Коли на порозі гості, а до чаю немає нічого, то на швидку руку виручить рецепт торта на сковороді. Готується такий торт легко і швидко. Продукти для цього десерту завжди є в холодильнику. Рецепт настільки простий, що спробувавши її одного разу, будете готувати його при кожному зручному випадку. При цьому користуючись новими начинками, кремами і прикрасами.
Отже, повернемося до гостей, поки вони розташовуються за столом, починайте готувати торт на сковороді. На його приготування піде 40 хвилин, тому не затримуйтесь.
Як приготувати торт на сковороді
Для тіста підготуйте наступні інгредієнти:
- – 1 банка згущеного молока;
- – 1 чайна ложка соди або розпушувача;
- – 1 яйце;
- – борошно 450 г;
Для крему надобны будуть такі продукти:
- – 2 яйця;
- – 2 столові ложки борошна;
- – 0,5 літра молока;
- – 1 склянка цукру;
- – пакетик ванільного цукру;
- – вершкове масло 200 г;
Для прикраси візьміть подрібнені волоські горіхи.
Покроковий рецепт торта на сковороді
Коржі для торта печуться дуже швидко, тому крем зваріть першим справою. Для цього підберіть каструлю, налийте в неї молочко, вбийте яйця, всипте цукор, борошно і ванільний цукор. Збивайте все міксером або блендером, щоб вийшла однорідна суміш. Виставте маленький вогонь, і весь час, заважаючи, варити, поки тісто не почне загусати.
Приготуйте вершкове масло. Його потрібно кинути в крем, коли він почне загусати.
Вимкніть каструлю і прикрийте кришкою, щоб крем не остудився швидко. Ось прийшов час приготування коржов для торта. Потрібно миска, в яку вилийте банку згущеного молока, вбийте яйце і ретельно розмішайте. Слідом погасіть соду в оцті і додайте в тісто. Борошно надбавляйте потрошку. Коли тісто буде важко помішувати, можете перекласти на поверхню і вимішуйте вже там. Тільки дуже не засинайте тісто борошном, воно повинно вийти пластичним.
Поділіть тісто на 8 однакових частин. Кожну частину розкочуйте приблизно однаковою величиною. Перед випіканням проколіть кожен корж виделкою по всій площі, щоб він не пузырился.
Розігрійте сковорідку, зробіть вогонь на середню величину і випікайте. На корж піде близько однієї хвилини на одну сторону. Після того як всі 8 коржів выпекутся, візьміть тарілку і під неї обріжте. Виходити рівні коржі, а обрізки можете подрібнити і обсипати боки торта.
Полуостывшим кремом починайте змащувати коржі торта. Верхній корж і бічні частини теж намазуйте кремом. Обрізані частини коржа пам’ятайте руками, змішайте з подрібненими горіхами і посипте верхівку і боки торта. Якщо торт постоїть пару годин, то стане м’яким і смачним. Найкраще торт на сковороді готувати на ніч.