Курку готувати легко і приємно. Вона всіма улюблена з дитинства за свою засмажену шкуринку і ніжне м’ясо.
Класний рецепт курячих крилець в духовці медово-соєвому соусі
Для цього потрібні:
- – курячі крила 8 штук;
- – лимонний сік 4 столові ложки;
- – 3 столові ложки напіврідкого меду;
- – 2 столові ложки соєвого соусу;
- – 3 зубчики часнику;
- – сіль і перець.
При бажанні додайте свої улюблені спеції.
Час приготування такого рецепта складе 40 хвилин, розрахований на 8 осіб.
Покроковий рецепт приготування:
Першим ділом промийте крила, видаліть залишки пір’я. Зайву вологу зможете прибрати промокнувши їх паперовим рушником. Злегка посоліть і покладіть у форму для запікання або на деко. Форму перед цим застеліть фольгою або промажте рослинним маслом. Не використовуйте з цією метою вершкове масло, так як воно при тривалому нагріванні може задымиться.
Духова шафа повинен прогрітися до 200 градусів, після чого в нього помістіть деко або форму з крильцями на 30 хвилин.
Тепер займіться соусом:
У невеликій ємності змішуйте лимонний сік, соєвий соус, мед і рубаний часник. Якщо є тільки зацукрований мед, то його можна розтопити на водяній бані.
Через півгодини дістаньте курячі крильця і полийте їх приготованим соусом і запікайте ще 10 хвилин. Ароматна кірочка не змусить себе довго чекати.
Ось ще один цікавий рецепт з курячими крилами, тільки вже приготованими з картоплею. Ця страва дуже швидко готуватися при цьому ситне і смачне.
Смачний рецепт крилець з картоплею в духовці
Для цієї страви знадобиться такий набір продуктів:
- курячі крила 1 кг;
- 50 г майонезу;
- 3 зубці часнику;
- 5-6 картоплин середнього розміру;
- сіль, мелений перець.
Цей рецепт припускає наявність соусу, тому підготуйте ще компоненти для нього:
- 200 г сиру;
- 2 столові ложки тертого кореня хрону;
- 1 склянку білого вина.
Як приготувати курячі крильця в духовці?
Дане блюдо буде готуватися приблизно 50 хвилин, розраховане на 7 персон.
Покроковий рецепт приготування:
Рецепт курячих крилець з грибами та цибулею:
Візьміть для цієї страви наступні продукти:
- 700 г курячих крил;
- 2 зубчики часнику;
- 2 цибулини;
- 200 г печериць;
- 2 столові ложки рубаної зелені петрушки;
- півсклянки білого вина;
- сіль і перець.
Готується це блюдо 35 хвилин, розраховано на 4 порції.
Готувати крильця буде таким чином: