить просто прокип’ятити кілька хвилин.

Готовий і гарячий кетчуп заливаємо в банки і закатуємо.

Ставимо всі банки горлом внизу, добре закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

 

З цього кетчупу можна приготувати пасту, для цього просто в обсмажені овочі додайте кілька ложок кетчупу, гарненько перемішайте. У тарілку викладаємо спагетті, додаємо приготований соус і зверху посипаємо сиром. Просте і швидке блюдо на обід або вечеря готова. Готуйте із задоволенням і любов’ю.

Прокрутка до верху