В очікуванні літа організм вже скучив по всіляких вітамінів і мінералів. І для того, щоб допомогти організму побороти авітаміноз можна приготувати салат «Вітамінка».
У приготуванні він дуже простий, набір продуктів також без праці знайти в будь-якому холодильнику.
Покроковий рецепт салату Вітамінка
Його відмінною рисою можна вважати заправку, її можна змінювати на свій розсуд, при цьому отримувати абсолютно несхожі один на одного салати.
З нижче перерахованих продуктів вийде без праці 8 порцій. Калорійність 100 грамів такого салату складе приблизно від 35 до 43 ккал. Цей показник залежить від обраної для заправки салату. А зробити її можна за 20 хвилин.
Для приготування салату потрібно взяти:
- Перець болгарський, для краси краще взяти один червоний, а другий жовтий, але це не принципово.
- 2 червоних стиглих, але твердих томату.
- Ѕ качана капусти, можна взяти звичайну, а можна замінити на пекінську.
- 2 огірка середнього розміру.
- 1 кисле яблуко.
- Пучок різної зелені за смаком.
- 1 цибулина ріпчастої цибулі.
- 3 чайні ложки кунжутного насіння, можна готувати і без них.
- 3-х % рисовий оцет 1-2 столові ложки.
- Столова ложка солі.
Заправки для цього салату можуть бути декількох видів:
- Будь-яке рослинне масло, оливкова, рапсова, соняшникова.
- Сметана з часткою жиру не вище 20%.
- Йогурт, звичайно, звичайний кисломолочний, без додавання цукру і фруктів.
А сам процес приготування салату дуже простий.
Крок 1. Перець попередньо промивши, обсушити. Розрізати його на 4 частини і очистити від ніжки і насіння всередині. Отримані четвертинки нарізати соломкою товщиною не більше 0,5 сантиметра. Перекласти його в миску для салату.
Крок 2. Вимиті і чисті томати необхідно нарізати півкільцями, якщо діаметр томатів великий, то можна нарізати їх четвертинками. Надіслати до перцям.
Крок 3. Капусту подрібнити довгою, але вузької соломкою. І її також можна надсилати до подрібненим овочів.
Крок 4. Цибуля залежно від діаметра можна нарізати кільцями або півкільцями, на свій розсуд. Потім необхідно перекласти його в окрему ємність і залити його рисовим оцтом. Залишити її до закінчення приготування салату. Оцет прибере всі неприємні цибульні «наслідки» у вигляді запаху і зайвої гіркоти.
Крок 5. З огірками вчинити так само як і з томатами. Подрібнити у формі півкілець.
Крок 6. Зелень краще порвати руками. Перед цим її потрібно вимити, обсушити і очистити від жорстких стебел і жилок.
Крок 7. Яблуко варто готувати останнім. Це пов’язано з тим, що при контакті з повітрям воно досить швидко потемніє і стане некрасивою. Його потрібно очистити від шкірки і подрібнити на тертці середніх розмірів.
Крок 8. Всі складові салат овочі, включаючи цибулю з оцтом змішати в одній ємності, не забувши при цьому посолити. Заправити обраної заздалегідь заправкою і присипати кунжутним насінням поверху.
Салат готовий до вживання, заради експерименту його можна заправити відразу декількома заправками і отримати на столі абсолютно різні страви.
Незважаючи на свій рослинний салат виходить ситним, а ще, що найважливіше корисним.