Малахітовий суп є одним з найбільш легких і простих у приготуванні страв. Це саме та їжа, про яку можна сказати: швидко, смачно, просто, не калорійне і досить оригінально.
І найголовніше, незважаючи на те що це суп, він чудово підійде не тільки для повсякденних страв, але також чудово прикрасить і доповнить святковий стіл.
Покроковий рецепт супу малахітового
Тривалість приготування: 35-45 хвилин.
Середня кількість порцій (по 250 мл): 15.
Харчова цінність (на 100 г готового блюда):
- Білки 3,6 гр.
- Жири 0,8 гр.
- Вуглеводи 1,4 гр.
- Калорійність 26,5 ккал.
Приблизна кількість інгредієнтів:
- 1 курячий окорочек при бажанні його можна замінити такою ж за вагою кількістю грудки;
- 3 штуки картоплі;
- середня цибулина;
- морква, 1 штука;
- Ѕ склянки борошна;
- 1 куряче яйце;
- Спеції і сіль на свій смак;
- 3,5 літра води;
- Збірний пучок зелені середніх розмірів (до його складу можна включити: кріп, петрушку, пір’я цибулі та інші на свій розсуд).
Приготування страви:
Крок 1. Куряче м’ясо промити і нарізати на шматочки. Перекласти в каструлю, призначену для варіння супу, і залив водою, поставити варитися. В процесі його відварювання посолити і додати спеції за смаком.
Крок 2. Поки курка вариться до готовності необхідно зайнятися тестом. Для його приготування потрібно подрібнити зелень і змішати з курячим яйцем. Перемішувати найкраще ручним способом: виделкою або вінчиком, щоб подрібнена зелень не перетворилася в кашку. Потім, до цієї однорідної маси, додати поступово Ѕ склянки борошна. Тісто має стати щільним по структурі і досить еластичним.
Крок 3. Тісто на деякий час можна відкласти в сторону, щоб клітковина борошна набухла, і тісто стало більш пружним і м’яким. У цей час потрібно зайнятися овочами: картоплю, моркву, цибулю очистити, ретельно вимити й подрібнити. Картопля – соломкою, моркву – півкільцями, цибулю – кубиками.
Крок 4. Після того як овочі повністю підготовлені їх можна надсилати до вареної курячому м’ясу. Варити їх разом приблизно 10 хвилин. Час зайнятися тестом. Воно вже готове до подальшої роботи.
Крок 5. Поверхню, на якій буде розгортати тісто, змастити злегка будь-яким рослинним маслом. Це необхідно для того щоб тісто не прилипало, а вільно відставало від поверхні. Такі ж маніпуляції варто проробити і з качалкою.
Крок 6. Розкачати тісто необхідно досить тонко. Враховуючи, що при відварюванні воно збільшиться в товщині практично вдвічі. Потім потрібно нарізати ромбиками розміром 2 на 3 сантиметри. До речі, щоб надати майбутньому супу більш оригінальний вигляд, його можна нарізати за допомогою формочок для печива. Це додасть супу свій неповторний оригінальний вигляд.
Крок 7. Овочі в суп за цей час вже отварились і можна класти туди фігурки з тіста. Щоб тісто моментально заваривалось, варто збільшити вогонь на максимум. Для запобігання злипання опускати їх в киплячий суп потрібно поштучно. Як тільки, фігурки з тіста почали спливати наверх суп готовий.
Завдяки своєму оригінальному кольором і видом цей суп і носить назву – малахітовий.