Сьогодні вирішила розповісти вам, як приготувати тефтелі. Це самий простий і дуже смачний рецепт. Тефтелі підійдуть як для обіду, так і для вечері. Мої дітки дуже люблять тюфтельки і завжди просять добавки. Соус для тефтелькою ви можете вибирати на свій смак. Наприклад, можна приготувати підливу на основі вершків або сметани з молоком. Загалом, все залежить від вашого смаку і настрою. І найголовніше, що страва готується швидко і в духовці, це суттєво звільнить вас час. Тефтелі, виготовлені в духовій шафі, є дієтичним блюдом. В них можна додавати різні овочі, смажені грибочки, болгарський перець, кабачок. Це додатково облагородить блюдо корисними вітамінами. Але все-таки іноді я роблю тефтелі підсмаженими на прохання свого чоловіка. Такий спосіб приготування, звичайно, побільше займає часу, але страва виходить не менш смачними. Для цього сформуйте з фаршу кульки, обваляйте їх у борошні й обсмажте в сковороді з незначною кількістю олії до утворення скоринки. Після цього також перекладаємо в глибокий лист, заливаємо підливою і поставимо в духовку. Приготувати тефтелі можна з курячого фаршу з додаванням різних овочів. Сухими вони не будуть, оскільки готуються в соусі. Для таких тефтелек я волію робити соус на основі вершків, тоді вони вдаються виключно м’якими і соковитими.
Час виготовлення: 50 хвилин
Кількість порцій: 15 шт.
Для тефтелькою з рисом нам знадобляться:
- Фаршу – 1 кг.
- Рис – 1,5 склянки
- Борошно – 2 ложечки
- Томатна паста – 1 ложечка
- Дві цибулини
- Одна морквина
- Одне яйце
- Пара зубків часнику
- Сіль і перчик за смаком
- Пісне масло
- Зелень
Як приготувати тефтелі з рисом
Рис відварюємо до напівготовності у трошки присоленной воді.
Одну цибулину і часник подрібнюємо в пюре за допомогою заглибного блендера.
У глибокій мисці змішуємо фарш і відварений рис.
Додаємо до фаршу пюре з цибулі, яйце, солимо, перчимо і добре розмішуємо.
Глибоке деко або форму змащуємо маслом.
І з фаршу формуємо кульки, змочуючи руки водою, розкладаємо їх на деко.
Другу цибулину ріжемо дрібненькими кубиками, моркву тремо на тертці.
Готуємо соус, для цього в склянку з водою додаємо борошно, трохи солимо, перчимо і добре розмішуємо.
У сковороді з незначною кількістю олії підсмажуємо до готовності цибулю і моркву.
Додаємо томатну пасту і обсмажуємо ще одну хвилину.
Потім додаємо воду і доводимо до кипіння.
Зелень дуже дрібненько ріжемо й додаємо в соус.
У киплячий соус додаємо воду з борошном і продовжуємо тушкувати ще 1 хвилину при постійному перемішуванні.
Готовим соусом заливаємо тефтелі і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Ідеальним гарніром до тефтельок будуть макарони, овочі і картопляне пюре.